Ιδιοκτήτης εστιατορίου αποκαλύπτει το «αθώο» πιάτο που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνεις

Date:

Μια γυναίκα από τη Βρετανία μοιράστηκε στο TikTok τις «απαγορευμένες» επιλογές σε μενού εστιατορίων, έπειτα από συνομιλία με στενό της φίλο – ιδιοκτήτη εστιατορίου. Όπως αποκάλυψε, ακόμη και τα πιο «πολυτελή» μαγαζιά μπορεί να σερβίρουν φαγητά που αποτελούν κυριολεκτικά «εκκολαπτήριο βακτηρίων», σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Τζούλια (@juliabesz.bloommoneying) τόνισε πως υπάρχουν πιάτα που πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση:

  • Το μενού με τα “Specials” είναι το «αθώο» πιάτο που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνεις
    Αν τα πιάτα δεν σχετίζονται με κάποια εποχική πρώτη ύλη, τότε συνήθως σημαίνουν… «φαγητό που πρέπει να φύγει πριν χαλάσει». «Η σάλτσα καλύπτει την ηλικία, η γαρνιτούρα αποσπά την προσοχή – κι εσύ πληρώνεις ακριβά για τα χθεσινά περισσεύματα», ανέφερε.
  • Οστρακοειδή μακριά από τη θάλασσα
    Όσοι παραγγέλνουν όστρακα σε πόλεις που δεν βρίσκονται κοντά σε ακτή, «παίζουν κορώνα-γράμματα με το στομάχι τους», προειδοποίησε.
  • Πάγος στα ποτά σε πολυσύχναστα μπαρ
    Οι παγομηχανές συχνά δεν καθαρίζονται τακτικά λόγω φόρτου εργασίας, με αποτέλεσμα ο πάγος να λειτουργεί σαν «κίνδυνος».
  • Κοτόπουλο σε μπουφέδες ή all-you-can-eat
    Αν παραμείνει για ώρα κάτω από θερμαντικές λάμπες, γίνεται ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης βακτηρίων. «Δεν θα το δεις, αλλά θα το νιώσεις 12 ώρες αργότερα», είπε χαρακτηριστικά.

@juliabesz.bloommoneying

We were sat over a late-night cuppa after his shift when he said it: “There are a few things you should never order in any restaurant.” Not his, not a chain, not even the posh ones. I laughed, thinking it was some insider joke — but his face didn’t budge. He wasn’t being dramatic, he was being de@d serious. The first on his list? “Specials” that aren’t tied to a clear seasonal ingredient. Sounds harmless, but in the trade, that often means “stuff we need to shift before it goes off.” The sauce masks the age, the garnish distracts you — and by the time you’ve finished, you’ve basically paid top dollar for yesterday’s leftovers. Then there’s shellfish in places nowhere near the coast. Unless you know they’ve got daily deliveries and spotless storage, you’re gambling with your gut. “Most punters don’t realise,” he said, “but the wrong handling turns a fancy seafood platter into a food poisoпing time bomb.” He also warned me about ice in drinks at certain bars. “If the ice machine isn’t cleaned properly — and in busy spots, it often isn’t — you’re basically sipping on a chilled petri dish.” Suddenly, that summer cocktail didn’t feel so Instagrammable. And the shocker? Chicken dishes in buffets or all-you-can-eats. It’s the perfect breeding ground for bacteria if temps aren’t bang-on, and trust me — in high-volume places, they’re not checking every tray like they should. “You won’t see it,” he said, “but you’ll feel it 12 hours later.” Here’s the quick takeaway for peace of mind: next time you eat out, ask yourself one question — how quickly is this moving off the kitchen pass? If the answer’s “not very,” leave it on the menu. You’ll save yourself a fortune in wasted meals… and maybe a night hugging the loo.

♬ original sound – juliabesz.bloommoneying

Η συμβουλή της προς τους πελάτες ήταν να αναρωτιούνται πάντα: «Πόσο γρήγορα φεύγει αυτό το πιάτο από την κουζίνα;» Αν καθυστερεί, καλύτερα να μείνει… στο μενού.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 400.000 προβολές και οι χρήστες εμφανίζονται διχασμένοι: άλλοι συμφώνησαν απόλυτα, ενώ πρώην σεφ σχολίασαν πως τα «specials» πολλές φορές αποτελούν δημιουργικές προτάσεις ή δοκιμαστικά πιάτα και όχι απαραιτήτως περισσεύματα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικοί προειδοποιούν για επικίνδυνα πιάτα. Ο Marcus Arcabascio, ιδρυτής της πλατφόρμας Menu-Price, έχει επίσης επισημάνει ότι φαγητά όπως μακαρόνια με τυρί, scrambled eggs, brownies, μπριζόλες και sushi, καλό είναι να αποφεύγονται αν δεν γνωρίζουμε την ποιότητα του εστιατορίου.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νέο χάπι μειώνει την «κακή» χοληστερίνη κατά 60%

Το φάρμακο, που ονομάζεται enlicitide, μειώνει τα επίπεδα της επιβλαβούς LDL χοληστερόλης έως και 60%, παρόμοια με τα ενέσιμα φάρμακα PCSK9 που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Το νέο χάπι, που παρασκευάζει η φαρμακοβιομηχανία Merck, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την υψηλή χοληστερίνη και να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών

Ιός του δυτικού Νείλου: 95 άνθρωποι πέθαναν εφέτος στην Ευρώπη, 1.100 μολύνθηκαν

Τι αναφέρει σε νέα έκθεσή του το ECDC. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός του δυτικού Νείλου προκάλεσε εφέτος περισσότερα από 1.000 κρούσματα σε 14 χώρες της Ευρώπης, κοστίζοντας τη ζωή σε 95 ασθενείς, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC). Η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και

Η κλασική σανίδα και 3 παραλλαγές για τέλειους κοιλιακούς

FITNESS Ενισχύστε τον κορμό και τη σταθερότητα του σώματος με 4 ασκήσεις σανίδας που ενεργοποιούν όλο το σώμα. Ο ειδικός εξηγεί πώς να τις κάνετε σωστά Μοιάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Όποιος έχει δοκιμάσει τη σανίδα και κάποια -ή κάποιες- από τις παραλλαγές της γνωρίζει τη δυσκολία, αλλά και τα αποτελέσματα που προσφέρει ως άσκηση

Πονοκέφαλος: Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από κεφαλαλγίες και ημικρανίες

Μια νέα μελέτη μέτρησε τον συνολικό χρόνο που οι άνθρωποι περνούν ζώντας με προβλήματα υγείας όπως ο πονοκέφαλος, που επηρεάζον την καθημερινότητά τους. Αυτή η «μάστιγα» που λέγεται πονοκέφαλος, που ακούγεται σαν κάτι απλό αλλά δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητά μας, επηρεάσε σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως το 2023, σύμφωνα με νέα έρευνα. Σύμφωνα με την

Σακχαρώδης διαβήτης: Η παγκόσμια πρόκληση της νόσου, οι σοβαρές επιπλοκές και οι νέες θεραπείες

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει εξελιχθεί σε «παγκόσμια επιδημία» και είναι μια νόσος με ιδιαίτερα σημαντικό κόστος ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό. Ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) είναι αναμφισβήτητα σήμερα η μεγάλη παγκόσμια μεταβολική νόσος, που η εξάπλωσή της λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Ενδεικτικά, από 60 εκατομμύρια ατόμων που έπασχαν από διαβήτη τη δεκαετία του ’80, έχουν

4χρονο αγοράκι διαγνώστηκε με άνοια: Κρίσιμος ο επόμενος χρόνος για την έκβασή του

Ο μικρούλης πάσχει από σύνδρομο Sanfilippo και δεν αναμένεται να επιζήσει έως την ενηλικίωσή του. Με άνοια της παιδικής ηλικίας διαγνώσθηκε ένα 4χρονο αγοράκι από την Ουαλία και η πρόγνωση του δυστυχώς δεν είναι καλή. Ο μικρούλης Tate πάσχει από σύνδρομο Sanfilippo και δεν αναμένεται να επιζήσει έως την ενηλικίωσή του. Η μητέρα του Tammy

Τρέξατε στον Μαραθώνιο; Top συμβουλές αποκατάστασης από έναν γιατρό Μαραθωνοδρόμο

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το δρομικό γεγονός της χρονιάς τόσο για το αυξανόμενο δρομικό κίνημα της Ελλάδος, όσο και για την παγκόσμια κοινότητα, λόγω του συμβολικού χαρακτήρα του, αλλά και εξ αιτίας του ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας που παρουσιάζει. Δεν είναι απλώς ένας αγώνας αντοχής. Η ένταση και η προσπάθεια που προϋποθέτει ξεπερνούν τα όρια

Λύκος: Οι επιστήμονες βρήκαν επιτέλους την αιτία του, είναι ένας κοινός ιός

Λύθηκε ένα μυστήριο δεκαετιών. Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τη νόσο. Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η αυτοάνοση ασθένεια που κοινώς αποκαλείται «λύκος», ως φαίνεται προκαλείται από έναν συνηθισμένο ιό της παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με μία νέα, πρωτοποριακή μελέτη. Ο εν λόγω ιός είναι ο Έπσταϊν-Μπαρ (EBV), ο οποίος στους περισσότερους ανθρώπους

Εμβόλιο RSV: Σωτήριο για τους ηλικιωμένους με χρόνια προβλήματα υγείας

Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος να εισαχθούν στο νοσοκομείο με λοίμωξη λόγω του ιού ή παρόξυνση της χρονίας νόσου. Το εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) μπορεί να μειώσει κατακόρυφα τον κίνδυνο βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού και νοσηλείας στο νοσοκομείο, που διατρέχουν οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βρετανία. Οι επιστήμονες

Τι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την καλύτερη δυνατή έκβαση ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου;

Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την καλή πορεία των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ) είναι ο χρόνος. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή γιατί σε κάθε λεπτό που περνάει σε συνθήκες ισχαιμίας χάνονται σχεδόν 2 εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα! Ποιοι είναι οι πρώτοι κρίσιμοι κρίκοι στην αλυσίδα αντιμετώπισης οξέων ΑΕΕ; Τα πρώτα δύο βήματα είναι

Υπέρταση: Διπλασιάσθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες

Ανησυχητικά ευρήματα νέας παγκόσμιας έρευνας. Πόσα παιδιά πάσχουν σε όλο τον κόσμο. Τι κινδύνους διατρέχουν. Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων με υπέρταση έχει σχεδόν διπλασιασθεί την τελευταία 20ετία, εξαιτίας του συνδυασμού της ανθυγιεινής διατροφής, της καθιστικής ζωής και της παχυσαρκίας, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων. Στην μεγαλύτερη του είδους ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας, οι

Επιστήμονες μετατρέπουν σωματικό λίπος σε οστά για να θεραπεύσουν κατάγματα της σπονδυλικής στήλης

Τα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από λιπώδη ιστό μπορούν να επιδιορθώσουν κατάγματα της σπονδυλικής στήλης όπως εκείνα που προκαλούνται από την οστεοπόρωση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οσάκα ανέπτυξαν μία νέα, πολλά υποσχόμενη μέθοδο για την αποκατάσταση καταγμάτων στην σπονδυλική στήλη χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα που εξάγονται από λιπώδη ιστό ή σωματικό λίπος. Σε μελέτες σε ζώα, η θεραπεία