Times: Τα 28 καλύτερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα

Date:

Times: Τα 28 καλύτερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα

Νέες προσθήκες περιλαμβάνει η ετήσια λίστα με τα 28 ιδανικά μέρη της Ελλάδας για διακοπές που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Βρετανικοί Times.

Νέες προσθήκες περιλαμβάνει η ετήσια λίστα με τα 28 ιδανικά μέρη της Ελλάδας για διακοπές που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Βρετανικοί Times.

Η δημοφιλής εφημερίδα προτείνει ανεπιφύλακτα Ελλάδα για το 2024, έναντι άλλων ανταγωνιστών, τονίζοντας πως «οι όμορφες θάλασσες και οι παραλίες της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά και τα άγρια ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά χωριά, οι ιστορικές πόλεις, το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί, οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη νυχτερινή ζωή, ο καθαρός ουρανός και οι έναστρες νύχτες διαμορφώνουν έναν προορισμό μοναδικό στον κόσμο που αξίζει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά».

Την κορυφή στην καθιερωμένη λίστα καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος που διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα αρχαίων μονοπατιών. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα με τα τοπία επικής ομορφιάς, η Κεφαλονιά για αδιάκοπες εξερευνήσεις, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, η Εύβοια για στιγμές από άλλες εποχές, η Αίγινα για ιδανικούς συνδυασμούς με το «κλεινόν άστυ», η Κως για οικογενειακές διακοπές, η Κύθνος για ένα ταξίδι στο παρελθόν, η Λευκάδα για θαλάσσια σπορ, τα Ζαγοροχώρια για πεζοπορία, το Μεγανήσι για αποδράσεις από την καθημερινότητα και η Μήλος των χρωμάτων. Ακολουθούν η Νάξος για τα εξωτικά νερά και το περιπατητικό δίκτυο, η ατμοσφαιρική Πάτμος, οι Παξοί με τις θαλάσσιες σπηλιές, οι γραφικές Σπέτσες, η Ρόδος της αρχαιότητας και του μεσαίωνα, η Σίφνος των καλοφαγάδων, η Σκόπελος για χαλάρωση και βόλτες, η Σκιάθος με την πανέμορφη ακτογραμμή της, ο Πόρος για γευσιγνωσία δίπλα στη θάλασσα, η Σύμη με το υπέροχο λιμανάκι, το Πήλιο για εμπειρίες όλο το χρόνο, η Χαλκιδική για τα πολυτελή θέρετρα της, η Μάνη για κάτι το διαφορετικό, η ακατέργαστη Τήλος, τα Κύθηρα με τους καταρράκτες και η Κάλυμνος για αναρρίχηση.

Εκπρόσωποι προορισμών που έχουν προστεθεί ή ανελιχθεί στον φετινό κατάλογο, αναφέρονται στα χαρακτηριστικά και τη δυναμική της τουριστικής σεζόν: «Οι προσπάθειες των επαγγελματιών και του Δήμου για διεύρυνση της σεζόν στην Άνδρο έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Φέτος σημειώθηκε εντυπωσιακή αύξηση στην επισκεψιμότητα του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος που ξεπέρασε το 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ και όλος ο Ιούνιος κινήθηκε ανοδικά με ενισχυμένα ποσοστά κατά 10%.

Μέλημα μας είναι να προβάλουμε τις δυνατότητες του προορισμού για αληθινές διακοπές σε ένα φυσικό σκηνικό που δεν υπάρχει όμοιο του στις Κυκλάδες. Εύρος δραστηριοτήτων, χαλάρωση, εξωτικές άθικτες παραλίες, ορεινή άγρια φύση, καλό φαγητό, πεζοπορία στα γραφικά χωριά, τα ιστορικά μνημεία και το πράσινο, αλλά και αυθεντική φιλοξενία είναι τα μυστικά “συστατικά” ενός παραδείσου, δύο μόλις ώρες από την Αττική» επισημαίνει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Η Σκόπελος έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για επισκέπτες από πλήθος αγορών της Ευρώπης αλλά και πιο μακρινές χώρες. Έχει συμβάλλει σε αυτό η στρατηγική στόχευση μας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα και αγορές που κινούνται εκτός υψηλής σεζόν. Δεν είναι τυχαίο που ο προορισμός “πρωταγωνιστεί” φέτος σε λίστες μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού ως μια επιλογή που μαζί με τις εξωτικές παραλίες και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος προσφέρει πολλαπλές εμπειρίες», δήλωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Γιώργος Παπαδαυίδ.

«Η γαστρονομία της Σίφνου δεν είναι μόνο”σήμα κατατεθέν” του προορισμού αλλά ένα σημαντικό κεφάλαιο για τις Κυκλάδες και όλη την Ελλάδα. Η τοπική κουζίνα του νησιού μας συνδέεται άρρηκτα με την τοπική κουλτούρα, τη γη, την αγγειοπλαστική και τις παραδόσεις μας. Το κάλεσμα μας περιλαμβάνει τα activities, την περιήγηση σε οικισμούς, μοναστήρια και βραβευμένα ιστορικά μνημεία συνδυαστικά με πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις όπως το καθιερωμένο φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, με στόχο την προσέλκυση του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος εκτός της υψηλής σεζόν. Στο πνεύμα αυτό, σημειώνεται η αυξημένη κίνηση τον Μάιο κατά 25% περίπου σε σχέση με πέρυσι, κάνοντας νέο ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

«Η Νάξος αναδεικνύεται σε έναν προορισμό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ποιότητας, γαστρονομίας και εναλλακτικών δραστηριοτήτων που “μαγνητίζει” το ενδιαφέρον των ζευγαριών, των οικογενειών, των φυσιολατρών και κάθε ταξιδιώτη που θέλει να ζήσει τις Κυκλάδες όπως τις έχει ονειρευτεί. Διαπιστώνουμε μια έντονη ζήτηση τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι συνεχείς επαφές μας με διεθνή ΜΜΕ επιβεβαιώνουν πως η ταυτότητα του προορισμού εντοπιζεται στην αυθεντικότητα σε αντίθεση με άλλα νησιά που έχουν πληγεί από τον υπερτουρισμό», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

-: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

  • Airbnb: Oι 12 πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα
  • Η Χαλκιδική στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τον Ιούλιο
  • Times: Tα 16 πιο “χαλαρωτικά” νησιά της Ελλάδας

Ακολούθησε το - στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!

SEMINARS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

26-06-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

19-06-2024

Ηράκλειο Αττικής

1.300

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  

  

  

  

  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νέα καλοκαιρινή κολεξιόν από την Stefania Frangista

Με μια συλλογή που αποθεώνει την αυθεντική, ακατέργαστη ομορφιά, η σχεδιάστρια του ομώνυμου swimwear και beachwear brand Stefania Frangista, παρουσιάζει τη νέα κολεξιόν με τίτλο “ Animalia ” για το Καλοκαίρι 2025. Ωδή στο ανεπιτήδευτο κάλλος της φύσης, αλλά και τον αυθορμητισμό και την ελευθερία που αποπνέει το καλοκαίρι, η νέα συλλογή μας απομακρύνει ευχάριστα

Σπίλοι: Πότε η «αθώα» ελιά στο δέρμα γίνεται θανατηφόρα απειλή

Οι σπίλοι, γνωστοί ως ελιές, είναι συχνοί και συνήθως ακίνδυνοι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σηματοδοτούν καρκίνο του δέρματος, ιδίως μελάνωμα. Ενώ οι περισσότεροι σπίλοι είναι καλοήθεις, είναι σημαντικό να είμαστε σε εγρήγορση και να αναγνωρίζουμε πότε οι αλλαγές σε μια ελιά μπορεί να απαιτούν ιατρική φροντίδα. «Οι σπίλοι σχηματίζονται όταν τα κύτταρα που παράγουν

Πάσχα στην εξοχή: Αλλεργίες, έντομα και άλλοι ανοιξιάτικοι κίνδυνοι – Οδηγός επιβίωσης

Το Πάσχα στην εξοχή είναι για τους περισσότερους συνώνυμο της αναγέννησης. Το πράσινο οργιάζει, τα λουλούδια μοσχοβολούν και οι αισθήσεις γιορτάζουν. Πίσω από την ομορφιά της εποχής, ωστόσο, και τον ρομαντισμό των πασχαλινών εξορμήσεων, κρύβονται μικροί και ύπουλοι κίνδυνοι για την υγεία. Αλλεργίες, τσιμπήματα εντόμων, και ερεθιστικά φυτά μπορούν να μετατρέψουν την πιο ανέμελη Κυριακή

Έλλειψη ύπνου: Πώς επηρεάζει τη μνήμη μας και τι μπορούμε να κάνουμε

Ειδικός σε θέματα ύπνου εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι με δυσκολίες ύπνου αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης. Ένας στους τρεις ενήλικες δεν κοιμάται όσο θα ήθελε, με συνέπεια να υπονομεύει την ασφάλεια και την υγεία του. Ταυτοχρόνως μπορεί να πλήττει τη μνήμη του, καθώς ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να τη διαταράξει. Η έλλειψη

Έκζεμα: Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την φαγούρα στο δέρμα – Πως να το αντιμετωπίσετε

Τα συμπτώματα που προκαλεί το έκζεμα και η σοβαρότητά τους μπορεί να διαφέρει πολύ από τον ένα άνθρωπο στον άλλο και ανάλογα την αιτία. Το έκζεμα που προκαλείται από το άγχος μπορεί να κάνει το δέρμα σας ξηρό, ερεθισμένο και να κάνει έντονη τη φαγούρα. Το άγχος μπορεί να αφήσει τα «σημάδια του» στους αγκώνες

Η δύναμη της θρησκευτικής Πίστης: Είναι όντως θεραπευτική; Τι λέει η επιστήμη

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι μια μέρα βαθιάς περισυλλογής και πένθους, η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην πίστη μας και μας καλεί να αναλογιστούμε τη δύναμη της. Η ιδέα ότι η πίστη μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες έχει πιστούς ακολούθους εδώ και αιώνες. Από τις παραδοσιακές θρησκευτικές πρακτικές μέχρι τα παραδοσιακά μυστικά που μεταδίδονται από

Βιταμίνες «με το κιλό»: Η μόδα της «αυτοθεραπείας» που ανησυχεί τους γιατρούς – Δείτε παρενέργειες

Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη χρήση τους, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Ένα νέο life style υγείας με …. βιταμίνες έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια μέσω των social media, με τους γιατρούς να χτυπούν τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη νέα μόδα της «αυτοδιάγνωσης» και της ευκολίας να

Πάσχα: Συμβουλές προστασίας από τα ατυχήματα στον Επιτάφιο και την Ανάσταση – Οι πρώτες βοήθειες

Το Θείο Δράμα κορυφώνεται σήμερα με την Σταύρωση και την Ταφή του Ιησού Χριστού. Το απόγευμα θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου, με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα και τους πιστούς να προσδοκούν πλέον την Ανάσταση του Κυρίου. Ωστόσο κάθε Πάσχα καταγράφονται και αρκετά ατυχήματα, πολλά από τα οποία έχουν δυσάρεστη κατάληξη. Για να αποφύγουμε

Άνοια: Σε ποια συνηθισμένο πρόβλημα μετά τα 55 οφείλεται ένα στα τρία κρούσματα

Η αντιμετώπισή του μπορεί να την καθυστερήσει για χρόνια. Οι μισοί πάσχοντες από αυτό όμως δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Η απώλεια ακοής ευθύνεται για πολύ περισσότερα κρούσματα άνοιας απ’ ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες και η αντιμετώπισή της μπορεί να καθυστερήσει για χρόνια την εκδήλωση της νοητικής διαταραχής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.