Γλύκο-πικάντικα φιστίκια
500γρ φιστίκια, ξεφλουδισμένα
1 ασπράδι αυγού
20γρ χοντρό αλάτι
50γρ ξανθή ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
Βάζουμε σε λεκάνη τα φιστίκια, προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ξανθή ζάχαρη και την πάπρικα και τινάζουμε, έτσι ώστε να καλυφτούν τα φιστίκια με τα υλικά. Απλώνουμε σε ρηχό ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο, σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου για 15-20’.
Πιπεράτα καρύδια
250γρ καρύδια
15γρ ξύδι
12γρ χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού άσπρο πιπέρι
Ανακατεύουμε πρώτα μαζί τα καρύδια και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι (λεπτοκοπανισμένο) και τινάζουμε. Απλώνουμε σε λαδόκολλα, πάνω σε ρηχό ταψί και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 15’.
Κρασάτα αμύγδαλα
200γρ αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
150γρ γλυκό κόκκινο κρασί
20γρ χοντρό αλάτι
Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα στο κρασί για τουλάχιστον 1 βράδυ. Σουρώνουμε, βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το αλάτι και τινάζουμε. Απλώνουμε σε ρηχό ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 15-20’.