Κρέμα BB και κρέμα CC: Τι είναι η κάθε μία και ποια να προτιμήσω;

Date:

Η συνταγή για σπιτική μάσκα απολέπισης προσώπου με μήλο

Πρώτα ήρθαν οι κρέμες BB (Blemish Balm) και μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι καταπληκτικές CC (Color Corrector) που αλλάζουν την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου.

Διάβασε επίσης: 5 βασικά λάθη που κάνεις στην εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας και δημιουργείς πρόβλημα στην επιδερμίδα σου

Κρέμα BB και κρέμα CC: Τι είναι;

Οι κρέμες BB

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ασία, πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στη Γερμανία από τη δερματολόγο dr. Christine Schrammek, έπειτα από δερματολογικές επεμβάσεις, για να καλύψουν σημάδια και κοκκινίλες, να καταπραΰνουν και να προστατέψουν το δέρμα.

  • Είναι πολυχρηστικά προϊόντα που συνδυάζουν τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας, ενός make up για ανάλαφρη κάλυψη και ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα και μιας αντηλιακής κρέμας για μέτρια προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB.
  • Μεγάλο πλεονέκτημα μιας κρέμας bb είναι ότι κατορθώνει να συγκεντρώνει τα τρία βασικά βήματα της καθημερινής φροντίδας, την ενυδάτωση, την κάλυψη και την προστασία από τον ήλιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Η αλήθεια είναι ότι, αν δοκιμάσεις μια τέτοια κρέμα, δύσκολα επιστρέφεις στη συνηθισμένη σου κρέμα και make up.
  • Έχει πλούσια, δροσερή υφή που γίνεται «ένα με την επιδερμίδα» και απλώνεται εύκολα, δίνοντας ένα φυσικό, ομοιόμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα χωρίς εικόνα «μάσκας». Τις κρέμες bb λατρεύουν οι γυναίκες που αγαπούν το φυσικό μακιγιάζ.
  • Είναι αγαπητές και στις κοπέλες που θέλουν κάτι φυσικό, αλλά και στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλουν το μακιγιάζ τους να δείχνει βαρύ και επιτηδευμένο.

Οι κρέμες CC

Με καταγωγή από την Ασία, όπως και οι κρέμες BB, διορθώνουν τις χρωματικές ατέλειες της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την τρέφουν και την περιποιούνται όπως η κρέμα ημέρας.

  • Έτσι, μπορούν να αντικαταστήσουν το make up και την ενυδατική σου, απλοποιώντας την κούρα της ομορφιάς.
  • Ο κύριος ρόλος των cc είναι να διορθώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, όπως η ερυθρότητα, η γκρίζα σκιά, οι πανάδες και η θαμπή όψη.
  • Επίσης, πολλές είναι εμπλουτισμένες με αντιγηραντικά συστατικά που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Διάβασε επίσης: 10+1 συμβουλές για να επιλέξεις ενυδατική κρέμα

Οι κρέμες CC έχουν το προβάδισμα;

Μολονότι περιέχουν περισσότερες χρωστικές, η υφή τους είναι πιο ελαφριά από των BB και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με την ενυδατική κρέμα, κάτω από τα μάτια ή και μόνες τους.

Και οι δύο κρέμες νέας γενιάς είναι ιδανικές για όσες αναζητούν τα πολλαπλά οφέλη μιας κρέμας καθημερινής φροντίδας και, ταυτόχρονα, φυσικό αποτέλεσμα make up, λαμπερή επιδερμίδα και αντηλιακή προστασία σε ένα μοντέρνο και εύχρηστο προϊόν!

Ποια συστατικά περιέχουν και πώς ενισχύουν το δέρμα οι κρέμες BB και CC;

Πρόκειται για προηγμένες συνθέσεις που συνδυάζουν την τεχνογνωσία στην περιποίηση της επιδερμίδας με την εξειδίκευση στην τέχνη του μακιγιάζ.

  • Περιέχουν φυσικά αντηλιακά φίλτρα ορυκτής προέλευσης, π.χ., οξείδιο του τιτανίου και ψευδαργύρου, που εξασφαλίζουν προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και αναχαιτίζουν τις ακτίνες UVA και UVB.
  • Στην «καρδιά» της σύνθεσής τους συναντάμε, ακόμη, εκχυλίσματα φυτών και λουλουδιών και βιταμίνες όπως C, E, με ισχυρά αντιοξειδωτικά οφέλη που προστατεύουν την επιδερμίδα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, εξασθενίζουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και αναζωογονούν την επιδερμίδα.
  • Τέλος, περιέχουν φυσικές ορυκτές χρωστικές που εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος, βοηθούν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και μειώνουν τις ρυτίδες.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τα ακριβά… γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη

Το νέο υπερπολυτελές απόκτημα και η διαχρονική αγάπη για τα αυτοκίνητα…

TikTok: Ο γλωσσοδέτης στα γερμανικά και το χορευτικό σε… δημόσιες τουαλέτες που έγιναν τάση

TikTok: Ο γλωσσοδέτης στα γερμανικά και το χορευτικό σε... δημόσιες τουαλέτες που έγιναν τάση Πώς προέκυψε το νέο trend «Barbara Rhubarb» Ένα νέο trend στα γερμανικά κατέκλυσε το TikTok και για τους αρκετά ενεργούς χρήστες, υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από το «Barbara Rhubarb». Αυτό που ακούγεται σαν ραπ είναι στην πραγματικότητα ένας γλωσσοδέτης στη γερμανική γλώσσα, που γράφτηκε

Τέμπη: «Δεν έφτασες ποτέ αλλά σε περιμένω ακόμη – Σ’ αγαπάω όσο δεν φαντάζεσαι και μου λείπεις τóσο πολύ» – Το σπαpακτικό κείμενο της...

Ενδιαφεροντα ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΕΜΠΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Τέμπη: «Δεν έφτασες ποτέ αλλά σε περιμένω ακόμη – Σ’ αγαπάω όσο δεν φαντάζεσαι και μου λείπεις τóσο πολύ» – Το σπαpακτικό κείμενο της μητέρας του 21χρονου Τάσου Ο Τάσος Κουτσόπουλος ήταν ένα από τα 57 θύματα της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη Τζωρτζίνα Φράγκου 05.05.2024 | 23:16 Ο Τάσος

Θανάσης Πατριαρχέας: Η εγκυμοσύνη προέκυψε στους 2 μήνες σχέσης – Το έλεγα και όλοι σοκαρίζονταν

Ο Θανάσης Πατριαρχέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μαμά-δες» και μιλώντας για την πατρότητα εξομολογήθηκε στην Τζένη Θεωνά τα συναισθήματά του στους τοκετούς των παιδιών του. «Τα κορίτσια είναι 4,3,2 ανά χρόνο. Πάνε δύο χρόνια από την τελευταία γέννα. Στις γέννες ήμουν μέσα και οι τρεις ήταν φυσιολογικές. Αυτό που θαύμασα στη Βίβιαν – πάντα τη θαύμαζα

Απαστράπτουσα η Μαρίνα Σάττι στο Τιρκουάζ Χαλί της Eurovision: «Είναι σαν κατασκήνωση εδώ»

Το Τιρκουάζ Χαλί στρώθηκε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαγωνιστικής εβδομάδας της 68ης Eurovision, που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Μιλώντας στο ΕΡΤNews η Μαρίνα Σάττι δήλωσε πριν εμφανιστεί στο τιρκουάζ χαλί πως: «Είμαστε χαρούμενοι. Είναι σαν κατασκήνωση αυτές οι μέρες εδώ. Είναι ένα μουσικό φεστιβάλ, όπου και να είμαστε βλέπεις παντού μουσικούς, χορευτές, τραγουδάμε με μια κιθάρα, δείχνουμε ο

Η Άννα Φόνσου αποχαιρετά την Παναγιωτοπούλου: «Δεν ενόχλησε ποτέ, δεν ανακατευόταν σε αηδίες»

Για την απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου μίλησε η Άννα Φόνσου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανήμερα του Πάσχα.

Ατύχημα για τον Γιώργο Μαζωνάκη ανήμερα του Πάσχα

Ένα ατύχημα είχε ο Γιώργος Μαζωνάκης ανήμερα του Πάσχα 5/5 όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αντώνης Τουρκογιώργης: Πέθανε ο θρυλικός ροκ τραγουδιστής στα 73 του χρόνια

Ήταν ιδρυτικό μέλος των «Socrates Drunk the Conium» - Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από το 2010

Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι

Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι Διονύσης Ατζαράκης: «Ξαναχτυπά» με νέο βίντεο αυτή τη φορά για τον ενοχλητικό θείο στο πασχαλινό τραπέζι Kάνει παλιομοδίτικα αστεία, αφήνει προσβλητικά υπονοούμενα για τα κιλά των γυναικών και προσπαθεί να ενσωματωθεί με τη νεολαία Ο Διονύσης Ατζαράκης δημοσίευσε ένα

Οι καλύτερες τάσεις στη μόδα αυτή την άνοιξη

Οι μεγαλύτερες τάσεις στην μόδα για την άνοιξη του 2024 έχουν φτάσει και εγώ έχω συγκεντρώσει τις αγαπημένες μου, αυτές που θα μπορέσεις πανεύκολα να ενσωματώσεις στις καθημερινές σου εμφανίσεις! Σύμφωνα με τις αναφορές των τάσεων, τα κομμάτια αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο και θα μας ακολουθήσουν μέχρι το καλοκαίρι! Έτσι εάν χρειάζεσαι μία ανανέωση

Eurovision 2024: Απαστράπτουσα η Μαρίνα Σάττι στο Τιρκουάζ Χαλί που στρώθηκε στην καρδιά του Μάλμε

Μαρίνα Σάττι - Το Τιρκουάζ Χαλί στρώθηκε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη τηςδιαγωνιστικής εβδομάδας της 68ης Eurovision, που διεξάγεται στο Μάλμε

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο ροκάς των Socrates

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ροκ τραγουδιστής Αντώνης Τουρκογιώργης.