Η επίτιμη (πλέον) βασίλισσα της Δανίας, που είναι και μια από τις νονές της Θεοδώρας, η βασίλισσα Μαργαρίτα η Β’ φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το σχέδιο του μονογράμματος του ζευγαριού Θεοδώρας και Μάθιου Κουμάρ. Για την ιστορία να τονίσουμε εδώ πως οι υπόλοιποι νονοί και νονές της Θεοδώρας ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας και ο βασιλιάς Μιχαήλ της Ρουμανίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η επίτιμη βασίλισσα της Δανίας χαρίζει μονόγραμμα σε νεόνυμφους. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με άλλα της ανίψια. Ανάμεσα στους πρώτους που δέχτηκαν ένα τέτοιο δώρο κυριολεκτικά από τα χέρια μιας εστεμμένης ήταν ο Παύλος και η Μαρία Σαντάλ στον γάμο τους, που τελέστηκε στην Αγία Σοφία του Λονδίνου το μακρινό 1995. Η υπογραφή στον σχεδιασμό του μονογράμματός τους ήταν της λαίδης Elizabeth Anson, εξαδέλφης της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ. Το δεύτερο ζευγάρι που δέχτηκε αντίστοιχο δώρο και έχει πλέον το δικό του μονόγραμμα από τα χέρια μιας βασίλισσας είναι η Αλεξία με τον Κάρλος Μοράλλες, στον δικό τους γάμο στην Αγία Σοφία του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1999. Σε αυτόν τον γάμο παρέστησαν τρεις βασιλιάδες και εννέα βασίλισσες. Η δεξίωση πριν από τον γάμο, δε, παρατέθηκε στο Μέγαρο της οικογένειας Λάτση στο Λονδίνο, το περίφημο Bridgewater house.
Η Μαργαρίτα η Β’ της Δανίας είχε πάντα πάθος με τη σχεδίαση και με τη ζωγραφική. Από μικρό παιδί σχεδίαζε ακατάπαυστα και σήμερα πολλά από τα έργα της βρίσκονται κρεμασμένα στους τοίχους του παλατιού Amalienborg. Ανάμεσά τους και κάποια πάνελ που απεικονίζουν ψάρια στον βυθό.
Η θεία της Θεοδώρας και μια από τις μακροβιότερες Βασίλισσες στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα. Μάλιστα όταν ο Tolkien με τον εκδοτικό του Οίκο ανακοίνωσαν το ολοκλήρωση της συγγραφής του βιβλίου «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» η νεαρή τότε Βασίλισσα έστειλε σχέδια της στον συγγραφέα τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν αρχικά καθώς εκείνος ήθελε το κοινό να διαβάσει το βιβλίο και να φτιάξει στο μυαλό του τις φιγούρες των ηρώων. Μετά όμως τον θάνατο του το 1973 δυο από τα σχέδια της Βασίλισσας βρέθηκαν σε μια τσέπη από ένα του πανωφόρι και τότε αποκαλύφθηκε επίσημα ο δημιουργός τους. Το 1977 ο εκδοτικός Οίκος που ανέλαβε την επανέκδοση του βιβλίου συμπεριέλαβε και κάποια από τα σχέδια της Βασίλισσας, ανάμεσά τους και κάποιες φιγούρες που ωστόσο δεν είχαν πρόσωπα όπως ήθελε και ο δημιουργός του βιβλίου.
Η Μαργαρίτα η Β’ παρά την ηλικία της ακόμη και σήμερα συνεχίζει να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει σε ακουαρέλες με λαδομπογιά και ακρυλικά χρώματα κυρίως νατουραλιστικές και αφηρημένες μορφές. Ταυτόχρονα σε όλα της τα ταξίδια έχει μαζί της μπλοκ ζωγραφικής προκειμένου να σχεδιάζει ενδιαφέροντα μοτίβα, συνδυασμένα με δικές της ιδέες για ένα νέο κέντημα ή για ένα εκκλησιαστικό ύφασμα ή ακόμη και ένα κουστούμι μπαλέτου. Πολλά από τα θέματα που αντλεί η επίτιμη Βασίλισσα της Δανίας που έχει ποζάρει και για τον Ουόρχολ και έχει το δικό της πορτραίτο, όπως και η εξαδέλφη της Ελισάβετ της Αγγλίας τα αντλεί μέσω των ταξιδιών της στα ανάκτορα Amalienborg, Fredensborg, Marselisborg, Graasten, στο κυνηγετικό καταφύγιο Trend ή ακόμη και στα ταξίδια της με το βασιλικό σκάφος Danneborg. Ωστόσο, αντλεί και θέματα από την αρχαιολογία, τον θρύλο τη λογοτεχνία αλλά και τη φαντασία, όπως συνέβη και με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Έτσι σήμερα έχει μια πορεία τριάντα χρόνων ως αναγνωρισμένη εικαστικός παγκοσμίως.
[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]