ΥΛΙΚΑ
2 µέτριες πατάτες
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα
1 ποτήρι κρέµα γάλακτος
1 κρόκο αβγού
1 ολόκληρο αβγό
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες µέχρι να µαλακώσουν ελαφρά. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε χοντρές φέτες την κολοκύθα. Τη βράζετε σε αλατισµένο νερό για 10 λεπτά, τη σουρώνετε και τη λειώνετε σ’ ένα µπολ, µέχρι να γίνει πουρές. Προσθέτετε αλατοπίπερο και µοσχοκάρυδο.
Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα αβγά στο µίξερ και προσθέτετε αλατοπίπερο και µοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρίµαχο σκεύος και τοποθετείτε τις φέτες απ’ τις πατάτες. Φτιάχνετε µε τον πουρέ της κολοκύθας µπαλίτσες και τις βάζετε πάνω σε κάθε φέτα πατάτας. Περιχύνετε πάνω από κάθε µπαλίτσα κολοκύθας το µίγµα της φρέσκιας κρέµας.
Τα βάζετε στο φούρνο κα τα ψήνετε για 20 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά για γαρνιτούρα ή ορεκτικό.
Εύη Ιωάννου-Χιώτη