Νόσος Crohn: Τα 11 φαρμακευτικά προϊόντα που πρέπει να έχετε στο σπίτι

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Οι απαραίτητες προμήθειες, για να απαλύνετε τα συμπτώματά σας και να μειώσετε τις επιπτώσεις μιας έξαρσης.

Εάν πάσχετε από νόσο του Crohn, το ντουλάπι φαρμάκων σας είναι πιθανώς καλά εφοδιασμένο με συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως ανοσοκατασταλτικά, αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη, όπως τα κορτικοστεροειδή. Αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε πάντοτε κάποια απλά φάρμακα και προμήθειες χωρίς ιατρική συνταγή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Φροντίστε να έχετε πάντα στο σπίτι αυτές τις μη συνταγογραφούμενες αλλά απαραίτητες προμήθειες, για να απαλύνετε τα συμπτώματά σας και να μειώσετε τις επιπτώσεις μιας έξαρσης.

1. Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα

Η διάρροια είναι ένα κοινό σύμπτωμα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD) και δυστυχώς, μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης. Εάν η περίπτωσή σας είναι πιο σοβαρή, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιδιαρροϊκό φάρμακο. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε νέα φάρμακα ή συμπληρώματα και φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες δοσολογίας.

2. Παυσίπονα

Ο πόνος στο στομάχι είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα έξαρσης και οι ασθενείς συχνά στρέφονται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη παυσίπονα (ΜΣΑΦ) όπως η ιβουπροφαίνη, για να την μείωση της φλεγμονής λόγω IBD. Ωστόσο, τα ΜΣΑΦ συσχετίζονται επίσης με σοβαρές παρενέργειες, όπως επιδείνωση των συμπτωμάτων του εντέρου και εξασθένηση των εντέρων, αποτρέποντας τη χρήση τους ως μακροπρόθεσμη λύση.

Μια καλύτερη επιλογή είναι συνήθως η λήψη ακεταμινοφένης. Ωστόσο, ρωτήστε πάντα τον γιατρό σας για το κατάλληλο αναλγητικό για εσάς.

3. Αντισπασμωδικά φάρμακα

Ο πόνος από φλεγμονή του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε εντερικούς σπασμούς. Τα αντισπασμωδικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν ανακούφιση, αλλά μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά για άτομα με IBD.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνούς σπασμούς, μιλήστε με τον γιατρό σας για το ποιες θεραπείες μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς.

4. Προϊόντα για ανακουφιστικά λουτρά

Οι ρωγμές και τα συρίγγια του πρωκτού, που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της νόσου Crohn, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και επώδυνες κινήσεις του εντέρου. Για να ανακουφίσετε τον πόνο, τον κνησμό και τους μυϊκούς σπασμούς, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό. Ιδανικά βυθίστε τους γοφούς και τους γλουτούς σας σε ζεστό νερό, για 10 έως 15 λεπτά μία φορά την ημέρα. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν προσθέσετε άλατα Epsom ή κάτι άλλο στο νερό.

5. Υγρά μαντηλάκια

Εάν αντιμετωπίζετε περιπρωκτικές επιπλοκές όπως συρίγγιο ή απόστημα, η σχολαστική υγιεινή βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν όπως τα απλά μωρομάντηλα χωρίς άρωμα αντί για χαρτί υγείας για να καθαρίσετε και να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα. Το υγρό χαρτί υγείας θα λειτουργήσει επίσης.

6. Διάλυμα ηλεκτρολυτών

Η υδαρής διάρροια κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της νόσου Crohn μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν δίψα, λιγότερα ή πιο σκούρα ούρα από το συνηθισμένο, ξηροστομία, πονοκεφάλους και κόπωση.

Τα χαλαρά κόπρανα μπορεί να σας κάνουν να χάσετε σάκχαρα και νάτριο, τα οποία σας βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να πίνετε ένα απλό διάλυμα ενυδάτωσης για να αναπληρώσετε τα αποθέματά σας. Σημειώστε ότι πολλά αθλητικά ποτά δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο μια πραγματική λύση ενυδάτωσης επειδή έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον γιατρό σας πώς να φτιάξετε ένα τέτοιο διάλυμα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας επιτραπέζιο αλάτι, ζάχαρη και νερό.

7. Θερμόμετρο

Κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της νόσου Crohn, μπορεί να αρχίσετε να έχετε πυρετό. Είναι χρήσιμο να έχετε ένα θερμόμετρο κοντά, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα συμπτώματά σας για το επόμενο ραντεβού με τον γιατρό σας.

8. Θερμαντικά επιθέματα

Έως και το 30% των ατόμων με νόσο του Crohn εμφανίζουν αρθρίτιδα ή πόνο και πρήξιμο των αρθρώσεων. Η υγρή θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ενόχληση των αρθρώσεων, τον κοιλιακό πόνο και τις κράμπες.

9. Αλοιφή για ερεθισμούς του δέρματος

Οι εξάρσεις της νόσου Crohn μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα γύρω από τον πρωκτό. Η χρήση ενός προστατευτικού, όπως μια αλοιφή για συγκάματα, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός τοπικού τζελ με λιδοκαΐνη, το οποίο περιέχει αναισθητικό για να ανακουφίσει την ενόχληση.

10. Συμπληρώματα βιταμινών

Η χρόνια εντερική αιμορραγία λόγω IBD μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, επομένως ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα συμπλήρωμα σιδήρου. Επειδή η νόσος του Crohn και τα στεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πάθησης έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, μπορεί επίσης να σας συστήσει την λήψη ασβεστίου ή συμπληρώματος βιταμίνης D.

Μερικοί λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ή κουρκουμίνης για την μείωση της εντερικής φλεγμονής που προκαλείται από το IBD, αλλά μέχρι στιγμής οι σχετικές έρευνες δεν έχουν αποδείξει σαφή οφέλη. Επιπλέον, η λήψη μεγάλων δόσεων κουρκουμίνης μπορεί να λειτουργήσει ως αραιωτικό του αίματος, οπότε φροντίστε να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα.

11. Συμπλήρωμα διατροφής

Βραχυπρόθεσμα, ενώ προσπαθείτε να θέσετε τα συμπτώματα υπό έλεγχο με φάρμακα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε επαρκείς θερμίδες χωρίς να τρώτε τροφές που μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα. Ένα συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Αρκεί πάντοτε να παίρνετε την σχετική άδεια από τον γιατρό σας για οποιοδήποτε συμπλήρωμα σκέφτεστε να ξεκινήσετε.

-: https://www.everydayhealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποια ηλικία αρχίζει συνήθως η νόσος του Crohn

Νόσος του Crohn: Ποια διατροφή βοηθάει στα συμπτώματα – Ποια είναι αυτά και πώς προκαλούνται

Χρωστικές σε τρόφιμα συνδέονται με ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn: Υπάρχουν σχεδόν σε ό,τι τρώμε!

Νόσος του Crohn: 6 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

-

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο http://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Γιώργος Σαμπάνης για Ιωάννα Σαρρή: Κουφέτα θα φάτε κάποια στιγμή και από εμένα

Όσα είπε ο τραγουδιστής για το ενδεχόμενο γάμου με τη σύντροφό του 

Δελαπόρτας: Ο Παπαμιχαήλ είχε σχέση για ένα διάστημα με την εθνική σταρ της Τουρκίας, η Βουγιουκλάκη είχε γίνει έξαλλη

Δελαπόρτας: Ο Παπαμιχαήλ είχε σχέση για ένα διάστημα με την εθνική σταρ της Τουρκίας, η Βουγιουκλάκη είχε γίνει έξαλλη Δελαπόρτας: Ο Παπαμιχαήλ είχε σχέση για ένα διάστημα με την εθνική σταρ της Τουρκίας, η Βουγιουκλάκη είχε γίνει έξαλλη Επίσης, αποκάλυψε ότι μία από τις αιτίες σύγκρουσης των δύο ηθοποιών ήταν ποιανού το όνομα θα μπει

Άννα Κουρή: Με τον σύζυγό μου είμαστε 30 χρόνια μαζί! Τέλειο για μας, βαρετό για τον κόσμο

Για την προσωπική της ζωή και πώς έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Άνν

Χρήστος Μάστορας: Η ανάρτηση για την Σοφία Πετρούνια-Ευχές & αδημοσίευτα βίντεο με τη βαφτιστήρα του

Μία πάρα πολύ τρυφερή ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Χρήστος Μάστορας για τη βαφτιστήρα του, Σοφία Πετρούνια. Ο frontman των Μελισσών, έχει βαφτίσει την κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση και θέλησε να της ευχηθεί και δημόσια για τα γενέθλιά της - αν και καθυστερημένα. Ο Χρήστος Μάστορας πόσταρε

Μάικλ Μάντσεν: Παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του μετά από 28 χρόνια – Πιστεύει ότι οδήγησε τον γιο τους στην αυτοκτονία

Μάικλ Μάντσεν: Παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του μετά από 28 χρόνια - Πιστεύει ότι οδήγησε τον γιο τους στην αυτοκτονία Ο ηθοποιός και συχνός συνεργάτης του Κουέντιν Ταραντίνο είχε πρόσφατα συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία Ο Μάικλ Μάντσεν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τη σύζυγό του, ΝτεΆννα Μάντσεν, μετά από 28 χρόνια γάμου. Ο πρωταγωνιστής του

Μελ Γκίμπσον: Ψάχνει τοποθεσίες στην Ευρώπη για να γυρίσει το σίκουελ του Passion of the Christ

Ο Μελ Γκίμπσον βρίσκεται στην Ευρώπη και αναζητά τοποθεσίες για τη συνέχεια της άκρως επιτυχημένης ταινίας του 2004, «Passion of the Christ», κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σίκουελ θα γίνει πραγματικότητα. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Γκίμπσον φέρεται να περιηγήθηκε στη Μάλτα με μια ομάδα παραγωγής και στη συνέχεια έφτασε στη νότια

Γεώργιος Τσιούλος: Ο Εύζωνας δάκρυσε και μαζί του όλη η χώρα – Το βίντεο που έγινε viral

Ενδιαφεροντα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΥΛΟΣ ΕΥΖΩΝΑΣ Γεώργιος Τσιούλος: Ο Εύζωνας δάκρυσε και μαζί του όλη η χώρα – Το βίντεο που έγινε viral Γεώργιος Τσιούλος: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα στο «αντίο» του Εύζωνα Γεωργίου Τσιούλου από την Προεδρική Φρουρά Τζωρτζίνα Φράγκου 20.09.2024 | 00:19 Γεώργιος Τσιούλος: Δάκρυσε όλη η χώρα από το «αντίο» του Εύζωνα Γεωργίου Τσιούλου

Survivor: «Άρχισαν τα όργανα» στους πράσινους – «Στήνει αυτί και έχει πονηριά, δεν μας ξεγελάς αγάπη μου»

«Άναψαν τα αίματα» στην ομάδα των πράσινων στο Survivor με τον Απόστολο Μιχαήλ να ξεσπά κατά της Αγγελικής λέγοντας ότι «κρυφακούει για να έχει το προβάδισμα». «Μετά από περίπου μία εβδομάδα μπορώ να διακρίνω με ποια άτομα είμαι εντελώς άσπρο μαύρο κι ένα από αυτά είναι η Αγγελική. Δεν ταιριάζουμε καθόλου γιατί συνεχώς πετά κακίες

Δανάη Παππά: Εντυπωσιακή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον ντόρο για τον χωρισμό

Στην avant premiere της σειράς Άγιος Έρωτας βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι, το βράδυ της Πέμπτης 19/9 και το gossip-tv δεν θα μπορούσε να λείπει από εκεί.

Κατερίνα Καινούργιου: Νέα βραδινή έξοδος – Ποζάρει ερωτευμένη στην αγκαλιά του Παναγιώτη Κουτσουμπή

Μία νέα βραδινή έξοδο πραγματοποίησε η Κατερίνα Καινούργιου, το βράδυ της Πέμπτης 19/9, ενώ νωρίτερα είχε πάει και στο Ζάππειο.

Survivor: Απόστολος για Αγγελική – Πιστεύει στα ζώδια, για εκείνη οι πλανήτες φταίνε για όλα

Survivor: Απόστολος για Αγγελική - Πιστεύει στα ζώδια, για εκείνη οι πλανήτες φταίνε για όλα Δεν ταιριάζουμε καθόλου, πετάει συνεχώς κακίες, πρόσθεσε Στο σημερινό επεισόδιο του «Survivor», ο Απόστολος εξέφρασε το παράπονό του για την Αγγελική, με την οποία όπως είπε δεν ταιριάζουν καθόλου. Αρχικά, είπε: «Μετά από περίπου μια βδομάδα μπορώ να διακρίνω με

Φλόρενς Πιου: Έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική για πρώτη φορά – Μισώ το πόσο πολύ από τη ζωή μου έχω χάσει, δήλωσε

Φλόρενς Πιου: Έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική για πρώτη φορά - Μισώ το πόσο πολύ από τη ζωή μου έχω χάσει, δήλωσε Φλόρενς Πιου: Έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική για πρώτη φορά - Μισώ το πόσο πολύ από τη ζωή μου έχω χάσει, δήλωσε Η 28χρονη ηθοποιός αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτό το καλοκαίρι