ΥΛΙΚΑ
1 μικρό χταπόδι 700 γρ.
2 φλ. λουβί μαυρομάτικο βρασμένο για 25 λεπτά
100 γρ. ρόκα ψιλοκομμένη
1 φλ. ντοματίνια σε φέτες
1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
Για το νερό:
1 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/4 φλ. λευκό κρασί
Για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το χταπόδι ολόκληρο σε μία κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει, δάφνη, ρίγανη και κρασί. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε από το νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομματάκια.
Ενώνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε στο χταπόδι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε το λουβί και βάζουμε σε παγωμένο νερό μέχρι να κρυώσει.
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το λουβί, τα λαχανικά και το χταπόδι.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.