Μπορεί ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα να δίνει ξεχωριστό άρωμα και χρώμα στο φαγητό, αλλά είναι και ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά τρόφιμα. Μάλιστα, θεωρείται ο βασιλιάς των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) πένες
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 κίτρινες πιπεριές
1 κουταλάκι κουρκουμά ή κιτρινόριζα (Turmeric)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
5-6 μανιτάρια
1 κουταλάκι ντοματοπολτέ
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. άσπρο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μία κατσαρόλα με ζεματιστό νερό προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και ψήνουμε τα ζυμαρικά μας. Στο μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τα σοτάρουμε σε μια βαθουλή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Αφού μαραθούν τα μανιτάρια σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε τον πολτό της πιπεριάς, τον κουρκουμά, τον ντοματοπολτέ, αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρει η σάλτσα μας μια βράση προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ακολούθως τα ζυμαρικά μας. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.