Δεν τον θυμήθηκε Κανένας:Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα. Βρέθηκε στο σπίτι του, λίγες ημέρες αργότερα.

Date:

Δεν τον θυμήθηκε Κανένας:Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα. Βρέθηκε στο σπίτι του, λίγες ημέρες αργότερα.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (12 Ιουλίου 1912 – 13 Απριλίου 1984) ήταν Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στο Διακοφτό Αχαΐας στις 12 Ιουλίου 1912. Σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή την έκανε στον ρόλο του ιππότη στον Βασιλιά Ληρ.

Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε μέχρι το 1941. Συνολικά για 46 χρόνια, ερμήνευσε και έπαιξε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής του. Πρώτη του ταινία ήταν, το 1947, τα «Παιδιά της Αθήνας». Συνολικά έπαιξε σε 136 ταινίες, ανάμεσά τους «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Η βίλα των οργίων», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται», «Φουσκοθαλασσιές», «Ο Κύριος Πτέραρχος» κ.τ.λ. Τελευταία ταινία του ήταν το «Ταξίδι στα Κύθηρα». Έπαιξε και στην τηλεόραση όπου ο ρόλος του κυρ-Γιώργη στο «Λούνα-Παρκ» τον καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος, καθότι άγαμος και πέθανε στις 13 Απριλίου 1984.

Βρέθηκε στο σπίτι του, λίγες μέρες αργότερα.

Προς τιμή του, ο Δήμος Διακοπτού τοποθέτησε την προτομή του στην παραλία του δήμου. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκανε πολλές αγαθοεργίες, κυρίως στην περιοχή όπου γεννήθηκε, χωρίς αυτό να είναι ευρέως γνωστό.

Το 1968 βραβεύτηκε με το βραβείο των Ελλήνων κριτικών για την ταινία «Το κανόνι και το αηδόνι».

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος αν και δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, είχε πάντα μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο ανιψιός του μεγάλου κωμικού Τάκης Βλαστός στη «Μηχανή του Χρόνου», ο θείος του συνήθιζε να λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου για τις κατακτήσεις του: «την βλέπεις αυτή την καράφλα; Πόσες τρίχες λείπουν; Κάθε μια τρίχα είναι και μια ικανοποιημένη γυναίκα».

Ωστόσο υπήρξε μια γυναίκα, που δεν κατάφερε να την κατακτήσει αν και ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της. Ήταν η Άννα Καλουτά, η ξανθιά γαλανομάτα ηθοποιός της επιθεώρησης.

Ο λόγος που ο ερωτας του Παπαγιαννόπουλου έμεινε ανεκπλήρωτος ήταν ότι η όμορφη πρωταγωνίστρια διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Ο Νιόνιος, παρόλο που σεβάστηκε το γεγονός ότι η Καλουτά ήταν δεσμευμένη και μάλιστα με έναν συνάδελφό του, πληγώθηκε πολύ.

Οι άνθρωποι που τον έζησαν θυμούνται πως η απόρριψη της ηθοποιού του στοίχισε και για αρκετό καιρό κλείστηκε στον εαυτό του.

Άγαμος λόγω ροχαλητού

Ο Παπαγιαννόπουλος αν και είχε πολλούς δεσμούς στη ζωή του, δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Καθώς μεγάλωνε, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «γεροντοπαλίκαρο», αλλά ο ίδιος συνήθιζε να αστειεύεται με το θέμα του γάμου. Όταν οι φίλοι και οι γνωστοί του τον ρωτούσαν γιατί δεν παντρεύτηκε με καμία από τις συντρόφους του, εκείνος απαντούσε : «Εγώ ροχαλίζω πολύ, ποια γυναίκα θα με ανεχτεί;».

Όταν τον ρώτησε ο Αλέκος Σακελάριος απάντησε: «εγώ να παντρευτώ; Δεν πάω να πνιγώ καλύτερα;»

Ο γυναικοκατακτητής που δεν παντρεύτηκε ποτέ

Οι ανιψιές του Παπαγιαννόπουλου

Ο «γυναικοκατακτητής» Παπαγιαννόπουλος σεβόταν και θαύμαζε πολύ τις γυναίκες.

Γι’ αυτό ήταν πάντα διακριτικός και προσπαθούσε να κρύβει τις σχέσεις του, ώστε να μην εκθέτει τις συντρόφους του.

Ακόμα και όταν έβγαινε έξω μαζί τους, προσπαθούσε να πηγαίνει σε μέρη που δεν ήταν πολυσύχναστα.

Οι φίλοι του, που γνώριζαν την επιθυμία του να κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, ακόμα και όταν τον συναντούσαν με κάποια κοπέλα, προσποιούνταν ότι δεν τον είχαν δει για να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Μεγαλώνοντας ο Παπαγιαννόπουλος απέκτησε αδυναμία στις νεαρότερες κοπέλες. Για να είναι σίγουρος ότι δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποια κοπέλα, όταν έβγαιναν τις σύστηνε πάντα ως ανιψιές του.

“Αλλωστε ήταν και αρκετά νέες σε ηλικία.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης, που ήταν στενός συνεργάτης του, είχε γνωρίσει αρκετές από τις «ανιψιές» του.

Όταν τύχαινε κάποια ανιψιά να είναι και νεαρή ηθοποιός, ο Νιόνιος προσπαθούσε να τις βοηθήσει και ζητούσε από το γνωστό σκηνοθέτη «ένα μικρό ρολάκι για την ανιψιά του».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή, θέλοντας να αποφύγει τα σχόλια γύρω από την 3ρωτική του ζωή, είχε δηλώσει: «Ούτε ωραίος είμαι, ούτε τον γόη κάνω και δεν σέρνονται οι γυναίκες πίσω μου. Εξ’ άλλου δεν είναι σωστό να κάθεται κανείς και να αραδιάζει κατακτήσεις».

Την τακτική αυτή ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του, κάνοντας όλους όσους τον γνώρισαν να μιλούν για έναν γνήσιο τζέντλεμαν.

-: briefingnews.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Survivor – Φάνης: Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ που τελειώνει ή να στενοχωρηθώ

Μέρα με τη μέρα κυλούσε είτε όμορφα, είτε άσχημα, με δυσκολίες, με χαρές, με γέλια, πρόσθεσε

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Αρνήθηκε τρεις φορές να κάνει αλκοτέστ πριν τη σύλληψή του – Η φωτογραφία του με χειροπέδες

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Αρνήθηκε τρεις φορές να κάνει αλκοτέστ πριν τη σύλληψή του - Η φωτογραφία του με χειροπέδες Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Αρνήθηκε τρεις φορές να κάνει αλκοτέστ πριν τη σύλληψή του - Η φωτογραφία του με χειροπέδες Ο ποπ σταρ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, με την επόμενη δίκη να ορίζεται για τις 26 Ιουλίου Νέες πληροφορίες

«Όταν σπούδαζα, δεν είχα χάμπουργκερ να φάω», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη – «Υπήρχε μόνο μπομπότα» απάντησε ο Αντίνοος Αλμπάνης

Μία ατάκα της Ζήνας Κουτσελίνη από τη σημερινή της εκπομπή έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Η παρουσιάστρια μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα παιδικά της χρόνια και προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση για την περίοδο που σπούδαζε. Μιλώντας για τότε, η Ζήνα Κουτσελίνη ανέφερε: «Όταν χρειάστηκε να πάω να σπουδάσω, δεν είχα χάμπουργκερ, δεν είχα

Κωνσταντίνος Βασάλος για Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Φιλία δεν υπάρχει, υπάρχει το συναίσθημα που δεν φεύγει ποτέ

Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία, ενώ είμαστε χωρισμένοι, πρόσθεσε

Έγκυος η καλλονή κόρη του Μικ Τζάγκερ – Ο θρύλος των Rolling Stones είναι ένας περήφανος πολύτεκνος   

Η Georgia May Jagger είναι έγκυος, ναι το επίθετο ανήκει εκεί που αρχικά σκεφτήκατε- στον Μικ Τζάγκερ. Το 32χρονο μοντέλο, της οποίας οι γονείς είναι ο 80χρονος Mick Jagger, και η 67χρονη Jerry Hall, περιμένει το πρώτο της παιδί με τον φίλο της, Cambryan Sedlick. Τη χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης μοιράστηκε στο προφίλ της στο

Σοφία Παυλίδου κατά Ζήνας Κουτσελίνη: «Είναι πάλι με το μέρος του θύτη»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτησης της Ζήνας Κουτσελίνη στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας του Απόστολου Λύτρα που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η Σοφία Παυλίδου πήρε θέση σχετικά με τις δηλώσεις της γνωστής παρουσιάστριας και μοιράστηκε μια δική της εμπειρία στο ποστ που δημοσίευσε η ομάδα «Υπέροχες Γυναίκες» στο Instagram. «Η εν λόγω

«Ζήνα μου, όταν σπούδαζες, δεν είχες να φας χάμπουργκερ, γιατί στην Ελλάδα τότε είχε μόνο μπομπότα»

Τη viral ατάκα της Ζήνας Κουτσελίνη από τη σημερινή της εκπομπή θέλησε να σχολιάσει μέσω twitter και ο Αντίνοος Αλμπάνης. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα και προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση για την περίοδο που σπούδαζε. Η ίδια είπε: «Όταν χρειάστηκε να πάω

Μπακοδήμου: Γροθιά στο στομάχι το βίντεο για την κακοποίηση-Δεν ξέρετε πως είναι να νιώθεις τον φόβο

Η Μαρία Μπακοδήμου δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram της που είναι γροθιά στο στομάχι σχετικά με τη γυναικεία κακοποίηση και αφορμή στάθηκε η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα. Η παρουσιάστρια αναφέρει: «Ακούω από χτες κάποιους ψιθύρους και μικροτοποθετήσεις από άντρες, οι οποίοι αναρωτιούνται μάλλον “Αν δεν ήταν αυτός ο γιατρός, αυτή η γυναίκα θα το είχε

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έκανε το μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου

Σε μια αξέχαστη βραδιά, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο Θοδωρής Μαραντίνης γιόρτασε την Κυριακή 16 Ιουνίου, τα γενέθλιά του, παρέα με φίλους και εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία. Όλοι ήταν εκεί, για να γιορτάσουν, μαζί με τον εκρηκτικό frontman: οι ONIRAMA, ο Πασχάλης, ο Rous, οι Professional Sinnerz αλλά και η μεγάλη

Άντζελα Δημητρίου: Στο Λιτόχωρο με την κόρη & τον γαμπρό της – Η φωτογραφία από το ταξίδι

Σε ξενοδοχείο στο Λιτόχωρο η Άντζελα Δημητρίου μαζί με την κόρη, Όλγα Κιουρτσάκη και τον γαμπρό της, Φώτη Λώση μετά την κόντρα τους.  Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο Λιτόχωρο για συναυλία και απόλαυσε μίνι διακοπές με την οικογένειά της μετά την έντονη αντιπαράθεση που προκλήθηκε ανάμεσά τους εδώ και κάποιους μήνες. Σύμφωνα με την εκπομπή, Super

Αναστασία Γιάμαλη: Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ανταγωνιστεί ή να αντιγράψει τον Νίκο Ευαγγελάτο

Η Αναστασία Γιάμαλη μίλησε για πρώτη φορά μετά την γνωστοποίηση της μεταγραφής της από το Kontra στο Mega, ενώ δεν διέψευσε, μα ούτε επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελα να έχει πρόταση από το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ. Αναλυτικά όσα είπε «Χαίρομαι πάρα πολύ. Ξεκινάει κάτι μεγάλο και δύσκολο για μένα. Νομίζω ότι πήγε καλά όλο