Κάνιε Γουέστ: Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε υπόθεση ξυλοδαρμού στρέφεται εναντίον του – Δεν τον έχει πληρώσει

Date:

Κάνιε Γουέστ: Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε υπόθεση ξυλοδαρμού στρέφεται εναντίον του – Δεν τον έχει πληρώσει

Κάνιε Γουέστ: Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε σε υπόθεση ξυλοδαρμού στρέφεται εναντίον του – Δεν τον έχει πληρώσει

Ο δικηγόρος ισχυρίζεται πως ο ράπερ δεν του έχει δώσει την αμοιβή του, ενώ τον κατηγορεί πως αρνείται να μιλήσει μαζί του

kanye-gouest

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Κάνιε Γουέστ σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρίζεται πως ο ράπερ αρνείται να του δώσει την αμοιβή του, αλλά και να μιλήσει μαζί του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC 7, ο δικηγόρος Μπράιαν Μπράμφιλντ ζήτησε να απαλλαγεί από την εκπροσώπηση του Κάνιε Γουέστ, σε υπόθεση ξυλοδαρμού.

Ένας άνδρας, ο οποίος πουλά αυτόγραφα, ισχυρίστηκε ότι ο ράπερ τον είχε γρονθοκοπήσει. Ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε μέχρι πρόσφατα τον ράπερ, στην εν λόγω υπόθεση, αναφέρει πως ο Γουέστ διέκοψε τη συνεργασία τους στις 21 Ιουνίου.

Έκτοτε, ο ίδιος έχει προσπαθήσει πολλές φορές, όπως είπε, να λάβει την αμοιβή του από τον καλλιτέχνη, όμως ο ίδιος αρνείται ακόμα και να του μιλήσει.

«Ο κατηγορούμενος αρνείται να μιλήσει με τον συνήγορό του, αλλά και να του δώσει την αμοιβή του», υποστηρίζουν δικαστικά έγγραφα, που πήρε στην κατοχή του το ABC 7. Η ακρόαση για την υπόθεση του Μπράιαν Μπράμφιλντ έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουλίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο. Πρόσφατα, εκείνος και η σύζυγός του, Μπιάνκα Σενσόρι μηνύθηκαν από το προσωπικό της εταιρείας «Yeezy».

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Κάνιε Γουέστ, Μπιάνκα Σενσόρι, κατηγορείται ότι έστελνε πορνό σε μέλη του προσωπικού – συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων – της εταιρείας του Γουέστ, «Yeezy», σε μια νέα μήνυση.

Η 29χρονη Σενσόρι φέρεται να έστειλε σε έναν από τους υπαλλήλους έναν σύνδεσμο με «σκληρό» σεξουαλικό περιεχόμενο, αφού ο ράπερ ανακοίνωσε την ίδρυση εταιρείας παραγωγής ερωτικών ταινιών με τίτλο, «Yeezy Porn», στα τέλη Απριλίου.

Τα βίντεο αυτά ήταν προσβάσιμα σε ανήλικους υπαλλήλους εν μέσω της ανάπτυξης της εφαρμογής πορνό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το TMZ.

Παρά τους ισχυρισμούς, η Σενσόρι δεν κατονομάστηκε στην ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια. Οι κατηγορίες εντάχθηκαν στην αγωγή για να καταδείξουν τα προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον της εφαρμογής της streaming υπηρεσίας «YZYVSN» του Γουέστ.

«Δεν τέθηκαν προστατευτικά πλαίσια για να αποτρέψουν τους ανήλικους εργαζόμενους του YZYVSN από το να εργάζονται στο Yeezy Porn ή για να τους αποτρέψουν από το να εκτίθενται και να αναγκάζονται να βλέπουν πορνογραφία για να εκτελούν την εργασία τους», αναφέρεται στην αγωγή, σύμφωνα με την Washington Post.

Η μήνυση συνεχίζει κατηγορώντας και τον 47χρονο ράπερ για «καταναγκαστική εργασία και σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση» και ισχυρίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του, Μάιλο Γιαννόπουλος, αποκάλεσε ορισμένους υπαλλήλους «νέους σκλάβους».

Οι καταγγέλλοντες στην αγωγή είχαν όλοι προσληφθεί από τον Γουέστ για να εργαστούν στην εφαρμογή της streaming υπηρεσίας YZYVSN, που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τις Tidal, Spotify και Apple Music, και να προωθήσει τα άλμπουμ του «Vultures» και «Vultures 2».

Ισχυρίζονται ότι ο Γουέστ και ο Γιαννόπουλος προσέλαβαν μια διεθνή ομάδα προγραμματιστών που αποτελούνταν από πολλά μαύρα μέλη, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικα, με ορισμένα να είναι μόλις 14 ετών.

Στη συνέχεια καλλιέργησαν ένα ρατσιστικό εργασιακό περιβάλλον και έδωσαν επανειλημμένα ψευδείς υποσχέσεις σχετικά με την πληρωμή και τις ώρες εργασίας. Ο Γιαννόπουλος φέρεται να υποσχέθηκε στην ομάδα προγραμματιστών 120.000 δολάρια αν ολοκλήρωναν την εφαρμογή, συμφωνούσαν με τις συνθήκες εργασίας και δεν διαμαρτύρονταν. Αλλά ο Γουέστ φέρεται στη συνέχεια να διέταξε όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και απείλησε ότι θα απολύσει τους ανήλικους υπαλλήλους αν δεν το έκαναν.

Το δίδυμο φέρεται επίσης να απαιτούσε από ανηλίκους να υπογράψουν συμφωνίες «εθελοντισμού». Από τότε, οι διευθυντές φέρονται να χρησιμοποιούσαν υποτιμητική και ρατσιστική γλώσσα για να δημιουργήσουν ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον. Φέρεται να παρενοχλούσαν μέλη της ομάδας με βάση την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την εθνική τους καταγωγή. Κάποιοι από αυτούς αποκαλούνταν «σκλάβοι», ενώ άλλοι αναφέρονταν ως «νέοι σκλάβοι».

«Οι μαύροι και οι Αφρικανοί εργαζόμενοι διαχωρίζονταν και τους δίνονταν λιγότερο ευνοϊκές αναθέσεις εργασίας και σχηματίζονταν ξεχωριστές ομάδες εργασίας “μόνο για λευκούς”», υποστήριξε η νομική εταιρεία Thigpen Legal σε δήλωσή της στο NBC News. «Οι ανήλικοι χλευάζονταν για την ηλικία τους».

Οι εργαζόμενοι φέρονται επίσης να αναγκάζονται να εργάζονται όλη τη νύχτα χωρίς αμοιβή ή ύπνο. Εάν δεν συμφωνούσαν με τις πολλές ώρες εργασίας χωρίς διαλείμματα, οι ενάγοντες απειλούνταν με παρακράτηση του μισθού τους.

Αλλά ακόμη και όταν η ομάδα φέρεται να ολοκλήρωσε μία από τις εφαρμογές την 1η Μαΐου και την έστειλε στον Γουέστ, η αγωγή ισχυρίζεται ότι δεν τους πλήρωσ, με αποτέλεσμα να καταθέσουν την αγωγή ζητώντας αποζημίωση για απλήρωτους μισθούς και υπερωρίες, καθώς και για ψυχική οδύνη.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Γιαννόπουλος χαρακτήρισε την αγωγή «αστεία» και «θλιβερή φυλετική απάτη», υποστηρίζοντας ότι υποβλήθηκε από έναν «δυσαρεστημένο, κωμικά ακατάλληλο μαύρο προγραμματιστή τον οποίο ονομάζω Hotep Susan, ο οποίος είναι θυμωμένος που δεν τον επέλεξαν για μια θέση πλήρους απασχόλησης στη “Yeezy”. Θα διαψεύσω την καταγγελία γραμμή προς γραμμή αύριο on camera, συμπεριλαμβανομένων των τρελών ισχυρισμών του περί ρατσισμού. Πραγματικά, είναι το πιο ανέντιμο πράγμα που έχω δει ποτέ να κατατίθεται σε δικαστήριο. (Και έχω δουλέψει για δισεκατομμυριούχους και μεγαλοστελέχη για μια δεκαετία)».

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ – Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο – Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά

Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

BEST OF NETWORK

Γιαγιά 104 ετών συνεχίζει να ψαρεύει καθημερινά αστακούς – Ποια είναι τα μυστικά της μακροζωίας

Υποχρεωτικές αλλαγές στα αυτοκίνητα από την Δευτέρα

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου μπορεί να καταλάβει αν κάποιος θα πετύχει στη ζωή του από αυτά τα τρία χαρακτηριστικά

Κινηματογραφιστής κατέγραψε μαγικές εικόνες στο Καζακστάν: Τρένο κινείται κατά μήκος λίμνης

Χοληστερόλη: Το κατακόκκινο φρούτο που «διαλύει» τα λίπη στις αρτηρίες – Δρα σε 60′

Ο «ασταμάτητος» Λεωνίδας μας συστήνει το wind surf μέσα από τα μάτια του

Βάλτε το 5G στην πρίζα και απογειώστε το ίντερνετ στο σπίτι σας

Φλεγμονή: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε πρωί για να την φρενάρουμε

Μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά στην «Πεταλούδα του Αιγαίου»

Δείτε Επίσης

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Οι λάμπες μανικιούρ αλλοιώνουν τα κύτταρα στο δέρμα και προκαλούν βλάβες, δείχνει μελέτη

Οι λάμπες νυχιών UV LED χρησιμοποιούνται ευρέως για γυναίκες που κάνουν μανιιούρ, αλλά προκαλούν σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Μια ομάδα επιστημόνων από την Αργεντινή εξέτασαν πώς η δόση υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπεται από μια σύγχρονη λάμπα μανικιούρ επηρέαζε τα κοινά μόρια στο δέρμα. Διαπίστωσαν ότι μόλις λίγα λεπτά έκθεσης άλλαζαν αυτά τα μόρια με τρόπους

Άσθμα: Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιωθεί η κατάστασή σας, σύμφωνα με νέα μελέτη

Θέλετε να βελτιώσετε το άσθμα σας; Καλλιεργήστε μια θετική προοπτική, λένε οι ερευνητές. Το επίπεδο αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας ενός ασθενούς με άσθμα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα συμπτώματά του, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι άνθρωποι που περιμένουν ότι το άσθμα και η υγεία τους θα επιδεινωθούν καταλήγουν να αναφέρουν περισσότερα

Δέρμα και καλοκαίρι: Αποφύγετε εγκαύματα και τσιμπήματα με έξυπνους τρόπους

Κατά τους θερινούς μήνες, η προφύλαξη από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απολύτως αναγκαία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, φωτογήρανση και, μακροπρόθεσμα, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. «Συνιστάται η χρήση αντηλιακού με δείκτη SPF 30 και άνω, εφαρμογή κάθε δύο ώρες και σίγουρα μετά από μπάνιο ή έντονη εφίδρωση. Η αποφυγή

Κωνσταντίνος Βασάλος για Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το ότι χώρισαμε, δεν σημαίνει ότι έχω σταματήσει να την αγαπάω

Κωνσταντίνος Βασάλος για Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το ότι χώρισαμε, δεν σημαίνει ότι έχω σταματήσει να την αγαπάω Κωνσταντίνος Βασάλος για Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Το ότι χώρισαμε, δεν σημαίνει ότι έχω σταματήσει να την αγαπάω Έχει υπάρξει κοπέλα στο παρελθόν που μου έχει ξυπνήσει το πατρικό ένστικτο, δήλωσε ο πρώην παίκτης του «Survivor» Με ειλικρίνεια, τη σχέση του με

Τζούλιαν ΜακΜάχον: Η οικογένειά του σπάει τη σιωπή της με μία ανάρτηση για τον θάνατό του

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο

Καραβάτου: «Αισθάνθηκα αποτυχημένη που δεν μπόρεσα να κρατήσω τον γάμο μου με τον Κρατερό»

Με αφορμή την επιστροφή της στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης μέσα από τη συχνότητα του ANT1, η Κατερίνα Καραβάτου παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον Νίκο Γεωργιάδη. Η παρουσιάστρια μίλησε για το διαζύγιό της με τον Κρατερό Κατσούλη, αποκαλύπτοντας ότι ένιωσε πως απέτυχε, αφού ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι η σχέση τους θα

Μπαλάσκας: «Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της προέδρου που αθώωσε τον γνωστό ηθοποιό που ήπιε»

Απορημένος είναι ο αστυνομικός αναλυτής Σταυρός Μπαλάσκας με το γεγονός ότι πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε αθώο γνωστό ηθοποιό που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουλίου μετά το τέλος θεατρικής παράστασης, όταν έπεσε σε μπλόκο με αλκοτέστ στον Βόλο και βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο. Ο 48χρονος ηθοποιός παραδέχτηκε το λάθος

Η βιταμίνη D ενισχύει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας για γυναίκες με καρκίνο του μαστού [μελέτη]

Η βιταμίνη D μπορεί να ενισχύσει την επιτυχία της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού κατά 79%, όπως έδειξε μια νέα μελέτη. Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, η χορήγηση συμπληρωμάτων χαμηλής δόσης βιταμίνης D σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού, σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό ανταπόκρισης στη θεραπεία.

«Ακούω τον ήχο της βροχής για πρώτη φορά»: Γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά την ακοή όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες

Σε μια πρωτοποριακή επιστημονική εξέλιξη, ερευνητές ανακοίνωσαν πως γονιδιακή θεραπεία κατάφερε να αποκαταστήσει την ακοή σε άτομα με συγγενή κώφωση, ακόμη και σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Μεταξύ των συμμετεχόντων, ένας 24χρονος άνδρας άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του, γεγονός που καταρρίπτει προηγούμενες υποθέσεις ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές μόνο σε πολύ μικρά

Περίπου 2.300 άνθρωποι φέρεται να πέθαναν από το κύμα καύσωνα που σάρωσε την Ευρώπη

Η Αθήνα και άλλες 11 πόλεις βρέθηκαν στο επίκεντρο επιστημονικής έρευνας για τους θανάτους από αίτια που συνδέονται με το κύμα καύσωνα. Περίπου 2.300 άνθρωποι ενδέχεται να πέθαναν από αίτια που συνδέονται με τη ζέστη σε 12 πόλεις της Ευρώπης στη διάρκεια του πρόσφατου καύσωνα, που τερματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μια γρήγορη επιστημονική