Μαμά και κόρη διαγνώστηκαν με καρκίνο δίνοντας χέρι χέρι την πιο γενναία τους μάχη

Date:





Το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε η ζωή σε μία μητέρα και την κόρη της. Η 49χρονη Νίκι διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με λέμφωμα Hodgkin.

H κόρη της, Έριν, ανακάλυψε δύο μέρες προτού συμπληρώσει τα 18 της χρόνια, τον Ιανουάριο του 2020, ότι έχει έναν πολύ σπάνιο καρκίνο του τραχήλου.

Ο όγκος της νεαρής κοπέλας είναι τόσο σπάνιος μάλιστα που στην ιατρική ιστορία έχει διαγνωστεί σε 10 ακόμη άτομα της ηλικίας της παγκοσμίως ενώ τα συμπτώματα ξεκίνησαν σαν πόνοι περιόδου.

H 19χρονη σήμερα Έριν έχει αφαιρέσει τη μήτρα και τις ωοθήες της, όμως λέει ότι, επειδή έχει τη μαμά της στο πλάι της, κάνει την περιπέτεια της υγείας της λιγότερο δύσκολη.

«Είναι απίστευτο το γεγονός,΄οτι και οι δύο έχουμε κάποιον να μιλήσουμε για τον καρκίνο. Μπορούμε να μοιραζόμαστε πράγματα, όπως ο φόβος για το αν θα μας σκοτώσει ή όχι», αναφέρει η Έριν.

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, θα ευχόμουν να μην το μοιραζόμουν αυτό με τη μαμά μου, δεν θα ήθελα να είναι εκείνη άρρωστη. Ήμασταν ήδη κοντά και πριν, αλλά αυτή η εμπειρία μας έχει δέσει ακόμη περισσότερο», προσθέτει.







Η 49χρονη νίκη ανακάλυψε, ότι έχει καρκίνο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από παρατεταμένη αδιαθεσία και ανεξήγητη απώλεια βάρους. Ένας εξόγκωμα στο λαιμό της που θεώρησε ότι είναι πρησμένος αδένας, διαγνώστηκε από τους γιατρούς ως λέμφωμα Hodgin, ένας επίσης σπάνιος καρκίνος του λεμφικού συστήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις ο καρκίνος ήταν επιθετικός και στην περίπτωση της μητέρας, είχε εξαπλωθεί στα νεφρά και τον μυελό των οστών, μέχρι τη στιγμή της διάγνωσής της.

Χωρίς θεραπεία, οι γιατροί τής είχαν πει, ότι θα είχε έξι μήνες ζωής. Ξεκίνησε χημειοθεραπεία, τον περασμένο Οκτώβριο. Λόγω της αδύναμης κατάστασης της μητέρας της, η Έριν ζητούσε από τον πατέρα της να τη βοηθήσει με τους πόνους και της κράμπες της, που αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι δεν ήταν καρκίνος, αλλά ινώματα.

Η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε επέμβαση για αφαίρεσή τους, όμως προς τα Χριστούγεννα -κι ενώ η μαμά ήταν εντάξει- η ίδια πονούσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

«Μπορώ να θυμηθώ, ότι ήμουν διπλωμένη στα δύο στην τουαλέτα και έκλαιγα. Φανταζόμουν πώς θα ήταν οι πόνοι του τοκετού. Ένα βράδυ του Ιανουαρίου, πονούσα τόσο πολύ που ζήτησα στον πατέρα μου να με πάει στο νοσοκομείο», προσθέτει η Έριν.







Από τις εξετάσεις απόκαλύφθηκε, ότι από το Νοέμβριο, οπότε και αφαίρεσε τα ινώματα, ένας όγκος 7 εκατοστών είχε δημιουργηθεί στον τράχηλο της μήτρας της.

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Κανείς δεν ήξερε γιατί είχα αυτόν τον καρκίνο. Κομμάτια από αυτόν τον όγκο στάλθηκαν για μελέτη σε όλον τον κοσμο και έγινε θέμα συζήτησης σε διεθνείς επιστημονικούς κύκλους.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συνέβαινε, αλλά δεν ήμουν διατεθειμένη αυτό να μου χαλάσει τα 18α γενέθλιά μου», τονίζει η Έριν.

Μαζί με τη μαμά της και 10 ακόμη φίλους πήγαν για φαγητό, ποτό και χορό όλη τη νύχτα. «Η μαμά έκλεγε στα κρυφά, όμως εγώ πέρασα πολύ όμορφά παρά όλα αυτά», λέει η νεαρή.

Η Νίκι βοήθησε πολύ την Έριν με την υστερεκτομή, την κατάψυξη ωαρίων και την αφαίρεση της μίας ωοθήκης της και στάθηκε στο πλευρό της για τις πέντε πρώτες μέρες της χημειοθεραπείας, καθώς μετά ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Καρκίνος και κορωνοϊός μας κράτησαν για αρκετό καιρό μακριά πέρυσι. Έτσι τώρα δεν θέλουμε να περιμένουμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον», συνεχίζει η Έριν.

«Η διάγνωση της Έριν μας σπάραξε την καρδιά, καθώς ήταν κοντά μου σε κάθε βήμα της δικής μου μάχης με τον καρκίνο. Και την ίδια στιγμή έπρεπεπ να τη χαιρετώ έξω από την πόρτα του νοσοκομείου νοσοκομείο λόγω του κορωνοϊου. Προσευχόμουν στον Θεό να έδινε σε μένα αυτό που είχε το παιδί μου, επειδή η επέμβαση άλλαξε για πάντα της ζωή της και ό,τι έχω στη ζωή μου είναι τα δύο μου παιδιά», λέει η Νίκι.

«Κατά μία έννοια μπορώ να πω ότι είμαι ευγνώμων που είχα πρώτη καρκίνο, επειδή είχα στο πλευρό μου την κόρη μου σε όλη τη διαδικασία, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία. Όταν η δική της υγεία άρχισε να επιδεινώνεται τον Νοέμβριο του 2010, έκλαιγα, επειδή δεν θα μπορούσα να της σταθώ ως μαμά, όταν θα με χρειαζόταν περισσότερο κοντά της. Αλλά, όταν έγινα καλύτερα, μπόρεσα να της ξεπληρώσω όσα έκανε για μένα. Και με τη βοήθεια της υπέροχης οικογένειάς μας, τα καταφέραμε και οι δύο. Και είναι κάτι που δεν θα θέλαμε να ξαναπεράσουμε», καταλήγει η Νίκι.

-: metro.co.uk







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

ECDC: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τα κουνούπια – Ποια νοσήματα μας απειλούν

Τι αναφέρει το ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων σε ανακοίνωσή του. Ποια είδη κουνουπιών εξαπλώνονται στην ΕΕ. Σε επιφυλακή έχει θέσει τις υπηρεσίες του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC), για να καταγράφει και να ενημερώνει γρήγορα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κρούσματα των νοσημάτων που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Όπως αναφέρει σε

Σας δυσκολεύουν τα μαθηματικά; Πώς μπορεί να βοηθήσει η διέγερση του εγκεφάλου

Τα ευρήματα μελέτης με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα στην Ουαλία. Γιατί πολλοί δεν καταλαβαίνουν τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά σάς φαίνονται «κινέζικα»; Η ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή από την Ουαλία. Μελετώντας μερικές δεκάδες εθελοντές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ισχύς των συνδέσεων

Τα κοινά φάρμακα που κάνουν την αντιμετώπιση της ζέστης ακόμη πιο δύσκολη

Η ζέστη μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανυπόφορη αν παίρνετε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά, διεγερτικά και φάρμακα για την ινσουλίνη και την καρδιά. Καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι, αυξάνεται και ο κίνδυνος παθήσεων που σχετίζονται με τη ζέστη, ειδικά για όσους παίρνουν ορισμένα φάρμακα. Το σώμα χρησιμοποιεί διάφορους μηχανισμούς για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία: εφίδρωση, ροή

Δυσανεξία στη λακτόζη: Μπορεί να προκαλεί ακόμη και εφιάλτες

Το τυρί και το γιαούρτι που τρώτε το βράδυ μπορεί να σας προκαλούν εφιάλτες; Καναδοί ερευνητές λένε ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στα τρομακτικά όνειρα και τη δυσανεξία στη λακτόζη, πιθανότατα λόγω της δυσπεψίας που προκαλεί. Η λαϊκή σοφία το ήξερε εδώ και καιρό: τρώγε ελαφρά, για να κοιμάσαι καλύτερα. Όμως ελάχιστες επιστημονικές έρευνες έχουν

Φαινυλκετονουρία: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την πάθηση για την οποία ελέγχονται όλα τα νεογνά

Το φάρμακο προορίζεται για παιδιά και ενήλικες ασθενείς όλων των ηλικιών και βαρύτητας νόσου. Ένα νέο φάρμακο για την φαινυλκετονουρία εγκρίθηκε στην Ευρώπη. Η φαινυλκετονουρία είναι μία γενετική ασθένεια, για την οποία ελέγχονται όλα τα νεογνά στη χώρα μας. Και αυτό διότι, εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να τους προκαλέσει νοητική υστέρηση και άλλα σοβαρά

Δεν προσέχετε το βάρος σας; Τότε μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά το μυαλό σας

Δεν προσέχετε το βάρος σας; Τότε μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά το μυαλό σας ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ Τον ουσιαστικό ρόλο του υγιούς βάρους στο πεδίο της πρόληψης για ασθενείς με ήπιας μορφής νόσο Αλτσχάιμερ αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα. Τα ευρήματα επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος για τη νευροεκφυλιστική πάθηση σχετίζεται και με την παχυσαρκία από μικρή ηλικία Τον

«Καμπανάκι» για τα ΣΜΝ στην Ευρώπη: Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά γονόρροιας στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με τη συνεχή αύξηση στη μετάδοση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) στην Ευρώπη. Το 2023 στην Ελλάδα, τα περιστατικά γονόρροιας τριπλασιάστηκαν, ενώ οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, συγκριτικά με το 2020. Όσον αφορά στα περιστατικά χλαμυδιακής λοίμωξης, εμφανίζονται επίσης αυξητικές τάσεις (50% αύξηση σε σχέση με το

COVID-19: Η νοσηλεία στο νοσοκομείο βλάπτει σοβαρά τις νοητικές λειτουργίες

Τα ευρήματα νέας μελέτης σε ασθενείς οι οποίοι είχαν νοσήσει τρία χρόνια πριν εξεταστούν από τους ερευνητές. Η νοσηλεία στο νοσοκομείο λόγω της COVID-19 μπορεί να επιταχύνει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών στους ηλικιωμένους, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μελέτη με μερικές χιλιάδες ασθενείς διαπίστωσαν ότι 3 χρόνια μετά το εξιτήριο οι συμμετέχοντες που

14 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν έως το 2030 χωρίς την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ

Τα ευρήματα νέας ανάλυσης. Τι προσέφερε από το 2001 έως το 2021 και τι θα κοστίσει η περικοπή της κατά 83%. Το δόγμα του Ντόναλντ Τραμπ «Η Αμερική πρώτα» που είχε ως συνέπεια να μειώσει δραστικά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τις φτωχές χώρες του κόσμου, θα κοστίσει έως το 2030 πάνω από 14 εκατομμύρια ζωές

Καλοκαίρι και εγκεφαλικά: Γιατί αυξάνονται τον Ιούλιο – Τα ανησυχητικά συμπτώματα

Ανερχόμενη απειλή είναι τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια τον μήνα Ιούλιο, ιδιαίτερα στις θερμές περιοχές. Η επιστημονική τεκμηρίωση για την αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων τον Ιούλιο είναι πλέον σαφής και ανησυχητική. Μεγάλη μελέτη στην Κίνα, που ανέλυσε περισσότερα από 82.000 περιστατικά μεταξύ 2019 και 2021, κατέγραψε σχεδόν διπλασιασμό του κινδύνου ισχαιμικού εγκεφαλικού τις ημέρες που η θερμοκρασία

Εγκυμοσύνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σεξουαλική επαφή – Μια γυναικολόγος εξηγεί

Οι ορμόνες μια γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει την διάθεση αλλά και την σεξουαλική της λειτουργία. Είναι ασφαλές να έχετε σεξουαλικές επαφές κατά την εγκυμοσύνη; Πότε να ξεκινήσετε και πότε να σταματήσετε και τι να προσέχετε; Η μαιευτήρας/γυναικολόγος Ολουγουατόσιν Γκότζε, MD, συνεργάτης της Κλινικής του Κλίβελαντ, απαντά σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες

Ενδοσκοπική επέμβαση αφαίρεσης όγκων από το κρανίο: Τέλος στα ανοιχτά χειρουργεία

Χωρίς ανοιχτό χειρουργείο στο κεφάλι , αλλά ενδοσκοπικά, μέσα από τη μύτη, αφαιρούνται πλέον με μεγάλη επιτυχία οι καρκινικοί όγκοι της βάσης του κρανίου. Η ριζική αυτή αλλαγή στη  χειρουργική αντιμετώπιση  των όγκων της βάσης του κρανίου – και συγκεκριμένα στον πρόσθιο κρανιακό βόθρο –  πραγματοποιείται   χάρη στην αλματώδη πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας. Αποτελέσματα τέτοιων