Ο Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός, που έχει χειρουργήσει 15.000 παιδιά χωρίς να πληρωθεί

Date:

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα είναι γεμάτο προβλήματα. Δεν είναι σπάνιες οι εικόνες ασθενών, οι οποίοι βρίσκονται σε ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων, εξαιτίας της έλλειψης κλινών και τα «φακελάκια» στους γιατρούς που μετατρέπουν την προσφορά στον άρρωστο σε εμπόριο, κάνοντας την αξιοπρεπή περίθαλψη υπόθεση των πλουσίων.

Ωστόσο, σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα γιατρών που έρχονται να προσδώσουν στην έννοια της ανθρωπιάς μια οικουμενική διάσταση. Γιατροί που πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη τιμούν τον ασθενή τους και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τον ανακουφίσουν από τον πόνο. Γιατροί που όσο και αν σε κάποιους φαντάζει υποκριτικό δεν παίρνουν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.



Ο Αυξέντιος Καλαγκός εδώ και περίπου 20 χρόνια χειρουργεί δωρεάν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλο τον κόσμο. Φτωχά παιδιά -θύματα πολέμου και βίας.

Αυτός είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός, ο διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός, ο Έλληνας της διασποράς που έχει σαν αρχή και τέλος στο λειτούργημά του το μότο: «Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους». Ο κ. Καλαγκός χειρουργεί, χωρίς να πληρώνεται, άπορα παιδιά ανά τον κόσμο -και στην Ελλάδα- με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσα από το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει ιδρύσει «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους»). Παγκοσμίως υπάρχουν 7 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.







Τα τελευταία 18 χρόνια, χάρη στην εκπαίδευση δεκάδων επαγγελματιών υγείας και στη βελτίωση των νοσηλευτικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε πολλές χώρες, ο καθηγητής κ. Καλαγκός και η επιστημονική του ομάδα έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπως η Ερυθραία, το Μαρόκο, ο Λίβανος, η Μοζαμβίκη, η Συρία, η Κύπρος, ο Μαυρίκιος, το Κόσσοβο, η Λιβύη, το Εκουαδόρ, τα Νησιά Κομόρες, η Πολωνία, η Σερβία, η Αλγερία, η Τουρκία κ.ά. Χιλιάδες παιδιά από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα, σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχουν αποκτήσει ξανά το χαμόγελο τους και την ποιότητα ζωής τους καθώς έλαβαν φροντίδα και θεραπεία από τις ομάδες του «Coeurs pour tous», που συνεργάστηκαν με τις αυτόχθονες ομάδες.

Στην Ελλάδα ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί στο νοσοκομείο «Μητέρα» με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών, επιστρέφοντας στην πατρίδα που τόσο αγαπάει.

Ποιος είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός

Ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια.

Αποφοίτησε το 1984, σε ηλικία 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική παίδων και νεογνών στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Ηνωμένες Πολιτείες.







Ο φιλάνθρωπος καρδιοχειρουργός είναι ένας οικουμενικός γιατρός. Είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ένας διεθνούς φήμης επιστήμονας της ιατρικής, κάτοχος της πατέντας Kalangos Ring, του καινοτόμου δαχτυλιδιού που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές.

Ο καθηγητής υποστηρίζει τα παιδιά που νοσούν από συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλο τον κόσμο, με συνεχή φιλανθρωπική δράση που απαιτεί τουλάχιστον 300.000 μίλια πτήσεων το χρόνο, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε υποβαθμισμένες χώρες.

Τον τρόπο σκέψης του και τη φιλανθρωπική του δράση ο κ. Καλαγκός την οφείλει στον πατέρα του που ήταν παθολόγος, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η προσφορά του ήταν τόσο σημαντική που οι Τούρκοι έδωσαν το όνομά του σε δρόμο της περιοχής του Αγίου Στεφάνου.

«Μεγάλωσα σε ένα φιλανθρωπικό περιβάλλον. Ήταν η φιλανθρωπία του πατέρα μου. Το ανακάλυψα μικρό παιδί. Όταν χάσαμε τη μητέρα μας άνοιξε ιατρείο στο σπίτι, 2-3 μέρες την εβδομάδα κοίταζε ασθενείς, ο κήπος μας ήταν γεμάτος. Κοίταζε δωρεάν τους ασθενείς και μάλιστα έβγαζε τα χρήματά του και τα έδινε σε αυτούς τους ανθρώπους για να πάρουν τα φάρμακά τους. Μεγάλωσα με αυτή τη διδασκαλία, με αυτή τη φιλανθρωπική εικόνα του πατέρα μου. Μετά ήταν μέσα στη φύση μου. Το 1998 ο πρώην υπουργός Υγείας της Γενεύης μου ζήτησε να πάω στην Ασμαρά, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας για να κοιτάξω τις συνθήκες και να χτίσουμε ένα καρδιοχειρουργικό κέντρο. Από εκεί ξεκίνησε (σ.σ. Coeurs pour tous)» είπε σε παλιότερη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καλαγκός μαθήτευσε δίπλα στους μεγάλους δασκάλους της ιατρικής, τον Μαγκντί Γιακούμπ και τον Αλέν Καρπεντιέ, που ήταν ο εμπνευστής της πρώτης τεχνητής βαλβίδας καρδιάς. «Οι δύο δάσκαλοι», σημειώνει, «μού μετάγγισαν την αυταπάρνηση και το σθένος που θα πρέπει να έχει ένας χειρουργός» είχε πει.

Έχει βραβευτεί με δεκάδες διακρίσεις. Το 2015 τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Prix Galien», που αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας και ένα χρόνο αργότερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Στεφάνου Δάφνης.

Η ίδρυση του Coeurs pour tous και το παράρτημα στην Ελλάδα

Μεγαλωμένος με την αρχή της φιλανθρωπίας και μετά από την επίσκεψη στην Ερυθραία ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός ίδρυσε το 1998 το Ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους). Σκοπός να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες ακόμα και αν η οικογένειά τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος μιας τέτοιας επέμβασης. Επιπλέον ο σκοπός του ιδρύματος είναι να εκπαιδεύεται, όπου κρίνεται αναγκαίο, το ιατρικό δυναμικό από τους γιατρούς συνεργάτες του ιδρύματος, ώστε να δημιουργηθεί παγκοσμίως μια ιατρική και νοσηλευτική υποδομή υψηλού επιπέδου.

Το 2015 ανοίγεται παράρτημα του Coeurs pour tous και στην Ελλάδα, το Coeurs pour Tous Hellas. Ο κ. Καλαγκός και η ομάδα του δεσμεύονται στην ελληνική κοινωνία να προσφέρουν στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με αίσθημα ευθύνης πραγματοποιούν την υπόσχεσή τους. Όλοι οι γιατροί του «Καρδιές για όλους» χειρουργούν αμισθί, με τον κ. Καλαγκό να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μαζί με μια ομάδα έμπιστων συνεργατών, στο «Μητέρα».

Μόνο στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια. Από αυτά τα παιδιά, το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Έως σήμερα, όπως αναφέρει το Ίδρυμα, έχουν χειρουργηθεί 15.000 παιδιά.

Τα νούμερα που συνοδεύουν το Ίδρυμα φέρνουν χαμόγελα. 18 χρόνια λειτουργίας, δράση σε 25 αναπτυσσόμενες χώρες, 122 γιατροί εκπαιδεύτηκαν με υποτροφίες, διανύθηκαν 300.000 μίλια πτήσεων, έχουν γίνει 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς και έχουν χειρουργηθεί 15.000 παιδιά άπορα παιδιά.

Τον Ιανουάριο του 2018 ο διάσημος καρδιοχειρουργός ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με στόχο να συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μοναδικού στην Ελλάδα Τμήματος που λειτουργεί στο «Αγία Σοφία».

Το «ευχαριστώ» με ένα κουτί γεμάτο φιλιά

Η σχέση του καρδιοχειρουργού με τα παιδιά είναι αμφίδρομη. Εκείνος τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και αυτά ανταποδίδουν με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί.

Όταν σε παλιότερη συνέντευξη του στο «Βήμα» ο κ. Καλαγκός κλήθηκε να επιλέξει περιστατικά που τον έχουν σημαδεύσει αυτό που αφηγήθηκε για τη μικρή Έλγκα συγκινεί, καθώς τα παιδιά έχουν έναν μοναδικό τρόπο να πουν το δικό τους ευχαριστώ και να δείξουν την αγάπη τους. Και το σημάδι τους μένει ανεξίτηλο στην καρδιά του κ. Καλαγκού, όπως αφήνει και εκείνος το δικό του στις εγχειρισμένες καρδιές τους.

«Οι γονείς της πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν προκειμένου να πάνε στην Τιφλίδα για να υποβληθεί η μικρή σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν καλά. Λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο η μικρούλα Έλγκα ήρθε και με βρήκε. Στα χέρια της κρατούσε ένα ξύλινο κουτί. Μου το έδωσε και μου είπε: «Δεν έχω κάτι άλλο να σας δώσω. Ξέρω ότι αυτό δεν έχει μεγάλη αξία. Το είχα όμως στο δωμάτιό μου και έχω βάλει μέσα όλα τα φιλιά μου». Το ξύλινο αυτό κουτί το έχω πάνω στο γραφείο μου και το κοιτάζω κάθε πρωί προτού ξεκινήσω τη μέρα μου. Κάθε φορά που το κοιτάζω σκέφτομαι τι είναι αυτό που έχει πραγματική αξία στη ζωή. Και προχωράω…».

“Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις αξίες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας. Τη λαμβάνω για λογαριασμό όλων όσοι με βοήθησαν να προσφέρω αυτήν την αλληλεγγύη στους πιο άπορους και στα παιδιά”. Με αυτά τα λόγια ο Αυξέντιος Καλαγκός, καρδιο-αγγειοχειρουργός, τακτικός καθηγητής πανεπιστημίου στη Γενεύη και στην Κωνσταντινούπολη παρέλαβε την εβδομάδα που μας πέρασε το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς “Αργώ” που απονέμεται σε Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ο ίδιος εξηγεί σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, πώς πήρε αυτή την απόφαση.”Πήγα ένα πρωί την εφημερίδα στον πατέρα μου. Στο εξώφυλλο είχε την είδηση για την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από τον Κρίστιαν Μπάρναρντ το 1967. Αμέσως είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω καρδιοχειρουργός. Και στο μυαλό μου η καρδιοχειρουργική ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλανθρωπία”, αναφέρει μεταξύ άλλων.Ο ίδιος υπολογίζει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις φιλανθρωπικές αποστολές στις οποίες είτε συμμετείχε είτε οργάνωσε, ότι περίπου 15.000 παιδιά έχουν βοηθηθεί ανά τον κόσμο και συμπληρώνει: “Ζω διαρκώς εδώ και χρόνια με τα χαμόγελα τους και τα χαμόγελα των γονιών τους στο μυαλό μου. Είναι οι πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου αυτές όταν βλέπω τα παιδιά αυτά να μου χαμογελούν μετά τις εγχειρήσεις, να βλέπω την ελπίδα για τη νέα τους ζωή στο βλέμμα τους, να βλέπω την ευτυχία για τη ζωή των παιδιών τους στα μάτια των γονιών τους”.Τον ρωτήσαμε που βρίσκει τη δύναμη να εργάζεται ασταμάτητα 18 ώρες το 24ωρο ολόκληρη την εβδομάδα και εάν το κίνητρο του είναι η αλληλεγγύη, ένα στοίχημα με τον εαυτό σας ή απλώς το χρέος που απορρέει από τον όρκο στον Ιπποκράτη. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:”Ο όρκος του Ιπποκράτη, δεν είναι μια υποχρέωση τυπική, είναι ένα βίωμα καθημερινό. Που προέρχεται από κάτι ακόμα πιο βαθύ, από το αίσθημα ότι ο Θεός μού έδωσε την ικανότητα να κάνω αυτές τις επεμβάσεις. Όλες οι ατελείωτες ώρες μελέτης, εγχειρήσεων, ιατρικών συμβουλίων, ο χρόνος με τις οικογένειες, είναι η υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου”.Ο Αυξέντιος Καλαγκός μας μίλησε και για τα επιστημονικά επιτεύγματα της ομάδας του και το “δαχτυλίδι” που εφαρμόζεται στην επιδιόρθωση της ανεπάρκειας της μιτροειδούς. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε λύση για τα παιδιά και το ποσοστό επιδιόρθωσης της βαλβίδας ήταν πολύ χαμηλό επισημαίνει και συνεχίζει: “Για την καρδιά ενός παιδιού έπρεπε να βρεθεί κάτι, που να μας επιτρέπει να επιδιορθώνουμε τη δυσλειτουργία της μιτροειδούς βαλβίδας, αντί να την αντικαθιστούμε με μηχανικές και στη συνέχεια να τις αλλάζουμε με την πάροδο των χρόνων. Κατασκευάσαμε λοιπόν το νέο δακτύλιο από ένα άλλο βιοδιασπώμενο υλικό, το οποίο σε έξι μήνες λιώνει και ενσωματώνεται μέσα στον γνήσιο δακτύλιο της μιτροειδούς αφήνοντας στη θέση της ένα περιφερειακό τοίχωμα, που μεγαλώνει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, δίχως να χρειάζεται το παιδί να υποστεί περαιτέρω επεμβάσεις”.Ζητάμε να μας πει τι τον έφερε στην Ελλάδα της κρίσης και μας απαντά: “Η Ελλάδα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, αισθάνομαι παιδί της. Όταν η κρίση άρχιζε να την μαστίζει αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους Έλληνες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τέτοιων επεμβάσεων. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για τη χώρα, ήταν ένα αίσθημα υπέρτατου καθήκοντος και δεν δίστασα στιγμή”.Τέλος αναφέρεται στο ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια να γίνουν καλά. “Το Καρδιές για Όλους έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, γιατί είναι η οργάνωση που έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα σε πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα να αρχίσουν μια καινούργια ζωή και που αποδεικνύει κάθε μέρα έμπρακτα ότι υπάρχουν ακόμα πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες που δίνουν εθελοντικά τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την ενέργεια τους για τους συνανθρώπους τους. Γιατροί, νοσοκόμοι και νοσοκόμες, εξωσωματιστές, διοικητικοί υπάλληλοι και εθελοντές…”Ολόκληρη η συνέντευξη:Σας αποκαλούν “τα χρυσά χέρια της παιδικής καρδιοχειρουργικής”. Όχι μόνο διότι είστε καλός χειρουργός αλλά γιατί εδώ και περίπου 20 χρόνια χειρουργείτε δωρεάν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλο τον κόσμο. Φτωχά παιδιά -θύματα πολέμου και βίας. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; Το αποφάσισα πολύ νωρίς, σχεδόν μαζί με την απόφαση μου να γίνω καρδιοχειρουργός, που την πήρα όταν παιδί ακόμα πήγα ένα πρωί την εφημερίδα στον πατέρα μου. Στο εξώφυλλο είχε την είδηση για την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από τον Κρίστιαν Μπάρναρντ το 1967. Αμέσως είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω καρδιοχειρουργός. Και στο μυαλό μου η καρδιοχειρουργική ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την φιλανθρωπία. Θυμάμαι στο σπίτι μας στην Κωνσταντινούπολη που ο πατέρας μου, γιατρός και εκείνος, δεχόταν συνέχεια άπορους ασθενείς και όχι μόνο δεν τους έπαιρνε χρήματα αλλά τους έδινε και χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους.”Όταν κλείσω τα μάτια, θα έχω μαζί μου την ευτυχία όλων των παιδιών που έσωσα μέχρι τώρα”. Η δήλωση ανήκει σ΄ εσάς και θέλω να σας ρωτήσω πόσα είναι μέχρι σήμερα αυτά τα παιδιά; Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις φιλανθρωπικές αποστολές στις οποίες είτε συμμετείχα είτε διοργάνωσα, υπολογίζω περίπου 15.000 παιδιά ανά τον κόσμο. Και ζω διαρκώς εδώ και χρόνια με τα χαμόγελα τους και τα χαμόγελα των γονιών τους στο μυαλό μου. Είναι οι πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου αυτές, όταν βλέπω τα παιδιά αυτά να μου χαμογελούν μετά τις εγχειρήσεις, να βλέπω την ελπίδα για τη νέα τους ζωή στο βλέμμα τους, να βλέπω την ευτυχία για τη ζωή των παιδιών τους στα μάτια των γονιών τους. Είναι για μένα αυτές οι στιγμές η μόνη πραγματική μου ανταμοιβή. Και είναι συνάμα και ευλογία. Που ο Θεός με έχει αξιώσει να μπορώ να κάνω αυτές τις επεμβάσεις.Έχω ακούσει ότι εργάζεστε ασταμάτητα 18 ώρες το 24ωρο ολόκληρη την εβδομάδα, με στόχο να χειρουργηθούν άμεσα παιδιά που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής. Ανάγκη για αλληλεγγύη, στοίχημα με τον εαυτό σας ή απλώς το χρέος που απορρέει από τον όρκο στον Ιπποκράτη;Ο όρκος του Ιπποκράτη, δεν είναι μια υποχρέωση τυπική, είναι ένα βίωμα καθημερινό. Που προέρχεται από κάτι ακόμα πιο βαθύ, από το αίσθημα ότι ο Θεός μου έδωσε την ικανότητα να κάνω αυτές τις επεμβάσεις, και μου την έδωσε ακριβώς για να κάνω το καλό στους συνανθρώπους μου. Μέσα από αυτήν την υποχρέωση ανταπόδοσης για το χάρισμα του Θεού πηγάζουν η ενσυναίθηση και η αλληλεγγύη. Όλες οι ατελείωτες ώρες μελέτης, εγχειρήσεων, ιατρικών συμβουλίων, ο χρόνος με τις οικογένειες, είναι η υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου, να τους μεταφέρω όσο μπορώ από αυτό με το οποίο με ευλόγησε ο Θεός.Σε ερευνητικό και επιστημονικό επίπεδο έχετε επινοήσει ένα πρωτοποριακό “δαχτυλίδι”, το οποίο τοποθετείται στην παιδική καρδιά, επιδιορθώνοντας βλάβες στην μιτροειδή βαλβίδα.Το “δαχτυλίδι” εφαρμόζεται στην επιδιόρθωση της ανεπάρκειας της μιτροειδούς, όπου ο χειρουργός πρέπει να βάλει ένα “δαχτυλίδι” για να επαναφέρει σε φυσιολογικό μέγεθος τον γνήσιο δακτύλιο της μιτροειδούς βαλβίδας. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε λύση για τα παιδιά και το ποσοστό επιδιόρθωσης της βαλβίδας ήταν πολύ χαμηλό.Για την καρδιά ενός παιδιού έπρεπε να βρεθεί κάτι, που να μας επιτρέπει να επιδιορθώνουμε τη δυσλειτουργία της μιτροειδούς βαλβίδας, αντί να την αντικαθιστούμε με μηχανικές και στη συνέχεια να τις αλλάζουμε με την πάροδο των χρόνων. Κατασκευάσαμε λοιπόν το νέο δακτύλιο από ένα άλλο βιοδιασπώμενο υλικό, το οποίο σε έξι μήνες λιώνει και ενσωματώνεται μέσα στον γνήσιο δακτύλιο της μιτροειδούς αφήνοντας στη θέση της ένα περιφερειακό τοίχωμα, που μεγαλώνει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, δίχως να χρειάζεται το παιδί να υποστεί περαιτέρω επεμβάσεις.Έχετε διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να χειρουργήσετε κάτω από δύσκολες συνθήκες παιδιά σε πολλά μέρη της Γης. Τι σας έφερε στην Ελλάδα, ή κρίση και οι ανάγκες που αυτή δημιούργησε στον τομέα της καρδιοχειρουργικής; Η Ελλάδα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, αισθάνομαι παιδί της. Όταν η κρίση άρχιζε να την μαστίζει αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους Έλληνες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τέτοιων επεμβάσεων. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για τη χώρα, ήταν ένα αίσθημα υπέρτατου καθήκοντος και δεν δίστασα στιγμή. Η κρίση έκανε χιλιάδες Ελλήνων ευάλωτους σε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε επιπτώσεις στην υποδομή και στο προσωπικό. Ήθελα να δώσω και ένα μήνυμα ότι πιστεύω ακόμα στην Ελλάδα και στην ατέρμονη δύναμη της να ξαναγεννιέται μέσα από τις δυσκολίες.Τι είναι το ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους); Απ΄ ό,τι γνωρίζω είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια να γίνουν καλά. Τι σημαίνει για σας το ίδρυμα αυτό; Το “Καρδιές για Όλους” είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Ιδρύματος Καλαγκός που ιδρύθηκε στην Ελβετία και που συντονίζει όλο το φιλανθρωπικό μας έργο στον κόσμο. Το “Καρδιές για Όλους” έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα γιατί είναι η οργάνωση που έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα σε πάνω από 100 παιδιά στην Ελλάδα να αρχίσουν μια καινούργια ζωή και που αποδεικνύει κάθε μέρα έμπρακτα ότι υπάρχουν ακόμα πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες που δίνουν εθελοντικά τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους και την ενέργειά τους για τους συνανθρώπους τους. Γιατροί, νοσοκόμοι και νοσοκόμες, εξωσωματιστές, διοικητικοί υπάλληλοι και εθελοντές…







SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΔΕΚΑ ΤΥΧΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ HONDOS ΤΩΝ 100€ Η ΚΑΘΕΜΙΑ!!!

Στείλε COOL3 (κενό) το Ον/μο σου στο 54222

AMAZE Χρέωση €0,68/SMS με ΦΠΑ και τέλος κινητής τηλεφωνίας

Όροι συμμετοχής στο https://coollife.gr/terms-2/. Εξ. Πελατών 2111885488

Δωροεπιταγή για όλους απο το instawin.gr 

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πένες με κίτρινη πιπεριά

Μπορεί ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα να δίνει ξεχωριστό άρωμα και χρώμα στο φαγητό, αλλά είναι και ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά τρόφιμα. Μάλιστα, θεωρείται ο βασιλιάς των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής. ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία (500γρ.) πένες 1 κύβο ζωμό λαχανικών 2 κίτρινες πιπεριές 1 κουταλάκι κουρκουμά ή κιτρινόριζα (Turmeric) 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι 5-6 μανιτάρια 1 κουταλάκι ντοματοπολτέ 1 φλιτζ. κρέμα

Κοτόπουλο Lo-Mein

ΥΛΙΚΑ • 400 γρ. κοτόπουλο, στήθος ή μπούτια• ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο• 3 σκελίδες σκόρδα• 1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκομμένο• 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι• 200 γρ. φασολάκια• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα• 250 γρ. νούντλς με αυγό Για τη σος: • 4 κουταλάκια corn flour• 2 κουταλιές σκούρο σόγια σος• 2 κουταλιές σόγια σος• 1

Σταρόβας-Το «ευχαριστώ» στον Θεοδωράκη: «Μίλησα στους Πρωταγωνιστές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να…»

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα μίλησε ο Δημήτρης Σταρόβας το πρωινό της Πέμπτης 12/12. Ο ηθοποιός και τραγουδιστής μίλησε ανάμεσα σε άλλα...

Μπέσσυ Μάλφα: Ο λόγος που άλλαξε το επίθετό της, η ζωγράφος μητέρα της & το πραγματικό όνομα

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, βρέθηκε η Μπέσσυ Μάλφα το απόγευμα της Πέμπτης 12/12.  Η ηθοποιός μίλησε για την πορεία της, τον γάμο της με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τα παιδιά του, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε τον λόγο που άλλαξε το επίθετό της. «Το όνομά μου το άλλαξα

Τέιλορ Σουίφτ: Η αντίδρασή της στον αρραβώνα της Σελένα Γκόμεζ και του Μπένι Μπλάνκο

Οι δύο γυναίκες είναι στενές φίλες εδώ και χρόνια

Ανδριολάτου για τη διαμάχη Χριστοπούλου – Παπαγεωργίου: Είναι μεγάλοι άνθρωποι και όλα θα βρεθούνε

Φυσικά και στενοχωρήθηκα, είμαστε μαζί 15 χρόνια και οι τρεις μας, πρόσθεσε

Μπέσσυ Μάλφα: “Αυτό είναι το πραγματικό μου όνομα και ο λόγος που το άλλαξα”

Μπέσσυ Μάλφα: «Αυτό είναι το πραγματικό μου όνομα και ο λόγος που το άλλαξα» Πέμπτη, 12.12.2024, 17:23 Zappit@ZAPPIT_ "Η φωνή στο σήμα του MEGA που λέει "στο MEGA Channel" είμαι εγώ", Τη Μπέσσυ Μάλφα φιλοξένησαν το απόγευμα της Πέμπτης (12/12) στον καναπέ του «Στούντιο 4» η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Η γνωστή ηθοποιός

Γιώργος Παπαδάκης: Η σύσκεψη στο Καλημέρα Ελλάδα και οι αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα... Το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και οι πρώτες κουβέντες μεταξύ των ομάδων των εκπομπών για διορθωτικές κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Με τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη να είναι ιδιαίτερα ισχυρός, ο Γιώργος Παπαδάκης κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους συνεργάτες του Καλημέρα Ελλάδα, μετά το τέλος της εκπομπής την

Μπέσσυ Μάλφα: «Άλλαξα το επίθετο “Βασιλοπούλου” για να μην έχω πρόβλημα στο Θέατρο Τέχνης»

«Το όνομά μου προέκυψε από τον παπά, που δεν ήθελε τότε να δώσει ένα καθολικό όνομα, και έδωσε το όνομα της Παναγίας» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της η Μπέσσυ Μάλφα. Καλεσμένη του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου ήταν σήμερα (12.12.2024) στο «Στούντιο 4» η γνωστή ηθοποιός. Η Μπέσσυ Μάλφα, μίλησε για τον γάμο

Η Μέλπω Ζαρόκωστα μιλά μέσα από το γηροκομείο: «Νιώθω άνετα εδώ, το έκανα με την καρδιά μου»

«Ήταν η χειρότερη αγωνία της ζωής μου, να μείνω ολομόναχη στα όρη και τα βουνά», εξομολογήθηκε η Μέλπω Ζαρόκωστα. Για την απόφασή της να μείνει στο Γηροκομείο Αθηνών αλλά και το ότι της λείπει πολύ το χειροκρότημα του κόσμου, μίλησε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης (12.12.2024) η Μέλπω Ζαρόκωστα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη

ΕΟΔΥ: 632 νέες εισαγωγές για Covid 19, 11 διασωληνώσεις και 28 θάνατοι

Σταθερή παραμένει η θετικότητα για SARS-CoV2 στην κοινότητα, ενώ οι σκληροί δείκτες -νοσηλείες, διασωληνώσεις και θάνατοι- παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 2-8 Δεκεμβρίου. Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα συνεχίζει την ανοδική της τάση. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ειδικότερα

Κώστας Κόκλας για Ελένη Ουζουνίδου: “Ήταν μία πολύ σκληρή σκηνή, έπρεπε να την πάρω αγκαλιά για αρκετή ώρα μετά”

"Την πρώτη κλακέτα και το πρώτο ”πάμε” που άκουσα σε γύρισμα ήταν από τον Μανούσο Μανουσάκη. Με είχε στηρίξει πολύ", εξομολογείται ο Κώστας Κόκλας.