ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά
- 200 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 150 γρ. μύδια
- 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 πράσο ή 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας
- 1 σφηνάκι ούζο ή 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο (ή το κρεμμύδι) μαζί με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το ούζο (ή το κρασί) και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να μαγειρευτούν όλα τα θαλασσινά.
- Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με ψημένες φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι.
Καλή απόλαυση!
Από την Αλιόνα Στράτουλατ, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ - Diatrofi.gr.