Συγγενής καρδιοπάθεια: Τι συμπτώματα προκαλεί και τι θεραπείες υπάρχουν

Date:

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ένα ή περισσότερα προβλήματα με τη δομή της καρδιάς που υπάρχουν από τη γέννηση. Συγγενής σημαίνει ότι κάποιος έχει γεννηθεί με το ελάττωμα.

Η συγγενής καρδιοπάθεια μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο που το αίμα ρέει μέσα από την καρδιά. Ορισμένα συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορεί να μην προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Τα σύνθετα ελαττώματα, ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Η πρόοδος στην διάγνωση και την θεραπεία έχει επιτρέψει στα βρέφη συγγενείς καρδιακές παθήσεις να επιβιώσουν και στην ενήλικη ζωή. Μερικές φορές, τα σημάδια και τα συμπτώματα της συγγενούς καρδιακής νόσου δεν εμφανίζονται μέχρι την ενηλικίωση.

Συγγενής καρδιοπάθεια: Συμπτώματα

Ορισμένα συγγενή καρδιακά ελαττώματα δεν προκαλούν σημάδια, ή συμπτώματα. Για μερικούς ανθρώπους, συμπτώματα εμφανίζονται αργότερα στη ζωή. Και υπάρχουν συμπτώματα, που μπορεί να επιστρέψουν χρόνια μετά την όποια θεραπεία για το καρδιακό ελάττωμα.

Τα κοινά συμπτώματα της συγγενούς καρδιακής νόσου σε ενήλικες περιλαμβάνουν:

  • Μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός (αρρυθμίες)
  • Μια γαλαζωπή απόχρωση στο δέρμα, τα χείλη και τα νύχια (κυάνωση)
  • Δυσκολία στην αναπνοή (δύσπνοια)
  • Γρήγορη κόπωση κατά την άσκηση
  • Οίδημα ιστού ή οργάνων του σώματος (οίδημα)

Συγγενής καρδιοπάθεια: Πότε να δείτε έναν γιατρό

Εάν έχετε ανησυχητικά συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος ή δύσπνοια, αναζητήστε επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Εάν έχετε σημάδια, ή συμπτώματα συγγενών καρδιακών παθήσεων ή αν έχετε περάσει κάποιο συγγενές καρδιακό ελάττωμα ως παιδί, κλείστε ένα ραντεβού για να δείτε τον γιατρό σας.

Συγγενής καρδιοπάθεια: Θεραπεία

Η συγγενής καρδιοπάθεια μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με επιτυχία στην παιδική ηλικία. Ωστόσο, ορισμένα καρδιακά ελαττώματα μπορεί να μην είναι αρκετά σοβαρά για να επιδιορθωθούν κατά την παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα καθώς μεγαλώνετε.

Η θεραπεία των συγγενών καρδιακών παθήσεων σε ενήλικες εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι το καρδιακό σας πρόβλημα. Μπορεί απλά να σας παρακολουθεί ο γιατρός, αλλά μπορεί και να χρειάζεστε φάρμακα, ή χειρουργική επέμβαση.

Παρακολούθηση της κατάστασης

Σχετικά μικρές καρδιακές ανωμαλίες μπορεί να απαιτούν μόνο περιστασιακούς ελέγχους από τον γιατρό σας, για να βεβαιωθείτε ότι η κατάστασή σας δεν επιδεινώνεται. Ρωτήστε το γιατρό σας πόσο συχνά πρέπει να τον επισκέπτεστε.

Φαρμακευτική αγωγή

Ορισμένα ήπια συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα, που βοηθούν την καρδιά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε φάρμακα για την πρόληψη θρόμβων αίματος, ή για τον έλεγχο του ακανόνιστου καρδιακού παλμού.

Χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες διαδικασίες

Υπάρχουν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και διαδικασίες για τη θεραπεία ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια:

  • Εμφυτεύσιμη καρδιακή συσκευή: Μια συσκευή που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού σας ρυθμού (βηματοδότης) ή που διορθώνει τον απειλητικό για τη ζωή ακανόνιστο καρδιακό παλμό (εμφυτεύσιμος καρδιοκινητήρας-απινιδωτής) μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση ορισμένων επιπλοκών που σχετίζονται με συγγενή καρδιακά ελαττώματα.
  • Θεραπείες με καθετήρα: Ορισμένα συγγενή καρδιακά ελαττώματα μπορούν να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας τεχνικές καθετηριασμού. Αυτές οι θεραπείες επιτρέπουν την αποκατάσταση χωρίς χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Αντ’ αυτού, ο γιατρός εισάγει έναν λεπτό σωλήνα (καθετήρα) σε μια φλέβα ή αρτηρία του ποδιού και τον οδηγεί στην καρδιά με τη βοήθεια ακτινογραφιών. Μόλις τοποθετηθεί ο καθετήρας, ο γιατρός περνάει μικροσκοπικά εργαλεία μέσα από τον καθετήρα για να επιδιορθώσει το ελάττωμα.
  • Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς: Εάν οι διαδικασίες καθετήρα δεν μπορούν να διορθώσουν το ελάττωμα της καρδιάς, ο γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
  • Μεταμόσχευση καρδιάς: Εάν ένα σοβαρό ελάττωμα της καρδιάς δεν μπορεί να αποκατασταθεί, μια μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να είναι μια επιλογή.

-: https://www.mayoclinic.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα συμπτώματα που «δείχνουν» ισχαιμική καρδιοπάθεια

Τι (καλό) συμβαίνει στην καρδιά αν πίνετε 1-2 μπύρες την ημέρα

Το 50% όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή έχουν αυτά τα συμπτώματα τις προηγούμενες μέρες

“Αθώο” σύμπτωμα στα μάτια συνδέεται με πρόβλημα στην καρδιά: Τι μπορεί να προσέξετε

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Survivor – Γεσθημανή για Γεωργία: Η κοπέλα έχει πρόβλημα, θυματοποιείται με όλους και με όλα

Από την άλλη πλευρά, η Γεωργία την κατηγορεί ότι φέρεται σαν «δικτάτορας»

Κατερίνα Λιόλιου: Ευχαριστώ πολύ τον Σταμάτη Κραουνάκη που με υποστήριξε δημόσια για το «Διθέσιο», τα είπε όλα

Χαίρομαι που του άρεσε πολύ η ερμηνεία μου, είπε χαρακτηριστικά

Νεκρός πρώην παίκτης του ελληνικού MasterChef – Τράκαρε με την ίδια μηχανή που είχε σκοτωθεί ο γιος του

Έφυγε από την ζωή ο Διονύσης Πρώιο ς που είχε γίνει γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από την συμμετοχή του στο παιχνίδι μαγειρικής MasterChef. Την είδηση έκανε γνωστή η καλή του φίλη Δομινίκη Κεφαλοπούλου, μέσα από ανάρτηση της στα social media. Σύμφωνα με το Youweekly.gr, ο σεφ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, με την μοίρα να

Ορέστης Χαλκιάς: «Τι σε νοιάζει ρε αν φιλιούνται 2 άνδρες»

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων μίλησε ο Ορέστης Χαλκίας. Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 και ανέφερε ότι δεν φοβάται να απαντήσει στα ομοφοβικά σχόλια που μπορεί να ακούσει από ανθρώπους γύρω του. Αναλυτικά όσα είπε: «Κι εγώ εξοργίζομαι και θέλω να επιτεθώ, αλλά θέλω να κρατήσω κόντρα. Έχω έρθει για άλλο λόγο σε

Σοφία Λόρεν: Η τελευταία ντίβα σβηνει 90 κεράκια – Το πάρτι προς τιμήν της στη Ρώμη

Σοφία Λόρεν: Η πιο δημοφιλής Ιταλίδα ηθοποιός της γενιάς της, παγκόσμιο σύμβολο του σεξ, μύθος. Ένας μύθος που κλείνει τα 90 χρόνια. «Ναι, ο χρόνος πραγματικά πέταξε. Σε μια στιγμή η ζωή μου πέρασε από το να είναι μπροστά μου στο να είναι πίσω μου. Έτσι, κάθε βράδυ κοιμάμαι με την ίδια επιθυμία: να μπορέσω

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Έχω πάρει πολλά πράγματα από τον γιο μου»

«Ο Αναστάσης φαίνεται λίγο… πονηρόφατσα» δήλωσε με χιούμορ ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο οποίος μίλησε για τον γιο του. Με τα πιο τρυφερά λόγια μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τον γιο του Αναστάση στο «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εξομολογήθηκε πως «σίγουρα έχω πάρει πολλά

Σοφία Λόρεν: Κλείνει τα 90 της & το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ετοιμάζει πάρτι

Στη Ρώμη αναμένεται να γιορτάσει τα 90 της χρόνια η Σοφία Λόρεν και μάλιστα σε ένα πάρτι-υπερπαραγωγή όπου η λάμψη και οι εκλεκτές παρουσίες θα έχουν τον πρώτο λόγο.  Το ιταλικό υπουργείου πολιτισμού ανακοίνωσε πως θα γίνει ένα ιδιωτικό πάρτι για την ηθοποιό και την οικογένειά της στα κινηματογραφικά στούντιο Cinecitta. Καλεσμένοι είναι επώνυμοι από όλο τον

Χριστίνα Μπόμπα: «Είμαι μια άλλη τώρα… Βελτιώθηκε πάρα πολύ η σχέση με τον εαυτό μου»

Στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η Χριστίνα Μπόμπα το απόγευμα της Παρασκευής 20/9 και μίλησε για όλα. Η influencer αναφέρθηκε στην μητρότητα

Μαρία Μενούνος: Στη Μύκονο με την κόρη της – Δείτε φωτογραφίες

Δείτε την ανάρτηση που έκανε από το ταξίδι της στο νησί

Δημήτρης Γκοτσόπουλος για τη σειρά «Άγιος Έρωτας»: Είναι γεμάτη ανατροπές

Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχα κάνει στον «Παράδεισο των κυριών», πρόσθεσε ο ηθοποιός

Γιώργος Παπαδάκης: “Πήγε ο Αυτιάς στην Ευρωβουλή, να βάλει μια φωνή”

Γιώργος Παπαδάκης: "Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αυτό περιμένατε; Δεν παρακολουθείτε την εκπομπή;".

Χαμός στο Tempting Fortune με την ατάκα: “Πήγε να βρίσει κάτι ιερό για εμένα”

Tempting Fortune: "Το είπα με τόσο ευγενικό τρόπο, με αγάπη γιατί τον νιώθω σαν παιδί μου". Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Tempting Fortune ανάμεσα στον Γιώργο και στον Αναστάση. Μεταξύ τους είχε υπάρξει μία συγκεκριμένη ατάκα που πυροδότησε όσα συνέβησαν. «Γιώργο, μη γκρινιάζεις τόσο, άστο» είπε ο Αναστάσης στον Γιώργο, ξεκινώντας μια μεγάλη κόντρα μεταξύ τους