Υλικά
Για τη ζύµη
3 φλ. αλεύρι για πίτσα ΚΑΖΑΖΗΣ
1 κουταλάκι ξηρή µαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. και 2 κουταλιές χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντοµάτας:
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
1 κουταλιά πάστα ντοµάτας
½ κιλό ώριµες ντοµάτες τριµµένες, περίπου 2 φλ.
3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκοµµένο
1 κουταλάκι αλάτι
ελάχιστο µαύρο πιπέρι
Για την επικάλυψη
1 φλ. ώριµη / ξηρή µοτσαρέλα τριµµένη
2 µεγάλες µπάλες φρέσκια µοτσαρέλα
10-15 ντοµατίνια
φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύµη: Βάζετε το αλεύρι στο κάδο του µίξερ και προσθέτετε τη µαγιά. Βάζετε το γάντζο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο – λίγο το νερό. Ζυµώνετε µέχρι να έχετε µία µαλακή ζύµη. Σκεπάζετε τη ζύµη και αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα ντοµάτας: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο. Βάζετε την πάστα ντοµάτας και ανακατεύετε. Βάζετε τις τριµµένες ντοµάτες και βράζετε σε µέτρια φωτιά για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Βάζετε το βασιλικό, το αλάτι, το µαύρο πιπέρι και σβήνετε τη φωτιά. Την αφήνετε να κρυώσει.
Για το ψήσιµο: Χωρίζετε τη ζύµη σε 3 ίσα µέρη. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πάγκου σας µε λίγο αλεύρι και ανοίγετε ένα κοµµάτι ζύµης σε στρογγυλό φύλλο 26 εκ. Βάζετε την αντικολλητική επιφάνεια ψησίµατος σε ένα ταψί και βάζετε επάνω τη ζύµη. Την τρυπάτε ένα πιρούνι και την ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 220°C για 5 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε επάνω το 1/3 από τη σάλτσα ντοµάτας. Προσέξτε να µην πάει στις άκριες. Πασπαλίζετε µε το 1/3 της ώριµης τριµµένης µοτσαρέλας και βάζετε επάνω 5 φέτες από τη φρέσκια µοτσαρέλα και φέτες από ντοµατίνια. Βάζετε στον προθερµασµένο φούρνο και ψήνετε ακόµα 10 λεπτά ή µέχρι να λιώσουν τα τυριά. Με τον ίδιο τρόπο θα φτιάξετε ακόµα 2 πίτσες. Σερβίρετε γαρνίροντας µε φύλλα φρέσκου βασιλικού.