Υλικά
2 πράσινα μήλα (Granny Smith), ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 μικρή/μέτρια σελινόριζα, ξεφλουδισμένη
2 μέτρια καρότα, ξεφλουδισμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. μουστάρδα (Dijon καλύτερα)
Μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Περνάτε τα μήλα από το μέτριο ή το χοντρό μέρος του τρίφτη (να βγουν σε λεπτά μπαστουνάκια) και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ραντίζετε με το λεμόνι, τα ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Στο μεταξύ, περνάτε από τον ίδιο τρίφτη τη σελινόριζα (χρειάζεστε 2 φλ.) και τα καρότα. Τα προσθέτετε στο μπολ με τα μήλα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε.
Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το λάδι με το ξίδι και την μουστάρδα. Κλείνετε το βαζάκι στεγανά και το κουνάτε με δύναμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και την ανακατεύετε ξανά. Την κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά πριν την σερβίρετε, για να σμίξουν τα αρώματα. Τη σερβίρετε, αν θέλετε σε σαλατιέρα στρωμένη με μαρουλόφυλλα.