H ζωή είναι μικρή: Φάτε τηγανητές πατάτες, πιείτε κρασί και κάντε σεξ

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Ο κορυφαίος γάλλος ογκολόγος Νταβίντ Κάγιατ διατηρεί επιφυλάξεις απέναντι στο αγγλοσαξονικό μοντέλο της διαρκούς πειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης και επισημαίνει πως «ζωή δίχως απολαύσεις δεν έχει νόημα».

Τον καιρό των επαναλαμβανόμενων σκληρών lockdown, όταν σχεδόν όλα απαγορεύονται και ελάχιστα επιτρέπονται, το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους γιατρούς της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να βρει πιο εύφορο έδαφος για να ριζώσει. Παρά το ότι δεν αφορά την πανδημία και δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, η αλήθεια είναι ότι πετυχαίνει διάνα και αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών.







Το μήνυμα του 63χρονου ογκολόγου Νταβίντ Κάγιατ, πρώην προέδρου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, είναι απλό και, σύμφωνα με την εφημερίδα «le Figaro», «θετικό και απελευθερωτικό»: Λέει ένα ξεκάθαρο «όχι» στη δικτατορία του προτύπου ζωής που επιβάλλει απαγορεύσεις παντού και σε όλα με το επιχείρημα ότι είναι βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία. Καλεί δε τους πάντες να αγωνιστούν ενάντια στην «τυραννία του ιδεατού», που συνεπάγεται πως όλοι οφείλουν να «προσπαθούν διαρκώς να γίνουν ιδανικοί άνθρωποι, με ιδανικά σώματα».

«Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι μιας ζωής χωρίς ευχαρίστηση, δίχως χαρά» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα «The Times» και τον Ανταμ Σέιτζ και προειδοποιεί: «Εάν αυτό το μοντέλο επιβληθεί στους ανθρώπους, τότε θα εκραγούν». «Μας κάνουν να αισθανόμαστε φοβισμένοι και ένοχοι και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να κάνουμε οτιδήποτε για να αποκτήσουμε αυτό το ιδανικό σώμα και να μην το καταφέρνουμε. Και όταν λυγίζουμε, όταν τρώμε μια μερίδα πατάτες τηγανητές, να αισθανόμαστε ένοχοι. Από αυτή την ενοχή θα προκληθεί μια μείωση της αυτοεκτίμησης, η οποία θα μας αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο». Οπως λέει, επίσης, το μήνυμα που στέλνει η άλλη πλευρά σε τηλεόραση, περιοδικά και εφημερίδες είναι ότι εάν υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, «θα καταφέρουμε να αποφύγουμε τα γηρατειά, τις ασθένειες και τον θάνατο. Ομως αυτό είναι λάθος. Ολοι θα γεράσουμε, όλοι θα αρρωστήσουμε, όλοι τελικά θα πεθάνουμε».

Υπουργός Υγείας;

Ο Κάγιατ – ο οποίος σε ηλικία 33 ετών απέρριψε πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού Υγείας, έγινε όμως σύμβουλος του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ, την περίοδο 1995-2007 – δεν διστάζει να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των «δογματικών», όπως ισχυρίζεται, κατευθύνσεων που δίνει. Μας καλεί δε, αντί να ακούμε τον ΠΟΥ και τους ειδικούς του, να υιοθετήσουμε τα διδάγματα ενός γνωστού φιλοσόφου της αρχαίας Ελλάδας, του Επίκουρου, ο οποίος πίστευε ότι ο άνθρωπος πρέπει να επιδιώκει τις ήπιες απολαύσεις και τη γαλήνη του νου. «Το μήνυμά μου προς τους ανθρώπους δεν είναι να αποτρελαθούν. Θέλω να τους πω ότι οι υπερβολές είναι θεμιτές από καιρού εις καιρόν, αλλά και ότι χρειάζεται μια ισορροπία στη ζωή, καθώς ζωή χωρίς απολαύσεις δεν έχει νόημα».







Η υπόθεση, όπως ίσως έχουν καταλάβει κάποιοι, λαμβάνει και τη μορφή αντιπαράθεσης με γενικότερα ιδεολογικά, πολιτιστικά και εθνικά χαρακτηριστικά. Κάτι, άλλωστε, που διακρίνεται εμφανώς και μέσα από το νέο βιβλίο του Κάγιατ, με τίτλο «Σταματήστε να καταπιέζετε τους εαυτούς σας» (Arrêtez de Vous Priver), που ισοδυναμεί με ένα ηχηρό κάλεσμα υπέρ του «ηδονισμού, της χαράς, του γλεντιού, της αγάπης και της φιλίας».

«Το έργο του αποτελεί, εν μέρει, μέρος της γαλλικής απάντησης στις εκστρατείες που αντλούν έμπνευση από τους Αγγλοσάξονες και υποστηρίζουν τη δίαιτα, την αποχή και τον ασκητισμό – μια βολή από το Παρίσι προς την κατεύθυνση της καθηγήτριας Ντέιμ Σάλι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής του βρετανικού συστήματος υγείας, η οποία προειδοποίησε τις γυναίκες ότι κάθε ποτήρι κρασιού αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού ή της Κρίστι Φανκ, της γνωστής ογκολόγου χειρουργού του Μπέβερλι Χιλς, η οποία ζητεί από αυτές να σταματήσουν και την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων» σημειώνει το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στους «Times», υπό τον γενικό τίτλο «Η εντολή του γάλλου γιατρού: Φάτε τηγανητές πατάτες. Πιείτε κρασί. Κάντε σeξ».







SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Είναι αλήθεια ότι καίτε περισσότερο λίπος όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι;

Η αλήθεια είναι ότι όταν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι έχετε κάποια μέτρια οφέλη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καίτε περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνετε. «Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό», λέει ο Javier Gonzalez, καθηγητής διατροφής και μεταβολισμού στο Πανεπιστήμιο του Bath. «Όταν ασκούμαστε, καίμε πάντα ένα μείγμα καυσίμων – κυρίως υδατανθράκων και λίπους.

Ηπατίτιδα: Αδιάγνωστοι οι 2 στους 3 πάσχοντες στην Ελλάδα, λέει το ECDC

Τι αναφέρει σε νέα έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα. Πόσοι υπολογίζονται οι πάσχοντες στη χώρα μας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας πάσχουν από ηπατίτιδα Β ή C, αλλά παραμένουν αδιάγνωστοι, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό μακροπρόθεσμα να έχει για την υγεία τους. Μόλις ο ένας στους τρεις πάσχοντες από ηπατίτιδα Β και ο ένας

Κάπνισμα: Πως επηρεάζει την αρτηριακή πίεση και τι θα συμβεί αν το κόψετε

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τσιγάρο αυξάνει απότομα την αρτηριακή σας πίεση, ενώ το χρόνιο κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση. Το κάπνισμα τσιγάρων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και τον κίνδυνο υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση). Αντίθετα, η διακοπή του τσιγάρου έχει σχεδόν άμεση ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή

Ινδικό πικάντικο vegan chili µε λαχανικά και καλαµπόκι

ΥΛΙΚΑ Για το chili: 2 κονσέρβες Bonduelle Κοµµένα µανιτάρια 2 κονσέρβες Bonduelle Γλυκό καλαµπόκι 425 ml 2 κονσέρβες Bonduelle ψιλός αρακάς και καρότα 425 ml 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 4 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες 1 φρέσκο τσίλι ψιλοκοµµένο (προαιρετικά) 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας 2 κ.γ. σκόνη κάρυ 1 κ.γ. garam

Ελληνική σαλάτα µε φασόλια καννέλλινι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚA 2 κονσέρβες Bonduelle Κανελίνι Λευκά Φασόλια σε άλµη στον ατµό 425 ml 4 µέτριες ντοµάτες σε κυβάκια 1 αγγούρι κοµµένο σε ροδέλες ή κύβους 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες 1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι σε λεπτές φέτες 150 γρ. µαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 200 γρ.

Στα δικαστήρια ο Κώστας Δόξας με την πρώην σύζυγό του: «Έχω λάβει 19 μηνύσεις και 15 αγωγές» είπε η Μαρία Δεληθανάση

Η ίδια τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει σε καταγγελίες εις βάρος του για ξυλοδαρμό, βιαιότητα, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά

Γρηγόρης Γκουντάρας για το block της Κατερίνας Καινούργιου στα social media: Το θεωρώ εντελώς έξω από μένα αυτό

Για το block της Κατερίνας Καινούργιου ρωτήθηκαν η Ναταλί Κάκκαβα και ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Οι δύο παρουσιαστές ανέφεραν δημόσια ότι η παρουσιάστρια είπε ψέματα σε δήλωσή της, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήξη της επαγγελματικής της συνεργασίας με τον Γρηγόρη Γκουντάρα. Η ίδια όταν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις τους, έκανε unfollow τους παρουσιαστές.

Παχυσαρκία: Μια σύγχρονη “πανδημία” και οι λύσεις της ιατρικής

Στις μέρες μας, δε χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να αντιληφθεί ότι η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

Μαράια Κάρεϊ: Το εμβληματικό «All I Want for Christmas Is You» μπήκε στο Billboard Hot 100 ήδη από το Halloween

Η Μαράια Κάρεϊ απέδειξε για άλλη μια φορά τον τίτλο της ως «βασίλισσα των Χριστουγέννων», καθώς το θρυλικό «All I Want for Christmas Is You», επέστρεψε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στο Billboard Hot 100. Το διάσημο τραγούδι βρέθηκε στην 31η θέση στο chart της 15ης Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επανείσοδός του οφείλεται

Αγγελική Ηλιάδη για Ουγγαρέζο: «Δεν έχει ήθος και παιδεία – Να μην αναφέρεται υποτιμητικά και χλευαστικά σε γυναίκες και μάνες»

Η κάμερα της εκπομπής «Happy Day» εντόπισε την Αγγελική Ηλιάδη στο αεροδρόμιο, όπου η τραγουδίστρια μίλησε κατά του Δημήτρη Ουγγαρέζου. «Θέλω να δώσω μια συμβουλή στον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Να μην αναφέρεται υποτιμητικά, ειρωνικά και χλευαστικά σε γυναίκες, οι οποίες εργάζονται και μάνες. Μιλάει με έναν τρόπο που δείχνει ότι δεν έχει ήθος και παιδεία. Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ο ιός RSV διπλασιάζει τον κίνδυνο συνδρόμου που προκαλεί παράλυση στους ηλικιωμένους

Τα ευρήματα μελέτης σε περισσότερους από 450.000 ηλικιωμένους. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο. Οι ηλικιωμένοι που νοσούν από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν ένα σοβαρό, αυτοάνοσο σύνδρομο το οποίο προκαλεί παράλυση, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Το σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) είναι μία σπάνια διαταραχή κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει ξαφνικά

Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους συνδέονται με σημαντική μείωση θανάτων από καρκίνο εντέρου

Τα φάρμακα αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 (σεμαγλουτίδη ή λιραγλουτίδη) είναι γνωστά για τη ρύθμιση του σακχάρου και την απώλεια βάρους, όμως μια νέα έρευνα δείχνει ότι ενδεχομένως σχετίζονται και με τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου. Η μελέτη, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, εξέτασε την