Ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε μια συγγνώμη από τις εφημερίδες Mirror Group (MGN) για παράνομη συλλογή πληροφοριών καθώς η μήνυση έφτασε στο δικαστήριο του Λονδίνου.

Η απολογία έφτασε την Τετάρτη (10/5) καθώς η δίκη για τη μήνυση του δούκα του Σάσεξ κατά του εκδότη των Daily Mirror, Sunday Mirror, Daily Express και άλλων ξεκίνησε επίσημα αυτή την εβδομάδα.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ένας από τους τέσσερις «αντιπροσωπευτικούς» διεκδικητές που επιλέχθηκαν ως «δοκιμαστικές περιπτώσεις» από μια μεγαλύτερη ομάδα προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ που μήνυσαν τον εκδότη για φερόμενη παράνομη συλλογή πληροφοριών, ανέφερε προηγουμένως η Independent.

Η συγγνώμη έφτασε στο δικαστήριο από το MGN, δηλώνοντας ότι ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης «ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη» για μια περίπτωση παράνομης συλλογής πληροφοριών εναντίον του γιου του βασιλιά Καρόλου και ότι η παραβίαση «δικαιολογεί αποζημίωση», ανέφερε το Sky News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας δημοσιογράφος του MGN διέταξε έναν ιδιωτικό ερευνητή να συγκεντρώσει παράνομα πληροφορίες για τις δραστηριότητες του πρίγκιπα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Λονδίνου το 2004. Το άρθρο που ακολούθησε στο The People δεν είναι ένας από τους ισχυρισμούς του Χάρι σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο, ανέφερε το BBC.

«Η MGN ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη για όλες αυτές τις περιπτώσεις της UIG και διαβεβαιώνει τους ενάγοντες ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα επαναληφθεί ποτέ», αναφέρει ολόκληρη η απολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-