Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά τη διάρκεια της άσκησης της δικηγορίας αλλά και αργότερα που μπήκε στη Βουλή. «Δεν θέλω αυτά τα εμπόδια, τα σεξιστικά σχόλια, την καχυποψία που έχουμε υποστεί εμείς να είναι το δεδομένο για τις γυναίκες που έρχονται μετά από εμάς», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα.

Όπως εξήγησε τέτοιες συμπεριφορές έχει δεχτεί τόσο ως δικηγόρος, όσο και ως πολιτικός από άνδρες συναδέλφους της.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλάει για σχόλια που έχει δεχτεί στη δικηγορία και στην πολιτική

«Πάρα πολύ το έχω αισθανθεί ως νεαρή δικηγόρος. Ξεκίνησα πολύ μικρή. Πήρα γρήγορα την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στα 22-23 μου ήμουν ήδη δικηγόρος και μπορούσα να ασκώ το επάγγελμά μου όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου. Εκεί το τι έχω ακούσει! Δέχτηκα μια συμπεριφορά και μια λεκτική κυρίως αντίληψη ότι “εντάξει εσείς κάνετε για μερικά χρόνια τις δικηγορίνες και μετά θέλετε να παντρευτείτε”.

Στην πολιτική, όταν μπήκα Βουλή πρώτη φορά που ήμουν γύρω στα 30. Έχω ακούσει πολλά. Εκεί τότε έκανα ότι δεν ακούω. Επειδή έκανα ότι δεν ακούω κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τα λένε κιόλας. Οπότε τώρα δεν τα λένε.

Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μην αισθάνονται ότι μπορούν να σου μιλάνε έτσι. Εμείς μιλάμε έτσι στους άντρες συναδέλφους μας;», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-