ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για τη σαλάτα:
- 150 γρ. φασόλια, βρασμένα
- 150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 150 γρ. φακές, βρασμένες
- 150 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
Για τη σος:
- 1 ½ κ.σ. μουστάρδα
- ½ κ.σ. μέλι
- Χυμός από ½ πορτοκάλι
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα βρασμένα όσπρια και το ρύζι.
- Ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τα καρότα και τις πιπεριές.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας σύρμα χειρός ή πιρούνι.
- Περιχύνουμε τη σος πάνω στη σαλάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή απόλαυση!
Από την Αλιόνα Στράτουλατ, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
- ΟΣΠΡΙΑΔΑ ΣΑΛΑΤΑ - Diatrofi.gr.