ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι 800-1000γρ
Για το νερό:
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 2 χούφτες ρόκα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. ντοματίνια μοιρασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο σε μία κατσαρόλα με τα μυρωδικά και με νερό να το καλύπτει σε δυνατή φωτιά 50 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε μπουκιές.
Σε ένα σακουλάκι μαγειρικής βάζουμε το χταπόδι με όλα τα υλικά της μαρινάδας και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε πάνω το χταπόδι με τη μαρινάδα του.
Αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.