ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι, ολικής αλέσεως
250 γρ. αλεύρι, φαρίνα
15 γρ. (2 κοφτά κ. γ.) μαγειρική σόδα
1 κ. γ. αλάτι
150 γρ. βρόμη συν έξτρα για πασπάλισμα
250 ml γάλα, αμυγδάλου
1 κ. σ. ξύδι
1 κ. σ. μέλι (20 γρ.)
1 κ. σ. χαρουπόμελο
250 ml μαύρη μπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
Ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με το ξύδι και το αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βρόμη. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αναμειγνύουμε στο μπολ με το γάλα αμυγδάλου το μέλι και το χαρουπόμελο. Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε την μπύρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 12 Χ 22 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με έξτρα βρόμη. Ψήνουμε στους 200°C, για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170° και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά. Βγάζουμε το ψωμί από το ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
Το κρυώνουμε σε σχάρα ή το τρώμε αμέσως.