Οι νικητές στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το «αθηνόραμα»

Date:

Οι νικητές στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το «αθηνόραμα»

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το «αθηνόραμα» έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου Varoulko Seaside έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Selene της Σαντορίνης, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι.
Συνολικά 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο «Makedonia Palace», με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια αντίστοιχα.

Με στόχο πάντοτε την ώθηση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε υψηλότερους στόχους και επιδόσεις, η γευσιγνωστική επιτροπή του θεσμού αυστηροποίησε τη βάση της βράβευσης, διαμορφώνοντάς τη στο 14,50/20. Όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, η βάση βράβευσης παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ.
Φτάνοντας στην 7η χρονιά από τη στιγμή που απέκτησαν μόνιμη έδρα στη Θεσσαλονίκη και με ιστορικό δεκαετιών στη βαθιά γνώση, αξιολόγηση και επίδραση στην ελληνική γαστρονομία, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας έκαναν φέτος ένα αποφασιστικό βήμα παρέμβασης μένοντας –ως θεσμός– πιστά στο όραμα μέσα από το οποίο δημιουργήθηκαν: να ωθούν συνεχώς τους δημιουργούς της εθνικής μας γαστρονομίας προς την κορυφή για να βρεθεί η ελληνική κουζίνα στη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις άλλες εθνικές κουζίνες που διαπρέπουν παγκοσμίως.

Το «αθηνόραμα» και η γευσιγνωστική του επιτροπή διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια ότι αφενός το εύρος της ελληνικής κουζίνας έχει περιοριστεί σε 40-50 γνωστά πιάτα τα οποία σερβίρονται παντού, από τον Βορρά ως τον Νότο της χώρας, και αφετέρου –με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις– οι τοπικές μας κουζίνες είναι πρακτικά αγνοημένες και ας είναι γεμάτες από έναν τεράστιο πλούτο πρωτότυπων και ασυνήθιστων γεύσεων, έναν πραγματικό γαστρονομικό θησαυρό που ουσιαστικά παραμένει ανεκμετάλλευτος. Θεωρεί έτσι ότι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να στραφούν και να εξερευνήσουν σε βάθος οι Έλληνες σεφ για να ενισχυθεί η ταυτότητα και η ιδιαιτερότητα της κουζίνας μας, έτσι ώστε να αποκτήσει τις προοπτικές για να ξεχωρίσει στον παγκόσμιο γαστρονομικό στίβο.

Επί της ουσίας, ο θεσμός κάλεσε εστιάτορες και σεφ σε μια πανστρατιά, έτσι ώστε μέσα από την έρευνα και τη μελέτη των τοπικών κουζινών να πυροδοτηθεί μια νέα γενική τάση αναδημιουργίας τους με ραφιναρισμένο τρόπο σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης γαστρονομίας. Κι αυτό είναι αναγκαίο να προκύψει όχι μόνο στα καλύτερα εστιατόρια κάθε περιοχής – όπου τα αποτελέσματα αυτής της τάσης πρέπει να αποτελέσουν τον κορμό των μενού τους – αλλά και στα εστιατόρια των μεγάλων πόλεων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μια τέτοια συντονισμένη κίνηση θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την απόκτηση μιας ισχυρής εθνικής γαστρονομικής ταυτότητας.

Αυτό ήταν το μήνυμα της φετινής τελετής, η οποία ξεκίνησε με τις «αντιπροσωπείες» των γαστρονομικών περιφερειών της χώρας να παρελαύνουν συμβολικά, ενώ ο επικεφαλής καθεμίας από αυτές κρατούσε πλακάτ με ένα «ξεχασμένο» τοπικό πιάτο της περιοχής του (όπως ο κρητικός «τζουλαμάς» ή το ποντιακό «σιρόν με πασκιτάν») με τη χαρακτηριστική ένδειξη «Χρεώνεται…» ως μια υπενθύμιση της ξεχασμένης γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Ήταν ο «Κύκλος των Χαμένων Συνταγών», παραφράζοντας έτσι τον τίτλο της θεατρικής παράστασης «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», όχι τυχαία, καθώς ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο πρωταγωνιστής Άκης Σακελλαρίου ήταν εκείνοι που πήραν τη σκυτάλη της παρουσίασης αμέσως μετά την «παρέλαση». Οι δύο masters of ceremony, προτού αναλάβουν το συντονισμό των βραβεύσεων, έθιξαν με ευρηματικό τρόπο το θέμα της αγωνίας της γευσιγνωστικής επιτροπής για το μέλλον της ελληνικής κουζίνας, ξεδιπλώνοντας μια σειρά από διαπιστώσεις και συμπεράσματα και θέτοντας ευθέως το θέμα της ανανέωσης της εθνικής μας γαστρονομίας.

Ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ανάμεσα στους επιχειρηματίες Χρήστο Σαραντόπουλο και Δημήτρη Τακά.

Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για την ανάδειξη της τοπικότητας στην ελληνική γαστρονομία. Ο σεφ του ροδίτικου «Noble» κατέγραψε μαζί με την ομάδα του τις ξεχωριστές συνταγές του νησιού και τις εξέλιξε σε μια αβάν-γκαρντ ροδίτικη κουζίνα, η οποία βραβεύεται σταθερά με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Το μενού της βραδιάς υπέγραψε ο σεφ Luca Piscazzi, επικεφαλής της κουζίνας του «Pelagos» στο «Four Seasons» (με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin), ο οποίος επίσης εξερευνά τα δύο τελευταία χρόνια τις κουζίνες και τα προϊόντα των ελληνικών νησιών για να εμπνευστεί ιδέες για το εστιατόριό του. Η φιλοσοφία των πιάτων του δείπνου ήταν ένας συνδυασμός τοπικών και εμβληματικών ελληνικών σπεσιαλιτέ, ιδωμένων και ραφιναρισμένων μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά. Τόσο ο ίδιος όσο και o executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα της κουζίνας του «Makedonia Palace», που συνέπραξαν, καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της βραδιάς.

Ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος μαζί με τέσσερα πολύ μεγάλα ονόματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και μάλιστα με γυαικείο άρωμα: Βάσω Πετρίδου (“Ches”, Ξεν.”Calilo”, Ίος), Χριστίνα Τορνιβούκα “Όλυμπος Νάουσα”, Ξεν.”ON Residence”, Θεσσαλονίκη), Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (“Bubo Fine Dining”, Ξεν.”Ekies All Senses Resort”, Χαλκιδική), Κατερίνα Δαΐου (“Taverna”, Ξεν.”Daios Cove Luxury Resort & Villas”, Κρήτη).

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής, εκπροσωπόντας την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξία Μαχαίρα, ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. Νικόλαος Αϊδίνης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού, Άννη Ηλιοπούλου και ο Εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος

Επίσης έστειλαν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκηςκαι η Υφυπουργος Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διεξάγονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024: AB Βασιλόπουλος, Acqua Panna – S.P-grino, Ελ Γκρέκο, SIXT, M Dry, Ούζο Πλωμαρίου, Άδολο.

Τα βραβεία (ανά περιοχή και βαθμολογία)

Για την Αθήνα βραβεύθηκαν (από αριστερά): Μάριος Κοροβέσης («Cookkovaya», 14,5/20), Θανάσης Βασίλαινας («Βασίλαινας», 14,5/20), Κ.Κασαλιά («Τηλέμαχος Athens», 14,5/20), Γιάννης Μπαξεβάνης («Ark», 14,5/20), Μανόλης Παπουτσάκης («Pharaoh», 14/20), Γιώργος Παπαϊωάννου («Παπαϊωάννου Καβούρι», 14,5/20 & «Παπαϊωάννου Κεφαλάρι», 14,5/20). Επιπλέον βραβεύθηκαν τα εστιατόρια «Sense» (Ξεν.«AthensWas», 14,5/20), «Travolta» (14,5/20), «Milos Estiatorio» (Ξεν.«Xenodocheio Milos», 14,5/2). Το «Varoulko Seaside» (16/20, Αθήνα) του Λευτέρη Λαζάρου βραβεύθηκε ως το Καλύτερο εστιατόριο με Ελληνική Κουζίνα για το 2024. Τις απονομές σε όλα τα εστιατόρια της Αθήνας έκανε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.

ΑΤΤΙΚΗ

Varoulko Seaside, Μικρολίμανο, 16/20

Ark, Γλυφάδα, 14,5/20

Βασίλαινας, Ιλίσια, 14,5/20

Cookoovaya, Ιλίσια, 14,5/20

Milos Estiatorio, Ξεν. «Xenodocheio Milos», Αθήνα, 14,5/20

Παπαϊωάννου, Καβούρι, 14,5/20

Παπαϊωάννου, Κεφαλάρι, 14,5/20

Sense, Ξεν. «AthensWas», Μακρυγιάννη, 14,5/20

Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14,5/20

Travolta, Περιστέρι, 14,5/20

Pharaoh, Εξάρχεια, 14/20

Για την Αθήνα βραβεύθηκαν (από αριστερά): Μάριος Κοροβέσης («Cookkovaya», 14,5/20), Θανάσης Βασίλαινας («Βασίλαινας», 14,5/20), Κ.Κασαλιά («Τηλέμαχος Athens», 14,5/20), Γιάννης Μπαξεβάνης («Ark», 14,5/20), Μανόλης Παπουτσάκης («Pharaoh», 14/20), Γιώργος Παπαϊωάννου («Παπαϊωάννου Καβούρι», 14,5/20 & «Παπαϊωάννου Κεφαλάρι», 14,5/20). Επιπλέον βραβεύθηκαν τα εστιατόρια «Sense» (Ξεν.«AthensWas», 14,5/20), «Travolta» (14,5/20), «Milos Estiatorio» (Ξεν.«Xenodocheio Milos», 14,5/2). Το «Varoulko Seaside» (16/20, Αθήνα) του Λευτέρη Λαζάρου βραβεύθηκε ως το Καλύτερο εστιατόριο με Ελληνική Κουζίνα για το 2024. Τις απονομές σε όλα τα εστιατόρια της Αθήνας έκανε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonika Restaurant & Bar, Ξεν. «Makedonia Palace», 15/20

Grada Nuevo, 14,5/20

Ηλιόπετρα, 14,5/20, NEW ENTRY

Μούργα, 14,5/20

Όλυμπος Νάουσα, Ξεν. «ΟΝ Residence», 14,5/20

Trizoni Exclusive, 14,5/20, NEW ENTRY

Χαρούπι, 14,5/20

Αλεπού, Πυλαία, 14/20, NEW ENTRY

Γλυκάνισος, Πυλαία, 14/20

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Noble Gourmet, Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος, 15/20

Hellas, Ρόδος, 14,5/20

Broadway, Κως, 14,5/20

Mylos By The Sea, Λέρος, 14,5/20

Μαυρίκος, Ρόδος, 14/20

Παράγκα, Ρόδος, 14/20

Ταβέρνα Ηλίας, Ρόδος, 14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Selene, ξεν. «Katikies Garden», Σαντορίνη 15,5/20

Grandma’s, Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος, 15/20

Petra Restaurant, Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη, 15/20

Ches, Ξεν. «Calilo», Ίος, 15/20

Varoulko Santorini, Ξεν. «Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection», Σαντορίνη, 15/20

Kenshō Ornos, Ξεν. «Kenshō Ornos», Μύκονος, 14,75/20

Μαραθιά, Τήνος, 14,75/20

Vassilenas Blue, Αντίπαρος, 14,5/20

Efisia, Ξεν. «Myconian Ambassador», Μύκονος, 14,5/20

Ηλιοβασίλεμα, Σύρος, 14,5/20

Iθaka, Ίος, 14,5/20

Cantina, Σίφνος, 14,5/20

Qhera, Σαντορίνη, 14,5/20, NEW ENTRY

Lady Finger, Ξεν. «Andronikos», Μύκονος, 14,5/20, NEW ENTRY

Mario, Πάρος, 14,5/20

Black Rock, Ξεν. «Santorini Secret», Σαντορίνη, 14,5/20

Bostani, Ξεν. «Verina Astra», Σίφνος, 14,5/20

Nōema, Μύκονος, 14,5/20

Panigyri Restaurant, Σαντορίνη, 14,5/20

Rada, Ξεν. «Cove Paros», Πάρος 14,5/20

FlyAway, Ξεν. «West East Suites», Σαντορίνη, 14,5/20

Araklia, Ηρακλειά , 14/20

Ήταν ένα μικρό καράβι, Τήνος, 14/20

Το Θαλασσάκι, Τήνος, 14/20

Noa, Ξεν. «Myconian Kyma», Μύκονος , 14/20

ΚΡΗΤΗ

The Yacht Club, Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, 14,5/20

Cremnos, Ξεν. «Acro Suites», Αγ.Πελαγία, 14,5/20, NEW ENTRY

La Bouillabaisse, Ξεν. «Minos Beach Art Hotel», Αγ. Νικόλαος, 14,5/20

Taverna Daios Cove, Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas», Αγ. Νικόλαος, 14,5/20

Ferryman, Ελούντα, 14,5/20

Hasika, Ρέθυμνο, 14,5/20

Αλέκος, Ρέθυμνο, 14/20

Ο Λεβέντης, Χανιά, 14/20

Ονήσιμος, Ηράκλειο, 14/20

Πεσκέσι, Ηράκλειο, 14/20

Χρυσόστομος, Χανιά, 14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Melia, Ξεν. «Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος, 15/20

Prosilio, Ζάκυνθος, 15/20

Dominicale, Ζάκυνθος, 14,5/20

Pomo d’ Oro, Κέρκυρα, 14,5/20

Κληματαριά, Κέρκυρα, 14/20

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Anama, Γιάλοβα Μεσσηνίας, 15/20

Kooc Secrets, Ξεν. «Costa Navarino», Πύλος Μεσσηνίας, 14,75/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Bubo Fine Dining Restaurant, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Βουρβουρού, 15/20

Tomata, Ξεν. «Sani Marina- SaniResort», Σάνη, 15/20

Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, 14,5/20

Μαρίνα, Ποτίδαια, 14,5/20

Trizoni Sea Treasures, Κρυοπηγή, 14,5/20

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βεργιώτικο, Βέροια, 14,5/20

Ο Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20

Κοντοσώρος, Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20

Χάραμα, Αρκοχώρι Ημαθίας, 14/20

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Almira Fish & Meat Tavern, Αλεξανδρούπολη, 14,5/20

Ανδρέας, Σκοπιά Σερρών, 14,5/20

Lost Sheep, Ξεν. «A for Art», Θάσος, 14,5/20, NEW ENTRY

Η Ταβέρνα του Άη Γιώργη, Μάκρη Αλεξανδρούπολης, 14,5/20

Καρυδιές, Σαμοθράκη, 14/20

Κοτάννη, Πομακοχώρια Ξάνθης, 14/20

To άρθρο Οι νικητές στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το «αθηνόραμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ένα smartwatch μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αλλά και να συνεχίσετε να γυμνάζεστε [μελέτη]

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συσκευές wearables, όπως ένα «έξυπνο ρολόι» (smartwatch) μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Το πιο δύσκολο κομμάτι κάθε προγράμματος άσκησης είναι η τήρησή του. Περίπου οι μισοί από όσους ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης το σταματούν εντός έξι μηνών. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση φορετών συσκευών

Νατάσα Θεοδωρίδου για την εμφάνιση α λα Βουγιουκλάκη: Δεν αντέχω. Πάμε να τα πούμε άλλη μία φορά…

Για τις ανάγκες του νέου της βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Ήταν Να Βρεθούμε», η Νατάσα Θεοδωρίδου μεταμορφώθηκε σε… Αλίκη Βουγιουκλάκη και μίλησε στο Πρωινό για τον λόγο που επέλεξε να «ντυθεί» Αλίκη Βουγιουκλάκη για το νέο της videoclip. Η σκηνή είναι εμπνευσμένη από την ταινία «Το πιο λαμπρό αστέρι» και εκτός από το τρίκυκλο που

Ανθή Βούλγαρη: Πότε και πού θα βαφτίσει τον γιο της;

H Ανθή Βούλγαρη επέστρεψε τέσσερις μήνες μετά την άδεια τοκετού στα επαγγελματικά της καθήκοντα, στην εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega και αποκάλυψε πότε θα...

Αιματολογική εξέταση του Johns Hopkins ανιχνεύει DNA όγκων τρία χρόνια νωρίτερα

Ερευνητές του Johns Hopkins διαπίστωσαν ότι θραύσματα του DNA του όγκου μπορούν να εμφανιστούν στην κυκλοφορία του αίματος έως και τρία χρόνια πριν από τη διάγνωση του καρκίνου, προσφέροντας ένα δυνητικά επαναστατικό περιθώριο για έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία. Το γενετικό υλικό που αποβάλλεται από έναν όγκο μπορεί να ανιχνευθεί στην κυκλοφορία του αίματος τρία χρόνια

Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Δεν κρύβουν πια τον έρωτά τους – Τα δημόσια φιλιά σε αγώνα

Ο έρωτας δεν κρύβεται! Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης, αν και προσπαθούν να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητά τους, δεν κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητοι στις εξέδρες ποδοσφαιρικού αγώνα! Το ζευγάρι βρέθηκε για να παρακολουθήσει την ομάδα των ηθοποιών, στην οποία αγωνίζεται ο Γεροντιδάκης, και οι τρυφερές τους στιγμές καταγράφηκαν από τις κάμερες της εκπομπής «Πρωινό

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Προσπαθώ να μην ευνουχίσω τον γιο μου»

Μία σπάνια συνέντευξη έδωσε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον 12χρονο γιο του, Αναστάση. Ο γνωστός παρουσιαστής του ΑΝΤ1 μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το πρωινό» και οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16.06.2025). Μάλιστα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τόνισε ότι εκείνος και η πρώην σύζυγός του

Γιώργος Παράσχος για τον καρκίνο: «Υπήρξαν σημάδια που τα απέδιδα στην κούραση – Αν είχα μπροστά μου τον Χριστό…»

Ο Γιώργος Παράσχος, καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «Το Πρωινό» μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με την ασθένεια που αντιμετωπίζει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Μοιράστηκε την εμπειρία του από τις θεραπείες, την αρχική άρνηση και τον φόβο για τη ζωή του, αλλά και την τεράστια δύναμη που αντλεί από την οικογένειά του.

Δωρεάν σπιρομέτρηση σε καπνιστές για έγκαιρη διάγνωση ΧΑΠ

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), τα Δημοτικά Ιατρεία του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εθελοντή πνευμονολόγο, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομέτρηση σε καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των

Η Κέιτλιν Τζένερ εγκαταλείπει το Ισραήλ εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων και αναχώρησε οδικώς για την Ιορδανία

Η Κέιτλιν Τζένερ -ο πατριός της Κιμ Καρντάσιαν που πλέον έχει αλλάξει φύλο- εγκατέλειψε το Ισραήλ αφού παρέμεινε εγκλωβισμένη στο Τελ Αβίβ για αρκετές ημέρες, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με το Ιράν. Η 75χρονη τηλεπερσόνα Κέιτλεν Τζένερ βρισκόταν στo Τελ Αβίβ για να παρουσιάσει το Gay Pride, που τελικά ακυρώθηκε μετά την αεροπορική επιδρομή

Μάριος Θεμιστοκλέους: Οι πρώτες 280 αιτήσεις για διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον έγιναν μέχρι χθες το βράδυ

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης του ΕΣΥ και της μετατροπής του σε ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας, τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία η υπηρεσία δωρεάν κατ’ οίκον αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ. «Οι πρώτες 280 αιτήσεις για διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον έγιναν μέχρι χθες το βράδυ», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον

Καρκίνος των ωοθηκών: Νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση σε προχωρημένο στάδιο

Η διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών συχνά καθυστερεί, λόγω της απουσίας συμπτωμάτων στα πρώιμα στάδια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η αντιμετώπισή του. Eρευνητές διαπίστωσαν πως ο συνδυασμός δύο συγκεκριμένων θεραπειών σε γυναίκες με προσωρημένο στάδιο καρκίνου των  ωοθηκών, μπορεί να παρατείνει την επιβίωσή τους, χωρίς εξέλιξη της νόσου. Τα αποτελέσματα της φάσης ΙΙΙ κλινικής μελέτης