Μάνα δηλητηρίασε την έγκυο κόρη της για να ξεπλύνει την «ντροπή» επειδή ήταν ανύπαντρη

Date:

Μάνα δηλητηρίασε την έγκυο κόρη της για να ξεπλύνει την «ντροπή» επειδή ήταν ανύπαντρη

19 Ιανουαρίου 1997. Σε ένα αγροτόσπιτο της Ηλείας η μητέρα άρχισε να στρώνει το τραπέζι και να σερβίρει τα πιάτα με φακές. Η μερίδα της μεγάλης της κόρης ήταν ειδικά «περιποιημένη».

Η 22χρονη έφαγε το φαγητό της και πήγε να ξαπλώσει. Δεν ξύπνησε όμως ποτέ.

Η 47χρονη Παναγιώτα ήταν μία «ψυχρή γυναίκα». Έτσι την χαρακτήριζαν όλοι στο χωριό. Από την εποχή που σκοτώθηκε ο άντρας της, το 1988, είχε απομακρυνθεί από συγγενείς και φίλους και μεγάλωνε μόνη τα πέντε παιδιά της.

Ποτέ δεν ξεπέρασε το θάνατό του και ποτέ δεν πίστεψε ότι σκοτώθηκε επειδή έπεσε από το τρακτέρ. Η ίδια πίστευε ότι ο άνδρας της δολοφονήθηκε, αλλά αυτό δεν διερευνήθηκε ποτέ. Από τότε, η χήρα δεν εμπιστευόταν κανέναν.

Η οικογένεια τα έβγαζε πέρα με το μεροκάματο της Παναγιώτας και μία μικρή σύνταξη. Το πρωί αγρότισσα και το βράδυ μάνα. Έτσι πέρασαν εννέα χρόνια. Το σπίτι της οικογένειας στο μικρό χωριό της Ηλείας.

Το ένοχο μυστικό Το 1997 η μεγάλη κόρη της ήταν σε ηλικία παντρειάς. Ο αδελφός της ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερος, ενώ ακολουθούσε η 19χρονη αδελφή της και δύο ακόμα ανήλικα παιδιά.

Η 22χρονη Κωστούλα ήταν κλειστός χαρακτήρας και δεν είχε πολλές κοινωνικές επαφές. Όπως δήλωναν οι συγχωριανοί της, «δεν ήξερε τίποτε άλλο εκτός από το να πηγαίνει τα «πράματα στο βουνό». Κορίτσι σκυθρωπό κι αγέλαστο, σπάνια έλεγε ένα «γεια» και περνούσε με σκυμμένο το κεφάλι. Χανόταν με το κοπάδι στις πλαγιές του πέτρινου βουνού και γυρνούσε το σούρουπο».

Δεν έβγαινε συχνά, δε συμμετείχε στα τοπικά γλέντια και είχε μία αυστηρή ρουτίνα.

Παιδοκτόνος Ηλία

Έτσι, όταν τον καιρό εκείνο, η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι το φούσκωμα στην κοιλιά δεν ήταν επειδή πάχυνε, αλλά επειδή ήταν έγκυος, το σοκ ήταν μεγάλο. Όμως, η 47χρονη Παναγιώτα έπρεπε να δράσει άμεσα.

Η κόρη της ήταν ανύπαντρη και αν η εγκυμοσύνη μαθευόταν, η κατακραυγή θα ήταν μεγάλη. Φοβόταν ότι δε θα μπορούσε να «καλοπαντρέψει» τα υπόλοιπα παιδιά της γιατί κανείς δε θα ήθελε να συγγενέψει με μία «ατιμασμένη». Έτσι, η πρώτη της σκέψη ήταν να πάει την κόρη της στο νοσοκομείο στην Πάτρα για να κάνει έκτρωση. Τότε, ήρθε το δεύτερο «χτύπημα».

Η 23χρονη βρισκόταν ήδη στον έβδομο μήνα και η ιατρική διακοπή της κύησης σε αυτό το στάδιο ήταν απαγορευτική. Από φόβο για την αντίδρασή της, η κοπέλα δεν είχε μιλήσει στη μητέρα της νωρίτερα.

Άλλωστε, ούτε η ίδια ήθελε να γεννήσει και πίστευε ότι θα μπορούσε να «τακτοποιήσει» το ζήτημα πριν αρχίσει να γίνεται αντιληπτό. Σήκωνε βάρη, δούλευε στα χωράφια, έκανε απότομες κινήσεις και έβαζε αντικείμενα πάνω στην κοιλιά της. Τίποτα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την χτυπούσε στη κοιλιά για να χάσει το παιδί

Όταν το έμαθε η Παναγιώτα, άρχισε να «βοηθά» κι εκείνη. Την χτυπούσε στην κοιλιά, της ανέθετε βαριές δουλειές και της έδινε ειδικά «γιατρικά» σε μικρές δόσεις. Και πάλι όμως, ο νεανικός οργανισμός της κοπέλας, καθώς και του βρέφους που κουβαλούσε μέσα της, ήταν ανθεκτικός και δεν υπέκυπτε στις κακουχίες.

Έτσι, μπήκε το νέο έτος και η Κωστούλα πλέον βρισκόταν στον όγδοο μήνα. Ο κλοιός έκλεινε ασφυκτικά και το μυστικό όπου να ‘ναι θα αποκαλυπτόταν. Η «μάνα» έπρεπε να δράσει άμεσα.

Το δηλητήριο στη φακή

Ήταν περασμένες εννιά, βράδυ Κυριακής 19 Ιανουαρίου 1997. Από το σπίτι της οικογένειας έλειπε μόνο ο μεγάλος αδελφός, που είχε πάει σ’ ένα γάμο. Όπως κάθε μέρα, η μάνα άρχισε να στρώνει το τραπέζι και να σερβίρει τα πιάτα.

Η Κωστούλα δήλωσε ότι δεν είχε όρεξη να φάει φακές. Η μητέρα της όμως, επέμεινε. Κάθισε πάνω από την κοπέλα μέχρι να αδειάσει το πιάτο. Δεν πέρασε πολλή ώρα και η Κωστούλα άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ζαλιζόταν και είχε φριχτούς πόνους στο στομάχι. Αφού έκανε εμετό, πήγε να ξαπλώσει.

Έβαλε στις φακές εντομοκτόνο

Η Παναγιώτα ήξερε ότι η κόρη της δε θα σηκωνόταν ποτέ. Είχε ποτίσει το φαΐ της με μία «γερή» δόση φουραντάν, που ήταν ένα ισχυρό εντομοκτόνο. Και πράγματι, ο εξασθενημένος οργανισμός της 22χρονης δεν άντεξε.

Όταν ο αδερφός της γύρισε βράδυ στο σπίτι, πρόσεξε ότι η κοπέλα δεν ξυπνούσε και ήταν παγωμένη. Πανικόβλητος, φώναξε τη μητέρα του και ύστερα έσπευσε να καλέσει βοήθεια. Μέσα σε λίγη ώρα, όλο το χωριό είχε μάθει ότι η Κωστούλα ήταν νεκρή.

Παιδοκτόνος Ηλία

Ο άγνωστος πατέρας και ο τραγικός επίλογος

Η μητέρα δεν ομολόγησε αμέσως την πράξη της. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Άλλωστε, η μέρα που επέλεξε η Παναγιώτα να δώσει τέλος στη ζωή της κόρης της δεν ήταν τυχαία.

Το ίδιο βράδυ παντρευόταν ένας νεαρός, που λίγα χρόνια πριν είχε ζητήσει την Κωστούλα σε γάμο. Η κοπέλα τον ήθελε πολύ, αλλά η μητέρα της αρνήθηκε κατηγορηματικά. Έτσι, όταν ο θάνατός της συνέπεσε με το γαμήλιο γλέντι, όλοι πίστεψαν ότι η ίδια είχε θέσει τέλος στη ζωή της από απογοήτευση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται. Η μητέρα και η 9χρονη αδερφή του θύματος έπεσαν σε αντιφάσεις και οι αστυνομικοί μπήκαν σε υποψίες. Δε χρειάστηκε να την πιέσουν πολύ. Μετά από λίγες ώρες, η 47χρονη παιδοκτόνος «λύγισε».

«Στο χωριό είναι μεγάλο σκάνδαλο να γεννήσει μια ανύπαντρη κοπέλα, γι’ αυτό και επειδή έχω άλλα τρία κορίτσια, και ένα γιο, εθόλωσε το μυαλό μου.

Εγώ 37 χρονών έμεινα χήρα και μεγάλωσα πέντε παιδιά, δουλεύοντας όλη την ημέρα και δεν ήθελα τα άλλα μου κορίτσια να πάρουν το δρόμο που πήρε η Κωστούλα μας και μας ντρόπιασε όλους», ανέφερε στην κατάθεσή της. Η μικρή κοινότητα του χωριού «πάγωσε». Κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη.

Μπορεί η οικογένεια να μην «είχε πολλά πάρε δώσε» με το υπόλοιπο χωριό, αλλά όλοι τους γνώριζαν και τους εκτιμούσαν. Μόλις μαθεύτηκε το τραγικό συμβάν, άρχισαν να γίνονται γνωστές όλες οι λεπτομέρειες. Η μητέρα στην κατάθεσή της υποστήριξε πως ένας ακόμη λόγος που η εγκυμοσύνη της κόρης της ήταν ανεπιθύμητη ήταν το γεγονός ότι το μωρό θα ήταν προϊόν αιμομιξίας.

10 χρόνια φυλάκιση για τη παιδοκτόνο

Αν και η 22χρονη ποτέ δεν αποκάλυψε τον πατέρα του παιδιού, η δράστις ήταν πεπεισμένη ότι επρόκειτο για ένα θείο της. Μετά την ομολογία, η 47χρονη συνελήφθη και το φθινόπωρο του 1997 οδηγήθηκε σε δίκη. Στην απολογία της, πήρε πίσω ό,τι είχε καταθέσει τις πρώτες μέρες, ισχυριζόμενη ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να πει ψέματα. Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και πρότεινε να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τριάντα ετών.

Το κακουργιοδικείο όμως της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Με τέσσερις ψήφους υπέρ και τρεις κατά, η παιδοκτόνος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 6 μήνες για το αδίκημα της βίαιης διακοπής κύησης….

- : mixanitouxronou.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δανάη Παππά: Το νούμερο ένα για εμένα είναι να ερωτευτείς πρώτα τον εαυτό σου

Δανάη Παππά: Το νούμερο ένα για εμένα είναι να ερωτευτείς πρώτα τον εαυτό σου Δανάη Παππά: Το νούμερο ένα για εμένα είναι να ερωτευτείς πρώτα τον εαυτό σου Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να μας επηρεάζει τίποτα και εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει τίποτα, σχολίασε η ηθοποιός Η Δανάη Παππά μίλησε για τον έρωτα

Squid Game: Στη δημοσιότητα νέο teaser της δεύτερης σεζόν

Squid Game: Στη δημοσιότητα νέο teaser της δεύτερης σεζόν GALA Squid Game Netflix Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Netflix θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου 20.09.2024, 09:02 Το «Squid Game» επιστρέφει και το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser για την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν του. Το teaser συνεχίζει τα πράγματα αμέσως μετά το

Προειδοποίηση από την Παγώνη – «Μόλις μπούμε σε εσωτερικούς χώρους θα έχουμε έξαρση κορονοϊού»

Την ανησυχία για την έξαρση του κορονοϊού που όπως τόνισε θα έρθει όταν μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής 20/9 η Ματίνα Παγώνη. «Η νέα μετάλλαξη ονομάζεται XEC και όλα δείχνουν πως θα επικρατήσει τον χειμώνα» επεσήμανε. «Μεταλλάξεις θα έχουμε πάρα πολλές. Πλέον η συμπτωματολογία, η κλινική κατάσταση του ασθενούς είναι λίγο

Εμμηνόπαυση: Χρήσιμες πληροφορίες για τις γυναίκες

Ποιες παρεμβάσεις μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά της. Η εμμηνόπαυση για την Ελληνίδα έρχεται κατά μέσο όρο στην ηλικία των 51 ετών. Όταν συμβαίνει το τέλος της περιόδου σταματάνε να έχουνε σημαντική παρουσία στο σώμα οι κυρίαρχες θηλυκές ορμόνες τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Η απόσυρσή τους συνοδεύεται από μειωμένη εφύγρανση του σώματος

Η απάντηση της Ναταλίας Δραγούμη σε σχόλιο ότι είναι υπερεκτιμημένο milf: Είναι 8 το πρωί κι έχω λάβει 10 dick pics

Τη δική της απάντηση για ένα από τα hate comments που δέχθηκε, με αφορμή την παρουσία της στη σειρά της ΕΡΤ «Αρχελάου 5» έδωσε η Ναταλία Δραγούμη. Τόσο η Ναταλία Δραγούμη όσο και άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς «Αρχελάου 5», μέσω ενός βίντεο στο TikTok απάντησαν σε hate comments, με την ηθοποιό να χαρακτηρίζεται από κάποιους «υπερεκτιμημένο

Cardio Drumming: Η νέα τάση γυμναστικής που αποβάλλει θυμό και απογοήτευση

Το cardio drumming είναι η νέα, διασκεδαστική τάση γυμναστικής που συνδυάζει τον ρυθμό της μουσικής με την ένταση της άσκησης. Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα για αυτό, ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε! Η μέθοδος αυτή έχει γίνει viral, ειδικά στο TikTok, όπου εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν με ενδιαφέρον πώς ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης μετατρέπει

Μπέττυ Μαγγίρα – Δημήτρης Μάζης: Η stylish οικογενειακή βόλτα στην Αθήνα με τις κόρες τους!

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μάζη στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τις κόρες τους, σε μια οικογενειακή βόλτα που τράβηξε τα βλέμματα. Το ζευγάρι, που είναι πάντα διακριτικό στις δημόσιες εμφανίσεις του, φρόντισε να περάσει όμορφες στιγμές με τα παιδιά του, δείχνοντας πόσο δεμένοι είναι ως οικογένεια. Μπέττυ Μαγγίρα: «Το Σάββατο

Γιάννης Ζουγανέλης: Ήλπιζα να τη γλιτώσω, όπως ο Παύλος Κοντογιαννίδης, τα σπίτια μας είναι απέναντι

Για το εξοχικό του σπίτι στον Βαρνάβα που κάηκε στις πρόσφατες φωτιές στην Αττική και πώς ένιωσε όταν συνειδητοποίησε τι συνέβη, μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Το εξοχικό σας στον Βαρνάβα κάηκε με τις πρόσφατες φωτιές στην Αττική… Έπαθα μια ολοσχερή καταστροφή σε μια πολύ ωραία περιοχή που βρισκόμουν κοντά δάσος, αλλά δεν ήταν δασική. Καταστράφηκε

Λίαμ Νίσον: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας δράσης του, Αbsolution

Το έργο αναμένεται στους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου

Μάριος Φραγκούλης για το τροχαίο ατύχημα: Είχα κάταγμα στο στέρνο και έπρεπε να μείνω ακίνητος για λίγο καιρό

Ο τραγουδιστής περιέγραψε τις συνθήκες και τις επιπτώσεις του ατυχήματος που είχε στις αρχές του καλοκαιριού

Πώς δεν θα αρρωστήσει το παιδί αυτό το χειμώνα – Ο παιδίατρος δίνει συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Πώς δεν θα αρρωστήσει το παιδί αυτό το χειμώνα – Ο παιδίατρος δίνει συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ΠΑΙΔΙ Ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας δίνει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αρρωστήσουν αυτό το χειμώνα YGEIAMOU.GR TEAM 20/09/2024 07:55:16 Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και αποτελεί κοινό φόβο

Δέσποινα Μοιραράκη: Έχουμε δώσει χαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου από τότε που ήταν πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου και μετά

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1μίλησε η Δέσποινα Μοιραράκη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, να αγοράσει δύο περσικά χαλιά για το γραφείο της, αξίας 17.890 ευρώ. Η Δέσποινα Μοιραράκη σημείωσε στον ΑΝΤ1: «Η επιχείρηση Μοιραράκη έχει επανειλημμένως πουλήσει και διαθέσει χαλιά σε χώρους του Δημοσίου. Σε πάρα πολλά υπουργεία και πρόσφατα