ΥΛΙΚΑ (για 4 µερίδες)
2 κολοκυθάκια
2 µμελιτζάνες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ. αναρή ανάλατη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριµµένο
100 γρ. κρεµώδες τυρί
100 γρ. χαλλούµι τριµµένο
6 σύκα παστά ψιλοκοµµένα
8 φύλλα δυόσµου ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Για το γαρνίρισµα:
Φύτρες
Χρυσόµηλα παστά ψιλοκοµµένα
Φέτες σύκων παστών
Σάλτσα ταχίνης-µέλι
Μέλι
Κρεµώδες τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα κόβετε σε οριζόντιες λεπτές φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λίγα δευτερόλεπτα τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και από τις 2 πλευρές.
Σε απορροφητικό χαρτί τοποθετήστε τα λαχανικά σας για να φύγει το περιττό λάδι.
Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε αλάτι-πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και τα παστά σύκα και ανακατέψτε.
Για τη συναρμολόγηση, απλώνετε μεμβράνη στον πάγκο και τοποθετήστε 6 φέτες κολοκυθάκια τη μια δίπλα από την άλλη.
Απλώνετε από πάνω περίπου 2 κουταλιές γέμιση και προσεκτικά αρχίζετε να τυλίγετε μέχρι να γίνει ένα σφικτό ρολό.
Δένετε καλά με τη μεμβράνη και ακολούθως επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, αυτήν τη φορά με τις μελιτζάνες.
Αφού τελειώσετε τα ρολά, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα τυριά για να κόβονται καλύτερα.
Για το σερβίρισμα, βγάζετε από το ψυγείο τα ρολά, αφαιρείτε τη μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου.
Τοποθετήστε στο πιάτο και στολίστε με τα υλικά του γαρνιρίσματος.