Τι να κάνω για να έχω στητό στήθος (και τι να μην κάνω)

Date:

Τι να κάνω για να έχω στητό στήθος (και τι να μην κάνω)

Το στήθος αποτελείται από αδένες και λιποκύτταρα και δε συγκρατείται από μυς, παρά μόνο από το δέρμα. Με το πέρασμα του χρόνου και τις ορμονικές αλλαγές που υφίσταται μια γυναίκα – εφηβεία, εγκυμοσύνη, δίαιτες– το στήθος δυσκολεύεται να αντισταθεί στο νόμο της βαρύτητας. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να το διατηρήσεις όμορφο για πολλά χρόνια είναι να το περιποιείσαι καθημερινά με μασάζ, ενυδάτωση, θρέψη και, μία φορά την εβδομάδα, απολέπιση.

Τι να κάνω για να έχω στητό στήθος;

Κάθισε σωστά

Αφού το στήθος δεν έχει μυς για να τους γυμνάσεις και να τους τονώσεις, φρόντισε τουλάχιστον να γυμνάζεις τους θωρακικούς μυς που το περιβάλλουν καθώς και αυτούς της πλάτης. Εάν είναι πιο δυνατοί, τότε και το στήθος θα δείχνει πιο στητό. Η κακή στάση του σώματος που έχουν οι περισσότερες γυναίκες και η καθιστική ζωή προκαλούν κύρτωση στη θωρακική κοιλότητα. Είναι καλό, λοιπόν, να κάθεσαι με την πλάτη όρθια και το στήθος προς τα έξω, όσο περισσότερο μπορείς.

Κάνε γυμναστική

Μπορείς να δυναμώσεις το στήθος σου κάνοντας ασκήσεις με βαράκια και push-ups. Σε καθημερινή βάση μπορείς να αντιστέκεσαι στη χαλάρωση: πίεσε με δύναμη τα χέρια σου, το ένα με το άλλο, 20-30 φορές σε οριζόντια θέση, μετά πάνω από το κεφάλι, και μετά χαμηλά, στο ύψος της κοιλιάς. Εκτέλεσε την ίδια κίνηση με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Προτίμησε το δροσερό νερό

Το ζεστό νερό μαλακώνει το στήθος ενώ το δροσερό το συσφίγγει. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τονώνουν τη μικροκυκλοφορία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή θρέψη και λειτουργία της επιδερμίδας. Μπορείς, επίσης, αντί για κρύα ντους, να περάσεις ένα παγάκι σε όλο το στήθος. Τέλος, διατήρησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς για την περιοχή του ντεκολτέ και του στήθους στο ψυγείο. Έτσι, θα σου προσφέρουν έξτρα τόνωση.

Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν

Αν και μπορείς να απλώνεις στο στήθος και το ντεκολτέ την ενυδατική κρέμα σώματος, τα αποτελέσματα θα είναι πιο θεαματικά, αν επιλέξεις ένα προϊόν ειδικά για την περιοχή. Οι κρέμες για το στήθος είναι πλούσιες σε συστατικά που συσφίγγουν και τονώνουν την επιδερμίδα. Δεν κάνουν θαύματα, αλλά λειτουργούν άμεσα, σαν αόρατο σουτιέν, στηρίζοντας επιφανειακά το στήθος. Χρησιμοποιώντας τες τακτικά το δέρμα σου θα είναι πιο σφριγηλό, τονωμένο και πυκνό.

Τι να αποφύγω για να έχω στητό στήθος;

Διάβασε επίσης: Θέλεις στητό στήθος; Κάνε λίγες ειδικές ασκήσεις και σπιτική… κρυοθεραπεία

Εξαντλητικές δίαιτες

Όλες προσέχουμε τη διατροφή μας και κάνουμε κατά καιρούς δίαιτα. Όταν όμως ακολουθείς αυστηρά προγράμματα διατροφής ή εξαντλητικές δίαιτες που προκαλούν απότομη μείωση βάρους, υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσει απότομα το στήθος σου. Το στήθος αποτελείται από έναν αδένα που περιβάλλεται από λιποκύτταρα. Δε στηρίζεται από μυς, επομένως όταν αδυνατίζεις απότομα και χωρίς να κάνεις παράλληλα γυμναστική, το στήθος χαλαρώνει επικίνδυνα.

Φροντίδα που σταματά στο… πιγούνι

Λεπτή και φτωχή σε σμηγματογόνους αδένες, η επιδερμίδα του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον ήλιο και γι’ αυτό παρουσιάζει εύκολα γραμμές και πανάδες. Παρ’ όλα αυτά, συχνά παραμελούμε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ και επικεντρωνόμαστε στην περιποίηση του προσώπου. Άπλωνε πάντα την κρέμα προσώπου σου και στο ντεκολτέ και στο λαιμό με ανοδικές κινήσεις, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκίμασε μια ειδική κρέμα για τα συγκεκριμένα σημεία.

Ηλιοθεραπεία topless

Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας. Αποφεύγοντάς τον αποφεύγεις την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων καθώς και καφέ κηλίδων. Η ευαίσθητη περιοχή του στήθους χρειάζεται έξτρα προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Φόρεσε ένα ωραίο μαγιό, αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και μείνε μακριά από τον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες, 11:00-16:00.

Όλη μέρα χωρίς σουτιέν

Ακόμη και αν έχεις μικρό στήθος, το σουτιέν είναι απαραίτητο, κάθε μέρα, ό,τι και αν κάνεις. Διάλεξε ένα σουτιέν που θα «αγκαλιάζει» το στήθος και θα το συγκρατεί, χωρίς να το πιέζει, για να αισθάνεσαι άνετα στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ορφέας Αυγουστίδης: Πήγε στη θάλασσα με τη Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη

Αστέρης και Αργυρώ από τον «Σασμό» συναντήθηκαν ξανά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σελίν Ντιόν: Είμαι χαρούμενη που επέστρεψα

Συγκίνηση προκάλεσε η ερμηνεία της Σελίν Ντιόν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι. Η αγαπημένη τραγουδίστρια έκλεισε την τελετή ερμηνεύοντας το κομμάτι «L’Hymne à l’amour» της Εντίθ Πιάφ και όλος ο πλανητής την απόλαυσε. Αμέσως μετά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, η Σελίν Ντιόν εξέφρασε

Πρόβλημα στύσης: Οι μισοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 70 ετών το έχουν βιώσει

Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά για πολλούς άνδρες η αυτοπεποίθηση και η ποιότητά της ζωής τους εξαρτώνται από την επίτευξη καλής στύσης. Η επίτευξη καλής στύσης, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητική σεξουαλική επαφή, απασχολεί ιδιαίτερα τους άνδρες. Από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αυτοπεποίθηση και η ποιότητα ζωής τους. Η στυτική δυσλειτουργία

Ένας ψυχολόγος εξηγεί τα 4 «ψέματα της αγάπης» που λένε τα ζευγάρια μεταξύ τους

Η αλήθεια είναι πως, όταν αγαπάμε κάποιον πραγματικά, συχνά καταφεύγουμε σε μικρά, αθώα ψέματα για να προστατεύσουμε – με τη δική μας αντίληψη – αυτή την αγάπη και να διατηρήσουμε την ηρεμία στη σχέση μας. Αυτά τα ψέματα, γνωστά και ως «ψέματα της αγάπης», μπορεί γενικά να φαίνονται αθώα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν βαθύτερες

Κλέλια Ρένεση: Η νέα φωτό από τις διακοπές που προβληματίζει & το μήνυμα όλο νόημα της ηθοποιού!

Η Κλέλια Ρένεση φαίνεται πως απολαμβάνει το καλοκαίρι της!

Μαρίζα Ρίζου: Οι throwback φωτό από την παιδική της ηλικία – Δεν έχει αλλάξει καθόλου!

Η Μαρίζα Ρίζου θέλησε να κάνει ένα throwback στην παιδική της ηλικία και να μας ταξιδέψει στο παρελθόν!

Σελίν Ντιόν: Πόσο μας είχες λείψει, είσαι μαχήτρια, της γράφει ο κόσμος μετά το τραγούδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σελίν Ντιόν: Πόσο μας είχες λείψει, είσαι μαχήτρια, της γράφει ο κόσμος μετά το τραγούδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σελίν Ντιόν: Πόσο μας είχες λείψει, είσαι μαχήτρια, της γράφει ο κόσμος μετά το τραγούδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρά τα προβλήματα υγείας, η μεγάλη σταρ επέστρεψε στη σκηνή για την τελετή έναρξης και ανατρίχιασε το

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Στην παιδική χαρά με τον γιο της

Η παρουσιάστρια πόζαρε χαμογελαστή από τις κούνιες, ενώ έδινε ώθηση στον μεγαλύτερο από τους γιους της

Η Τόσκα Μασκ ινκόγκνιτο στην Ελλάδα

Οι µυστικές διακοπές της αδερφής του Ελον Μασκ στη Λίνδο και την Αθήνα. Η Τόσκα Μασκ ήρθε στην Ελλάδα κρυφά από το Κάιρο, όπου ήταν προσωπική καλεσμένη της Αντας Ηλιοπούλου, για να συμμετάσχει σε ένα event, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη στα Παραπολιτικά. Το λευκό Range Rover σταµατάει έξω από την είσοδο του

Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού για τη μάχη με τον καρκίνο: “Ο φόβος έχει γίνει κομμάτι από τη σάρκα μου”

"Πέρυσι τέτοια εποχή οι μέρες που περίμενα αποτελέσματα ήταν ίσως οι πιο επώδυνες της ζωής μου", εξομολογείται η Δώρα Χρυσικού.

Χυμός κερασιού: Τα έξι εκπληκτικά οφέλη για την υγεία

Ο χυμός από κεράσια προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στην αφθονία των αντιοξειδωτικών και άλλων ωφέλιμων ενώσεων που περιέχει. Το Health παρουσιάζει τα έξι κύρια οφέλη του χυμού κερασιού: 1. Υποστηρίζει την καρδιακή υγεία Ο χυμός κερασιού είναι πλούσιος σε φυτικές ενώσεις όπως προανθοκυανιδίνες, ανθοκυανίνες και φλαβονόλες. Αυτές οι ενώσεις έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις