Από τον Dario Sutera
ΥΛΙΚΑ
Για την πάστα:
1 αβγό
100 γρ. αλεύρι φαρίνα 00
Μια πρέζα αλάτι
Για τη γενοβέζικη σάλτσα βοδινού:
200 γρ. βοδινό
50 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. κρεμμύδι
200 γρ. ψητά ντοματίνια
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. ρικότα
1 γρ μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πάστα:Ρίχτετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη. Την τυλίγετε σε μια μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά. Με έναν πλάστη, ανοίγετε σε δύο λεπτά φύλλο, προσπαθώντας να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
Για τη σάλτσα: Σιγοβράζετε το βοδινό μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, ενώ είναι ακόμα στη φωτιά, ακολούθως το κόκκινο κρασί και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Αφαιρείτε από την εστία και το αφήνετε. Όταν κρυώσει, προσθέτετε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι.
Πάνω στο φύλλο της ζύμης, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ, απλώνετε ομοιόμορφα 40 γρ. της σάλτσας βοδινού σε σειρά με απόσταση 5 εκατοστών. Διπλώνετε το άλλο μισό μέρος του φύλλου πάνω από την περιοχή που έχει μπει η γέμιση και κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε τα ραβιόλια και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά.
Βάζετε 20 γρ. βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι, προσθέτετε τα ραβιόλια και τα αφήνετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα πιάτο, τοποθετείτε τα ραβιόλια. Προσθέτετε τα ψημένα ντοματίνια, τον βασιλικό, ρεντιξιόν κόκκινου κρασιού, σκόνη καφέ και τυρί ρικότα. Τρίβετε από πάνω λίγη παρμεζάνα και σερβίρετε.