ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μανιτάρια
• 50γρ ελαιόλαδο
• 150γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
• 50γρ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 200γρ ξερή αναρή, τριμμένη
• 500γρ χοντρά μακαρόνια Μιτσίδη
• 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά Μιτσίδη
Για την κρέμα:
• 1 λίτρο γάλα
• 100γρ αλεύρι
• 4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Ψήνετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά. Προσθέτετε τα
μανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα κατεβάσουν τα μανιτάρια.
Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο βραστό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει τον ζωμό, για 1-2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρεται στη συσκευασία.
Σουρώνετε κι ετοιμάζετε την κρέμα: ζεσταίνετε το γάλα. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Βάζετε σε κατσαρόλα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζετε τα μακαρόνια σε λεκάνη, προσθέτετε λίγη κρέμα κι ανακατεύετε. Απλώνετε τα μισά σε ελαφρά λαδωμένο ταψί για παστίτσιο. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη αναρή και στρώνετε από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια.
Απλώνετε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μακαρόνια και λίγη ακόμα αναρή. Τελειώνετε με
την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη αναρή.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το παστίτσιο.