Health

Τα φυτά εσωτερικού χώρου απομακρύνουν τις καρκινογόνες τοξίνες από τον αέρα

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Είναι εφικτό το 97% των πιο τοξικών ενώσεων να αφαιρούνται από τον περιβάλλοντα αέρα μέσα σε μόλις 8 ώρες!

Μια πρωτοποριακή μελέτη αποκάλυψε ότι τα φυτά μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξικές αναθυμιάσεις της βενζίνης, συμπεριλαμβανομένων των ενώσεων που προκαλούν καρκίνο, όπως το βενζόλιο, από τον αέρα των εσωτερικών χώρων.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο ερευνητής βιοαποκατάστασης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (UTS), αναπληρωτής καθηγητής Fraser Torpy, σε συνεργασία με την κορυφαία αυστραλιανή εταιρεία λύσεων φυτοπροστασίας Ambius.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μικρός πράσινος “τοίχος” της Ambius, που περιέχει ένα μείγμα φυτών εσωτερικού χώρου, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στην απομάκρυνση επιβλαβών, καρκινογόνων ρύπων, με το 97% των πιο τοξικών ενώσεων να αφαιρούνται από τον περιβάλλοντα αέρα μέσα σε μόλις 8 ώρες!

Η κακή ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους ευθύνεται για 6,7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, στο σπίτι, στο σχολείο ή στον χώρο εργασίας, επομένως η υιοθέτηση νέων στρατηγικών για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα είναι κρίσιμη για τη δημόσια υγεία.

Ο γενικός διευθυντής της Ambius, Johan Hodgson, δήλωσε ότι η έρευνα παρουσίασε νέα στοιχεία για τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέουμε γρήγορα και με βιώσιμο τρόπο.

«Γνωρίζουμε ότι η ποιότητα του εσωτερικού αέρα είναι συχνά πολύ πιο μολυσμένη από τον εξωτερικό, κάτι που με την σειρά του επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία. Αλλά τα σπουδαία νέα είναι ότι αυτή η μελέτη έδειξε ότι κάτι τόσο απλό όσο το να έχεις φυτά σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά», είπε ο Hodgson.

Προηγούμενες μελέτες σε φυτά εσωτερικού χώρου έχουν δείξει ότι μπορούν να αφαιρέσουν ένα ευρύ φάσμα μολυσματικών ουσιών του εσωτερικού αέρα.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη μελέτη σχετικά με την ικανότητα των φυτών να καθαρίζουν τις αναθυμιάσεις της βενζίνης, που είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές τοξικών ενώσεων στα κτήρια παγκοσμίως.

Τα γραφεία και οι πολυκατοικίες κατοικιών συχνά συνδέονται απευθείας με γκαράζ στάθμευσης, είτε με πόρτες είτε με φρεάτια ανελκυστήρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποφυγή επιβλαβών ενώσεων (που σχετίζονται με τη βενζίνη) να εισχωρήσουν σε χώρους εργασίας και κατοικιών. Πολλά κτήρια εκτίθενται επίσης σε αναθυμιάσεις βενζίνης από κοντινούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους.

Η εισπνοή των αναθυμιάσεων της βενζίνης μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό των πνευμόνων, πονοκεφάλους και ναυτία. Με μακροχρόνια έκθεση έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, άσθματος και άλλων χρόνιων ασθενειών, συμβάλλοντας στην μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Ο καθηγητής Torpy είπε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης, βασισμένα σε μετρήσεις από έναν σφραγισμένο θάλαμο, είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες τους όσον αφορά την απομάκρυνση των ρύπων της βενζίνης από τον αέρα:

“Είναι η πρώτη φορά που τα φυτά ελέγχονται για την ικανότητά τους να αφαιρούν ενώσεις που σχετίζονται με τη βενζίνη και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Τα φυτά όχι μόνο μπορούν να αφαιρέσουν την πλειονότητα των ρύπων από τον αέρα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά αφαιρούν τους πιο επιβλαβείς ρύπους που σχετίζονται με τη βενζίνη από τον αέρα πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, το γνωστό καρκινογόνο βενζόλιο αφομοιώνεται με ταχύτερο ρυθμό από λιγότερο επιβλαβείς ουσίες, όπως οι αλκοόλες.

Βρήκαμε επίσης ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση των τοξινών στον αέρα, τόσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνονταν τα φυτά στην απομάκρυνσή τους, δείχνοντας ότι τα φυτά προσαρμόζονται στις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται”.

Ο κ. Hodgson είπε ότι τα ευρήματα επιβεβαίωσαν τα σχόλια που είχαν λάβει μετά την εγκατάσταση “πράσινων τοίχων” της εταιρείας σε εκατοντάδες κτίρια γραφείων σε όλην την Αυστραλία.

«Στην Ambius, βλέπουμε ξανά και ξανά τις επιπτώσεις που έχουν τα φυτά στη βελτίωση της υγείας, της ευημερίας, της παραγωγικότητας και της παρουσίας στο γραφείο για τις χιλιάδες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Αυτή η νέα έρευνα αποδεικνύει ότι τα φυτά δεν πρέπει να θεωρούνται απλώς ‘κάτι ωραίο στο μάτι’ , αλλά ένα καίριο κομμάτι κάθε σχεδίου ευεξίας στο χώρο εργασίας.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο καλύτερος, πιο οικονομικός και πιο βιώσιμος τρόπος για την καταπολέμηση των επιβλαβών ρύπων του εσωτερικού αέρα στον χώρο εργασίας και στο σπίτι σας είναι η εισαγωγή φυτών”, είπε ο κ. Hodgson.

-: https://www.sciencedaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσα περισσότερα φυτά έχει μία φυλακή, τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα βίας σε αυτήν!

Κουνούπια: Αυτά τα φυτά τα απωθούν

Καλύτερη ποιότητα αέρα μέσα στο σπίτι, αν έχετε αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου [pics]

-

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Related posts

Καρκίνος του μαστού: 44χρονη η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έκανε πειραματικό εμβόλιο

admin

Bypass με πάλλουσα καρδιά: Οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Κορωνοϊός: Φάρμακα για παράσιτα, ελονοσία πήραν 1 στους 20 ασθενείς για την COVID-19

admin

Πλημμύρες, κυκλώνες, καύσωνες: Πώς η κλιματική αλλαγή συνδέεται με αυτοάνοσα νοσήματα

admin

Καμπανάκι από τους ειδικούς: Επικίνδυνο για καρκίνο το λίπος στο συκώτι ακόμα και στους νέους

admin

Άσθμα: Όσα πρέπει να ξέρετε σε 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

admin

Επικίνδυνες οι πλημμύρες ακόμα και μήνες μετά την υποχώρηση των υδάτων

admin

15o Greece Race for the Cure®: 44.000 έτρεξαν, περπάτησαν και στήριξαν τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

admin

Πότε να κάνουν αντιγριπικό εμβόλιο οι ασθενείς υπό θεραπεία για καρκίνο

admin

Διαβήτης: Λάθος διάγνωση σε χιλιάδες γυναίκες, επειδή οι εξετάσεις βασίζονται στις μετρήσεις των ανδρών!

admin

Μονάδες Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών: Ποια προβλήματα ενδέχεται να συναντήσει το νέο εγχείρημα, σύμφωνα με τους γιατρούς

admin

Ημικρανία: «Πάλι πονάς;» – Γιατί οι επιπτώσεις της νόσου δεν γίνονται κατανοητές από το περιβάλλον

admin