Σταματήστε να τρώτε αυτές τις 10 τροφές πριν κοιμηθείτε – Σας χαλάνε τον ύπνο

Date:

Όλοι μας μπορεί να απολαμβάνουμε ένα σνακ αργά το βράδυ σε μια στιγμή χαλάρωσης ύστερα από μια κοπιαστική ημέρα. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν πως ορισμένες τροφές μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Αν και υπάρχουν φαγητά που βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου, όπως τα γιαούρτια και τα φρούτα, άλλα τρόφιμα, όπως τα γλυκά και τα λιπαρά, μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία και διαταραχές ύπνου.

Ακολουθεί μια λίστα με τις 10 χειρότερες τροφές που πρέπει να αποφύγετε πριν από τον ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα…

1. Σοκολάτα

Η σοκολάτα, αν και συνηθισμένη απόλαυση, περιέχει καφεΐνη, η οποία διαταράσσει τον ύπνο. Τα 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας περιέχουν περίπου 43 mg καφεΐνης, ποσότητα ικανή να σας κρατήσει ξύπνιους. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αυξήσει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας διαταραχές στον ύπνο.

2. Καυτερές πιπεριές

Τα πικάντικα τρόφιμα, και ειδικότερα οι καυτερές πιπεριές, μπορεί να προκαλέσουν έντονη καούρα, κάνοντας δύσκολη τη χαλάρωση και τον ύπνο. Οι καυτερές σάλτσες και τα καυτερά πιάτα είναι καλύτερο να αποφεύγονται πριν από την ώρα του ύπνου.

3. Λευκό ψωμί

Το λευκό ψωμί έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να αυξήσει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η απότομη πτώση αυτών των επιπέδων κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να οδηγήσει σε αφύπνιση και διαταραχές ύπνου.

4. Παγωτό

Το παγωτό είναι γεμάτο ζάχαρη και λιπαρά. Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ τα λιπαρά καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης, προκαλώντας δυσφορία και καθυστέρηση στον ύπνο.

5. Αλκοόλ

Αν και το αλκοόλ μπορεί να σας χαλαρώσει αρχικά, η κατανάλωση ποτού πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει διαταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιβαρύνοντας την ποιότητα του ύπνου.

6. Ντόνατς

Τα ντόνατς είναι γεμάτα ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή τους, το σάκχαρο ανεβαίνει γρήγορα και ακολούθως πέφτει απότομα, επηρεάζοντας αρνητικά τον ύπνο.

7. Φαστ φουντ

Τα φαγητά τύπου φαστ φουντ, όπως τα μπέργκερ, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Τα λιπαρά αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν και μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία και αϋπνία.

8. Τηγανητό κοτόπουλο

Το τηγανητό κοτόπουλο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, είναι δύσπεπτο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καούρα και να εμποδίσει έναν καλό ύπνο.

9. Γλυκά

Τα γλυκά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου και να προκαλέσει διαταραχές ύπνου. Συχνά περιέχουν και σοκολάτα, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχουν και καφεΐνη.

10. Μπέικον

Το μπέικον είναι γεμάτο λιπαρά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χωνευτεί, ιδιαίτερα πριν από τον ύπνο. Η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία και καούρα, κάνοντάς σας να στριφογυρίζετε στο κρεβάτι.

Προτιμήστε ελαφριά και υγιεινά σνακ

Αν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτές τις τροφές πριν κοιμηθείτε. Αντί αυτών, προτιμήστε ελαφριά, υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτι ή φρούτα, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο ήσυχα.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σαλάτα µε αχλάδι, µπλε τυρί και καρύδια

YΛΙΚΑ Για τη σαλάτα: 2 συσκευασίες (200γρ.) άγρια ρόκα2 µεγάλα αχλάδια κοµµένα σε φέτες¾ φλ. (100γρ.) µπλε τυρί (Βlue Cheese)¾ φλ. καρύδια Για τη βινεγκρέτ: 1/3 φλ. ελαιόλαδο1 κουταλιά ξίδι2 κουταλάκια µέλι1 κουταλάκι µουστάρδα Dijon½ κουταλάκι αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καβουρδίζετε πρώτα τα καρύδια: Τοποθετείτε ένα µικρό τηγανάκι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί βάζετε την καρυδόψιχα. Την

Φιλετάκια κοτόπουλου, με τραγανές πατάτες φούρνου και καλαμπόκι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ Για τις πατάτες: 4 μέτριες πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση Για τα φιλετάκια κοτόπουλου: 4 φιλέτα κοτόπουλου 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά, χτυπημένα 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. πάπρικα Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Γιώργος Βελισσάρης: Έγινε παππούς για πρώτη φορά ο τραγουδιστής – Τα πρώτα καρέ με τον εγγονό του

Μια πολύ χαρούμενη είδηση μοιράστηκε ο Γιώργος Βελισσάρης με τους διαδικτυακούς του φίλους μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Καίτη Γκρέυ – Δικηγόρος Φίλιππου Ηλιάδη: «Έχω βεβαίωση από γραφολόγο ότι η διαθήκη είναι πλαστή»

Αμφισβήτηση γύρω από τη διαθήκη της Καίτης Γκρέυ εξέφρασε η νομική εκπρόσωπος του γιου της τραγουδίστριας, Φίλιππου Ηλιάδη.

Φαίη Σκορδά – Η εξομολόγηση για τον Θέμο Αναστασιάδη: «Δεν το ‘χω πει ποτέ, αισθάνθηκα τώρα που είναι ο Βαγγέλης να το πω»

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Περρής στο Buongiorno, η Φαίη Σκορδά προχώρησε σε μια ιδιαίτερα προσωπική αποκάλυψη, φέρνοντας στο φως μια άγνωστη ιστορία με τον Θέμο Αναστασιάδη, από μια δύσκολη περίοδο της επαγγελματικής της διαδρομής. Η παρουσιάστρια πήρε τον λόγο στον αέρα, εξηγώντας πως ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί αυτή την ιστορία

Κατερίνα Καινούργιου: «Εδώ βλέπω ότι είσαι τελευταίο όνομα στο Happy Day» – Κώστας Φραγκολιάς: «Εμένα με νοιάζει να παίρνω τα πιο πολλά λεφτά»

Τον Κώστα Φραγκολιά υποδέχθηκε στη σημερινή (23/1) της εκπομπή η Κατερίνα Καινούργιου, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την προσωπική και

Σπύρος Καρατζαφέρης – Το «αντίο» της Ράνιας Καρατζαφέρη – «Με σημάδεψε, με ανέδειξε, μου έδωσε το επώνυμό του»

Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Καρατζαφέρη, το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου, βύθισε στη θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της απώλειας του 88χρονου εκδότη, η Ράνια Καρατζαφέρη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, θέλησε να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική της διαδρομή. Η «ιερή»

Βασιλιάς Κάρολος: Η «αμαρτία» των 1.800 λιρών για το κορυφαίο ουίσκι του κόσμου

Η παρουσία του βασιλιά Καρόλου σε επίσημη δεξίωση στο Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο επεφύλασσε μια απρόσμενη γευστική εμπειρία. Ο μονάρχης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Rosebank 31 ετών, ένα single malt που κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου στον πλανήτη, δείχνοντας ότι ακόμη και ένας βασιλιάς μπορεί να υποκύψει σε έναν εξαιρετικό πειρασμό. Η

Παχυσαρκία: Χειρουργική αντιμετώπιση ή φαρμακευτική αγωγή

Τι δείχνουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με βαριατρική χειρουργική ή φάρμακα Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ζήτημα. Είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό, την καθημερινότητα, την ψυχολογία και τη συνολική ποιότητα ζωής. «Πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να χάσουν βάρος με δίαιτες, άσκηση ή φαρμακευτική

Ασθενείς με εγκεφαλικό ανακτούν την ομιλία τους χάρη σε μια νέα φορητή συσκευή

Τα σήματα του σώματος μεταφράζονται γρήγορα από τη συσκευή σε λέξεις και προτάσεις, προσφέροτας ομιλία σε ανθρώπους που έχασαν αυτήν την δυνατότητα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Μια νέα φορητή τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους για ανθρώπους που αδυνατούν να μιλήσουν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανέπτυξαν μια συσκευή που επιτρέπει σε άτομα

Ασθενείς με εγκεφαλικό ανακτούν τη φωνή τους χάρη σε μια νέα φορητή συσκευή

Τα σήματα του σώματος μεταφράζονται γρήγορα από τη συσκευή σε λέξεις και προτάσεις, προσφέροτας ομιλία σε ανθρώπους που έχασαν αυτήν την δυνατότητα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Μια νέα φορητή τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους για ανθρώπους που αδυνατούν να μιλήσουν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανέπτυξαν μια συσκευή που επιτρέπει σε άτομα

Η άνοια συνδέεται με το σωματικό βάρος – Ποιος είναι ο κρίσιμος παράγοντας

Πώς μπορεί η αυξημένη αρτηριακή πίεση να οδηγήσει στην αγγειακή άνοια. Τι δείχνει νέα μελέτη. Το σωματικό βάρος σχετίζεται άμεσα με την αγγειακή άνοια, καθώς όσο περισσότερα περιττά κιλά διαθέτει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να την εκδηλώσει, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Κύρια αιτία γι’ αυτό ως φαίνεται είναι η υπέρταση, η οποία προξενεί βλάβες