Εγκυμοσύνη: Ένας απροσδόκητος λόγος να αποφεύγουν οι γυναίκες τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έναν έμμεσο αλλά εξίσου σοβαρό κίνδυνο για το έμβρυο επισημαίνει πρόσφατη μελέτη για τις γυναίκες που θα υποκύψουν στην όρεξη για ένα μπέργκερ, μια πίτσα ή ένα πακέτο λαχταριστά ζυμαρικά
ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Διάφορες μελέτες έχουν κατά καιρούς ενοχοποιήσει τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα για προβλήματα γονιμότητας έως επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Environmental International έρχεται να υπερθεματίσει, αναδεικνύοντας όμως την επικινδυνότητά τους από άλλη σκοπιά: το χημικό φορτίο που αποκτούν μέσα από τις διαδικασίες παρασκευής και συσκευασίας.
Η έρευνα δείχνει ότι οι φθαλικές ενώσεις, μια κατηγορία χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραγωγή και επεξεργασία πλαστικών, μπορούν να περάσουν από το περιτύλιγμα, τη συσκευασία, ακόμη και τα πλαστικά γάντια των χειριστών τροφίμων, στο πρόχειρο φαγητό και, μετά την κατανάλωσή τους από την έγκυο, να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του πλακούντα και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος του εμβρύου.
Διαβάστε επίσης:
Τρία φυτά-βάλσαμο για τους πνεύμονες – Βάλτε τα στο σπίτι
Πώς μπορούν να μας παχύνουν τα πλαστικά
Χημικές ουσίες ένοχες για κινητικά προβλήματα στα παιδιά
[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]