Υλικά
3 παντζάρια (κοκκινογούλια),
½ φλ. πινόλια (κουκουνάρια),
½ φλ. ρεβίθια (βρασμένα),
1 λεμόνι ο χυμός,
2 κουταλιές ταχίνι,
½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη,
1 σκελίδα σκόρδο,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
3 παντζάρια (κοκκινογούλια),
½ φλ. πινόλια (κουκουνάρια),
½ φλ. ρεβίθια (βρασμένα),
1 λεμόνι ο χυμός,
2 κουταλιές ταχίνι,
½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη,
1 σκελίδα σκόρδο,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τα παντζάρια και τα ψήνετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνετε τα παντζάρια, το σκόρδο, τα πινόλια, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει μια αλοιφή.
Ανοίγετε, δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε ανάλογα με τα γούστα σας.
Αν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο ρευστή μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές νερό και να ξαναχτυπήσετε.
Σερβίρετε τους χούμους σε φρυγανιές ή ως γαρνιτούρα.