Υλικά
• 500 γρ. πέννες Μιτσίδη
• 400 γρ. Περαστή Ντομάτα -Passata Μιτσίδη
• 1/2 φλ. βότκα
• αλάτι και πιπέρι
• λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα
• 1 φλ. φρέσκια κρέμα
• 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πέννες Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό. Κρατάτε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζετε την passata ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, τις νιφάδες τσίλι και τη βότκα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια προσθέτετε την φρέσκια κρέμα, τον βασιλικό και την παρμεζάνα και ψήνετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τις πέννες και νερό από τα ζυμαρικά και αναμειγνύετε.
Βάζετε σε μπολ, αν θέλετε πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.