«Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο» το μήνυμα που συνοδεύει τις υπαίθριες «ντουλάπες»

Από κρεμάστρες έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες τοίχοι στους δρόμους πόλεων του Ιράν σε ένα πρότζεκτ με την ονομασία «ο τοίχος της καλοσύνης».


如果你需要,可以拿走它」 伊朗行善牆為人民困苦生活帶來一絲暖意-風傳媒

Την ιδιότυπη υπαίθρια «ντουλάπα» συνοδεύει το μήνυμα «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο».

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανακούφισης των χιλιάδων αστέγων στη χώρα που ξεκίνησε από την βορειανατολική πόλη Μασχάντ καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη για όσους ζουν στους δρόμους.

Οι Ιρανοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κρεμάνε στους τοίχους ζεστά ρούχα και αφήνουν παπούτσια για τους αστέγους.


Image

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άστεγοι στο Ιράν ανέρχονται σε 15.000 αλλά ανεπίσημα ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι ζει μόνο στην Τεχεράνη και ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στη χώρα υπάρχουν κρατικοί οργανισμοί που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους «ανθρώπους με τα χαρτόκουτα», όπως ονομάζονται, αλλά υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που το κάνουν γεγονός που εξηγεί γιατί οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Image

«Πρέπει να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Η ζωή είναι πολύ σύντομη. Να είστε καλοί και ευγενικοί με αυτούς που σας έχουν ανάγκη όσο μπορείτε», έγραψε ένας χρήστης στο Instagram. http://www.diaforetiko.gr/http://www.diaforetiko.gr/ http://www.diaforetiko.gr/ http://www.diaforetiko.gr/ http://www.diaforetiko.gr/ http://www.diaforetiko.gr/ http://www.diaforetiko.gr/


Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Κατερίνα Διδασκάλου: «Φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου – Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος»