Από τον σεφ Χρήστο Παναγιώτου
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κιμά βοδινό
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τυρί τσένταρ
8 ψωμάκια του μπέργκερ
2 ντομάτες
1 iceberg
1 κρεμμύδι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί και τα ρίχνουμε στο κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογαινοποιηθούν. Κόβουμε τις ντομάτες, το Ice berg, το κρεμμύδι σε φέτες. Ψήνουμε τα μπέργκερ στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Περνάμε τα ψωμάκια από το γρκίλ βάζουμε το sauce στο ψωμάκι μετά το μπέργκερ, τη ντομάτα, το μαρούλι και το sauce από πανό. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Burger Sauce
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. BBQ sauce
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
10 γρ. Sriracha sauce
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.