Κάποια φαγητά τα αγαπάμε γιατί μας θυμίζουν οικογενειακές στιγμές– και τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα ένα από αυτά!
Αυτή η εκδοχή φούρνου διατηρεί όλη την νοστιμιά που ξέρουμε , με έναν πιο υγιεινό και ελαφρύ τρόπο. Ζουμερά, αρωματικά και απόλυτα απολαυστικά, είναι η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι .
Υλικά:
• 600 γραμμάρια κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
• 5 γεμάτες κουταλιές σούπας βρώμη σε νιφάδες
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στο μπλέντερ
• 1 μικρή ντομάτα λιωμένη
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• ½ κουταλάκι ρίγανη ξερή
• 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
• Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά
βούληση.
• Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά.
• Κλείνουμε το μπολ ή το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο
για τουλάχιστον δύο ώρες..(ή και ολόκληρο βράδυ).
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα
ταψί και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
• Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 190° – 200° C, στις αντιστάσεις.
Από την Διατροφολόγο Σουζάνα Πυξαριά
- Κεφτεδάκια στον φούρνο - Diatrofi.gr.