Χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4 σαν κυρίως πιάτο, 6 σαν συνοδευτικό):
3 φλ. ανάμικτα τρυφερά φύλλα σαλάτας (πλυμένα από συσκευασία)
2 αχλάδια, σε λεπτά φετάκια
1 μικρό τσαμπί κόκκινα ή πράσινα σταφύλια, οι ρώγες κομμένες στα δυο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
½ λεμόνι, ο χυμός
½ φλ. καρυδόψιχα
½ φλ. θρυμματισμένο τυρί μπλε, ή φέτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ τα φυλλαράκια της σαλάτας μαζί με τα αχλάδια και το σταφύλι. Τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε καλά.
Σκορπάτε πάνω την καρυδόψιχα και το τυρί μπλε, ή την φέτα και ανακατεύετε ελαφρά τη σαλάτα. Την σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.