Το ανατριχιαστικό ξέσπασμα της Κούλας Αρμουτίδου: «Φθάνουμε στο νεκροταφείο, νεκρική σιγή. Ελενίτσα μου ακούς; Πονάει η μαμά»

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε και δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, στη Ρόδο και με αφορμή την τραγική επέτειο, η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδη, προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο προφίλ της στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Νοεμβρίου του 2018, νωρίς το πρωί, η 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με καταγωγή από το Διδυμότειχο, βρέθηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους, κοντά στο φυλάκιο Γκίνας στη Ρόδο.







Ένας 19χρονος κι ένας 21χρονος τότε, αφού τη βίασαν, τη χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και την πέταξαν στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Η ποινή για τους δύο δράστες, ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος χωρίς ελαφρυντικά.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, μία ημέρα πριν τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Διδυμότειχο τίμησε την Ελένη και το όνομά της δόθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου.

Όπως υπογράμμισε στο Marie Claire η Κούλα Αρμουτίδη «δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο. Έχει πολλή βία και κακία αυτή η κοινωνία. Κάθε μήνας αντιστοιχεί σε μια γυναικοκτονία. Ακούμε συνέχεια για κακοποιήσεις. Από τον φίλο, τον εραστή, τον συγγενή. Ούτε το νομικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί τέσσερα χρόνια τώρα. Γι’ αυτό και γίνονται όλα αυτά. Πολλά λέμε, αλλά όσο δεν υπάρχουν αυστηροί νόμοι και σωστή ενημέρωση θα εξακολουθούν να γίνονται όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχουν ακόμη και σχολές γονέων, να μαθαίνουν να διαπαιδαγωγούν σωστά τα παιδιά τους. Να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται απέναντι στη φίλη, τη μελλοντική σύζυγο και μητέρα των παιδιών τους. Εγώ βλέπω ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πατριαρχική κοινωνία. O άντρας που είναι αρχηγός και δυνάστης που προσπαθεί να κουμαντάρει τη γυναίκα κι όταν εκείνη “σηκώνει το κεφάλι” τη χτυπά, την κακοποιεί και τη σκοτώνει. Γιατί θεωρεί πως είναι δικιά του και του ανήκει, μόνο που εμείς δεν ανήκουμε πουθενά. Αγάπη δε σημαίνει ανήκω. Σημαίνει μου αφήνεις χώρο κι έχω την ελευθερία μου. Δεν υποτάσσεται κανείς με τη βία».

Βιβλίο από την Κούλα Αρμουτίδη για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Όσον αφορά το βιβλίο που - για την Ελένη Τοπαλούδη, επεσήμανε «ο τίτλος είναι ακόμη υπό σκέψη. Μέσα από το βιβλίο θα γνωρίσετε όλοι πολύ καλύτερα το παιδί μου, την Ελένη μου. Όλες οι στιγμές που βιώσαμε από όταν ήρθε στη ζωή μέχρι που έφυγε θα είναι καταγεγραμμένες σε αυτό το βιβλίο. Αυτή την περίοδο το έχω σταματήσει, δεν έχω την ψυχολογική δύναμη, το κουράγιο να το ολοκληρώσω. Όλα είναι γραμμένα, αλλά δεν τα έχω “δέσει”, δεν υπάρχει ροή. Νομίζω πως το 2023 θα εκδοθεί. Με τι δύναμη να το κάνω; Στις 13 Δεκεμβρίου πρέπει να βρίσκομαι ξανά στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου. Οι νόμοι δίνουν το δικαίωμα στους δολοφόνους και στους δικηγόρους τους να μιλάνε ξανά και ξανά. Ο γονιός γίνεται η φωνή του νεκρού παιδιού του και τίποτε άλλο. Μέσα στην αίθουσα αναγκάζονται ν’ ακούνε τον εξευτελιστικό λόγο των δικηγόρων προς υπεράσπιση των δολοφόνων, δίχως να τους σταματά τίποτα και κανένας. Μπορούν να πληγώνουν, να στιγματίζουν το παιδί σου και ο γονιός δεν μπορεί ν’ αντιδράσει. Και τώρα πρέπει να εξασφαλίσω πάλι χρήματα για τα παρασταστικά της δίκης. Δεν θα έπρεπε το κράτος να παρέχει και σ’ εμένα δικηγόρο; Τι νόημα έχουν όλες αυτές οι επώδυνες διαδικασίες για μια δολοφονία που έχει γίνει; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους γονείς του νεκρού παιδιού».







Η ανάρτηση της Κούλας Αρμουτίδη για την Ελένη Τοπαλούδη

Με αφορμή την τραγική επέτειο των τεσσάρων ετών, η Κούλα Αρμουτίδη έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«28/11/2018. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το τελευταίο αντίο.

»Από το πρωί μια περίεργη αίσθηση κυριαρχεί μέσα στην ψυχή μου.

»Ερχόμαστε, Ελένη μου, μονάκριβή μου! Ερχόμαστε να σου αφήσουμε λίγα λουλούδια και να σου ανάψουμε τα καντήλια.

»Η Ελένη μου τίποτε άλλο δε θέλει.

»Φθάνουμε στο νεκροταφείο.

»Νεκρική σιγή κυριαρχεί παντού θαρρείς και η φύση θρηνεί για αυτόν τον άδικο χαμό.

»Βρέχει, δυναμώνει η βροχή.

»Νιώθω τις σταγόνες της βροχής να μου ξεπλένουν τα δάκρυά μου.

»Βγάζω κραυγές και τις στέλνω με έναν περίεργο τρόπο εκεί ψηλά στον ουρανό!

»Ελενίτσα μου, μ’ ακούς; Πονάει η μαμά.

»Ελένη μου, καλοσυνάτο παιδάκι μου, δεν αντέχω, δεν αντέχω.

»Πονάω, πονάω, πονάω.

»Τι δε θα ‘κανα για να σε έφερνα πίσω.

»Γιατί, Θεέ και μάνα Παναγιά, τέτοια απάνθρωπη δολοφονία;

»Γιατί τέτοιο πόνο μου ‘δωσες;

»Πώς να τον βαστάξω αυτόν τον πόνο τον αγιάτρευτο;

»Τι φριχτή δολοφονία;

»Μάνα άλλη μη βρεθεί.

»Αυτό που περνάω εγώ μόνο εγώ το γνωρίζω.







SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ασιατικός μπακαλιάρος με μπρόκολο, μπιζέλι και φασολάκι

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 4 κομμάτια κατεψυγμένου μπακαλιάρου (μοιρασμένα) 2 φλ. κατεψυγμένο μπρόκολο 1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς 1 φλ. φασολάκια πλατιά και κομμένα 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για τη σος: 1 κ.σ. πάστα ντομάτας 1 κ.γ. κόλιανδρο 1 κ.γ. κάρυ 1 κ.γ. πάπρικα 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμόνι 3/4 φλ.

Κοχύλια με γαρίδες και πάπρικα

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ • 250γρ γαρίδες καθαρισμένες και ψημένες (χωρίς τα κεφάλια)• 20γρ ελαιόλαδο• 2 σκελίδες σκόρδο• 1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού πάπρικα γλυκιά• Θαλασσινό αλάτι• 250γρ μακαρόνια κοχύλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε τις γαρίδες σε γυάλινη λεκάνη και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πάπρικα. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο, αφαιρείτε αν θέλετε τα φύτρα, το τρίβετε ή ψιλοκόβετε

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Ξυπνούσα και έλεγα: “Πω πω! Τι όνειρο είδα… Ότι έπαθα εγκεφαλικό”»

Ο Δημήτρης Σταρόβας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος για την εκπομπή «Τετ α Τετ», η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου

Στο νοσοκομείο η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Παναγία μου, πόσα…»

Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου ανησύχησε τους διαδικτυακούς της φίλους, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου δημοσίευσε μια φωτογραφία μέσα από νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, η ίδια θέλησε να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν, αποκαλύπτοντας πως βρίσκεται εκεί επειδή υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως εξήγησε, όλα πήγαν καλά, όμως χρειάστηκε να παραμείνει για μια νύχτα στο νοσοκομείο για προληπτικούς

Σελένα Γκόμεζ για τον γάμο της με τον Μπένι Μπλάνκο: Είναι απλώς ένα όνειρο

Είναι ο πιο όμορφος άνθρωπος με τον οποίο θα μπορούσα να το ζήσω αυτό, δήλωσε η τραγουδίστρια

Έλενα Χριστοπούλου: Έτσι θα απαντήσει στην αγωγή – μαμούθ της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Στην αγωγή του ενός εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται να κατέθεσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αναμένεται να απαντήσει προσεχώς η Έλενα Χριστοπούλου περνώντας έτσι

Στην αγκαλιά του Φάνη: Ποιους περιμένει απόψε ο Φάνης Λαμπρόπουλος;

«Στην αγκαλιά του Φάνη» έρχονται απόψε, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στη 01.00 στον ΣΚΑΪ, ο Μελέτης Ηλίας και ο Γιώργος Κακοσαίος και το απολαυστικό πινγκ

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μου είχε πει “Σου εύχομαι να κάνεις την καριέρα μου” – Δεν το εννοούσε καθόλου»

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, παραχώρησε μια συνέντευξη, μιλώντας για τη ζωή της, τις δουλειές που έκανε πριν την υποκριτική, αλλά και για άγνωστα περιστατικά από την καριέρα της. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσωπική της ζωή και στον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ. Η ηθοποιός ήταν ειλικρινής, αποκαλύπτοντας πως «Πιστεύω ότι ο χαρακτήρας μου έπαιξε πολύ μεγάλο

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει στο Gazarte Roof Stage για 4 μοναδικές παραστάσεις

Μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το Λονδίνο, η οποία έκλεισε με τεράστια επιτυχία, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει εκεί όπου όλα γίνονται πιο κοντά, πιο προσωπικά, πιο μαγικά: Στο Gazarte Roof Stage. Από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου και για τέσσερα μοναδικά Σάββατα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνειξανά στη σκηνή Gazarte

Το Χόλιγουντ «ξεμένει» από σταρ – Ποιος μπορεί να είναι ο «επόμενος Τομ Κρουζ»

Εδώ και καιρό υπάρχει η άποψη πως το Χόλιγουντ σιγά-σιγά ξεμένει από αστέρες, καθώς «εξαφανίζονται» οι ηθοποιοί που μπορούν να «σηκώσουν» ολόκληρες ταινίες με τη λάμψη και τη φήμη τους. Για δεκαετίες, το αμερικανικό σινεμά βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα: σε εκείνους τους αστέρες του κινηματογράφου που ήταν «μεγαλύτεροι» από τις ταινίες στις οποίες

Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση καρκίνου του παχέος εντέρου στις γυναίκες – Τι έδειξε έρευνα

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου θεωρούνταν για πολλά χρόνια ασθένεια που πλήττει κυρίως ηλικιωμένους, όμως τα κρούσματα σε άτομα κάτω των 55 ετών αυξάνονται σταθερά από τη δεκαετία του ’90. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να τροφοδοτούν αυτή την ανησυχητική αύξηση στις νεαρές γυναίκες -και οι άνδρες θα πρέπει να δώσουν προσοχή επίσης.