Έτρωγε μόνο σαρδέλες για 70 μέρες… Δεν φαντάζεστε τι συνέβη στο σώμα της

Date:

Μια 62χρονη σύμβουλος υγείας υποστηρίζει ότι μια παράξενη διατροφή με σαρδέλες και φυτικό λάδι τη βοήθησε να χάσει σχεδόν 13 κιλά και να ανακουφίσει τα συμπτώματα μιας επώδυνης πάθησης.
Η ύψους 1,70 μ. -που ανήκει στο παραϊατρικό προσωπικό- ζύγιζε 82 κιλά τον Μάιο του τρέχοντος έτους, γεγονός που την κατέτασσε σε κατηγορία υπέρβαρου, σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματός της (BMI).

Ωστόσο, μόλις σε 10 ημέρες από την έναρξη της διατροφής της με κονσερβοποιημένα ψάρια, είχε χάσει σχεδόν 6 κιλά, τα οποία, όπως λέει, ήταν «όλα υγρά».

Στις 70 ημέρες, το βάρος της είχε πέσει στα 73 κιλά και 11 γραμμάρια, δηλαδή μόλις 900 γραμμάρια μακριά από το να καταταχθεί στην κατηγορία ανθρώπων με υγιές βάρος.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η πλούσια σε πρωτεΐνη διατροφή τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τον πόνο που προκαλείται από μια κοινή πάθηση του ποδιού, γνωστή ως πελματιαία απονευρωσίτιδα.
Η πάθηση αυτή προκαλεί πόνο στο κάτω μέρος του ποδιού, γύρω από τη φτέρνα και την καμάρα, ιδιαίτερα κατά το περπάτημα.

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς προκαλεί την πάθηση, αλλά η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι την επιδεινώνει λόγω της υπερβολικής πίεσης στα πόδια.

Μιλώντας στη γιατρό, Annette Bosworth, γνωστή και ως Dr Boz στα κοινωνικά δίκτυα, η γυναίκα υποστήριξε ότι ο πόνος στο πόδι της μειώθηκε «από το 10 στο 2» μετά τη δίαιτα με σαρδέλες.

«Την πρώτη εβδομάδα έκλαιγα από τον πόνο», είπε η γυναίκα, την οποία η Dr Boz ανέφερε ως Jane.
Η Jane εξήγησε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή τη διατροφή, όταν η προηγούμενη διατροφή της, βασισμένη κυρίως σε κρέας, σταμάτησε να τη βοηθά να χάνει βάρος.

Όταν συζήτησε για πρώτη φορά την ιδέα μιας διατροφής αποκλειστικά με σαρδέλες με τους φίλους και την οικογένειά της, εκείνοι πίστευαν ότι ήταν «τρελή» και ότι θα «στερούνταν» πολλά θρεπτικά συστατικά.

Η Jane είπε επίσης ότι ανησυχούσε για την ποσότητα βαρέων μετάλλων, όπως ο υδράργυρος, στην ποσότητα σαρδέλας που κατανάλωνε.

Ωστόσο, μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι τα επίπεδα του μετάλλου στα κονσερβοποιημένα ψάρια είναι αμελητέα. «Οι σαρδέλες είναι μικρά ψάρια», είπε η Jane. «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύς υδράργυρος, επειδή δεν ζουν για πολύ».

Σύμφωνα με την Daily Mail η διατροφή της αποτελείται από τέσσερα κουτιά σαρδέλας την ημέρα, μαζί με δύο κουταλιές της σούπας ενός τύπου φυτικού ελαίου, γνωστού ως MCT, σε κάθε γεύμα.

Το MCT είναι ένα εργαστηριακά παραγόμενο άγευστο έλαιο που εξάγεται από πυρήνες φοινικέλαιου και καρύδες.

Αναλύοντας τη διατροφή της, η Jane είπε ότι ξεκινά με το πρώτο της κουτί σαρδέλας νωρίς το πρωί, στις 8 π.μ. Το μεσημέρι, γύρω στις 12 μ.μ., τρώει δύο κονσέρβες σαρδέλας μαζί με τέσσερις κουταλιές της σούπας MCT. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας είναι πριν από τις 3 μ.μ., όταν τρώει το τελευταίο της κουτί.

Η Jane μέτρησε τα καθημερινά επίπεδα σακχάρου στο αίμα της καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος και υποστήριξε ότι, μετά από μόλις πέντε ημέρες, τα επίπεδά της «μειώθηκαν» σε μια πιο υγιή κατηγορία.

Όσο για το αν έχει βαρεθεί να τρώει σαρδέλες κάθε μέρα, η Jane είπε ότι είναι «πολύ ευχαριστημένη» να τρώει το κονσερβοποιημένο ψάρι τόσο συχνά.

«Δεν έχω τελειώσει ακόμη, θα συνεχίσω ακάθεκτη», είπε.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η Billie Kark και επίσημα στη Minos EMI/UMG

Η Minos EMI, a Universal Music Company υποδέχεται στην οικογένειά της την ταλαντούχα Billie Kark.

Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν – Παραμένει σταθερή και κρίσιμη η κατάστασή της

Κρίσιμη και σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της σπουδαίας ερμηνεύτριας, Μαρινέλλας.

Μία Κόλλια: «Πήγα για υπέρηχο και η γιατρός μου είπε… τώρα το θυμήθηκες να κάνεις παιδί;»

Στην εκπομπή «Buongiorno» και τον Χρήστο Λυσσέα έδωσε συνέντευξη η Μία Κόλλια. Η δημοσιογράφος μίλησε, μεταξύ άλλων, και...

Μαρινέλλα – Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του ΑΝΤ1: «Έχω νέο ρεπορτάζ που θα τσούξει»

Μαρινέλλα: Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας για την έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο – Η διάψευση του Υπουργείου Παρασκευή, 27.9.2024, 10:59 Zappit@ZAPPIT_ «Δεν υπήρχε κρατικό ασθενοφόρο έξω από το Ηρώδειο. Στο ιατρείο του Ηρωδείου δεν υπήρχε στηθοσκόπιο. Ζήτησε ο Πολιτάκης στηθοσκόπιο και δεν υπήρχε», είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Γι’ ακόμα μία μέρα η Μαρινέλλα και τα όσα

Μεταχρωματική λευκοδυστροφία: Πού οφείλεται και τι συμπτώματα προκαλεί

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις λευκοδυστροφίες. Ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις λευκοδυστροφίες έχει καθιερωθεί διεθνώς ο Σεπτέμβριος και στο προσκήνιο έρχεται η μεταχρωματική λευκοδυστροφία – η πρώτη για την οποία εγκρίθηκε αιτιολογική γονιδιακή θεραπεία. Οι λευκοδυστροφίες είναι μια ομάδα σπάνιων, κληρονομούμενων γενετικών διαταραχών που χαρακτηρίζονται από εκφυλισμό της λευκής ουσίας του

Ψυχική υγεία: Η ανησυχητική αύξηση των νέων με κατάθλιψη, άγχος και άλλες διαταραχές που λαμβάνουν επιδόματα

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των νέων τα τελευταία χρόνια.Η μία έρευνα μετά την άλλη διαπιστώνει ότι τα αναφερόμενα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και άλλων ψυχικών διαταραχών είναι υψηλά και οι συμπεριφορικές διαταραχές αυξάνονται στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες. Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχουν διατυπωθεί αρκετές προσεκτικές οπτικές και μελέτες

Ο Μπόνο των U2 τραγούδησε για τα γενέθλια του Μάικλ Ντάγκλας και της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς – Δείτε το βίντεο

Με έναν ξεχωριστό τρόπο γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Μάικλ Ντάγκλας καθώς είχε την ευκαιρία να του τραγουδήσουν «happy birthday» η σύζυγός του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, και ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο. «Τι πανέμορφο δώρο. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και τα μηνύματά σας. Σας αγαπάμε όλους» έγραψε στο προφίλ του στο Instagram ο Μάικλ Ντάγκλας και δημοσίευσε το

Κοπιάστε για… brunch! 

Αυτό το Σαββατοκύριακο προσκαλέστε τους αγαπημένους σας για brunch και αραδιάστε ό,τι καλύτερο στο πιάτο τους! Αυτό το γεύμα μεταξύ προγεύματος και μεσημεριανού είναι μια ξενόφερτη και σχετικά νέα συνήθεια στη σύγχρονη γαστρονομική πασαρέλα, που φυσικά υιοθετήσαμε πολύ ευχαρίστως, αν και το «δεκατιανό» δεν μας ήταν εντελώς άγνωστο. Όσο πιο ευρηματικοί και εφευρετικοί γίνουμε τόσο

Κοτόπουλο στο πουγκί

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα δίνει μια άλλη υπόσταση στο αποτέλεσμα. Όχι μόνο διατηρεί την υγρασία και κάνει το φαγητό πιο ζουμερό και εύγευστο, κρατώντας συγκεντρωμένες τις γεύσεις, αλλά του προσδίδει και μια ρουστίκ, σχεδόν  καλλιτεχνική άποψη, με τις ζάρες του και τις δίπλες του, σαν πουγκί γεμάτο γαστρονομικούς θησαυρούς. Ένας τέτοιος θησαυρός είναι και το

Θάλεια Ματίκα: «Με τον Τάσο Ιορδανίδη είμαστε 16 χρόνια μαζί. Είναι το λαχείο μου»

Η Θάλεια Ματίκα ήταν καλεσμένη στο Happy Day με αφορμή τη συμμετοχή της στον δεύτερο  κύκλο της σειράς του Alpha «Ο Γιατρός» και μίλησε για τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη.  Αρχικά η ηθοποιός μίλησε για τον σύζυγό της, τον Τάσο Ιορδανίδη: «Είμαστε 16 χρόνια μαζί. Δεν υπάρχουν μυστικά και συνταγές για τις σχέσεις, Είναι λαχεία

Κωνσταντίνος Αργυρός: Πότε θα γίνει μπαμπάς; «Η Αλεξάνδρα Νίκα γεννά στις…»

Με αφορμή την εντυπωσιακή βραδιά του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Royal Albert Hall που αποθεώθηκε και οι δικοί του ήταν όλοι εκεί, το Πρωινό αποκάλυψε πότε ο τραγουδιστής θα αποκτήσει το πρώτο του παιδί με την Αλεξάνδρα Νίκα, η οποία είναι έγκυος. Η Αλεξάνδρα μπορεί να είναι έγκυος όμως ήταν στο Λονδίνο και θαύμασε τον σύντροφό

Μαρινέλλα: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Μάχη για τη ζωή της συνεχίζει να δίνει η Μαρινέλλα που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ του Υγεία. Με νέο ιατρικό ανακοινωθέν...