Πεντανόστιμη και απολαυστική συνταγή για καλοκαιρινούς ντοματοκεφτέδες που θα σε ξετρελάνουν.
Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες
- 400 γρ . ντομάτα
- 200 γρ. τριμμενο κολοκυθάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αυγο χτυπημένο
- 200 γρ. φέτα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κομμάτια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένα
- Αλάτι – πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 240 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γ. Baking powder
Εκτέλεση για τους ντοματοκεφτέδες
- Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 5′.
- Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το στραγγίζουμε με τα χέρια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Το μίγμα πρέπει να γίνει σχετικά σφιχτό.
- Αφήνουμε 1 ώρα το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια και ψήνουμε για 30′ στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καλή απόλαυση!
Από την διαιτολόγο διατροφολόγο Αλιόνα Στράτουλατ
- Ντοματοκεφτέδες - Diatrofi.gr.