Το Ντόλτσε Βίτα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές διαχρονικά, αλλά και εκείνη μέσα από την οποία μπήκε στις ζωές των τηλεθεατών ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Από το 1995 που ήταν η πρώτη της προβολή, έχει προβληθεί πολλές φορές στο Mega και κάθε φορά τα μηνύματα και η αγάπη του κόσμου προς τους πρωταγωνιστές του είναι μεγάλη.

Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση, ο Θανάσης Ευθυμιάδης επισήμανε τη σημαντικότητα του γεγονότος ότι η σειρά παρουσίαζε τον έρωτα μιας μεσήλικης γυναίκας με έναν νεαρότερο άντρα και πόσο επαναστατικό ήταν για την εποχή του.

«Ο αληθινός έρωτας της Χριστίνας και του Αντώνη ήταν μία ειρηνική επανάσταση»

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλη την αγάπη που μου στέλνετε, κάθε φορά που (ξανα) βλέπετε το “Ντόλτσε Βίτα”». Βλέπω στη φετινή επανάληψη, ένα “χρωματικό φρεσκάρισμα” στην εικόνα και υποπτεύομαι ότι θα προορίζουν τις επαναλήψεις για άλλα 28 χρόνια. Το 1995 μία τρελοπαρέα καλλιτεχνών (που η σημερινή κυβέρνηση απαξιώνει τις σπουδές μας και μάς θεωρεί αποφοίτους Λυκείου), βάλαμε το λιθαράκι μας, ώστε να απενοχοποιηθεί ο έρωτας μιας μεγαλύτερης γυναίκας με έναν νεαρό άνδρα.

Μέχρι τότε κάτι τέτοιο ήταν προνόμιο μόνο των ανδρών. Κολακευτικά σχόλια άκουγες για όποιον μεσήλικα είχε ερωτική σχέση με μία νεαρή γυναίκα. Για την μεσήλικη γυναίκα όμως, που είχε σχέση με νεαρό άντρα, η ελληνική πουριτανική κοινωνία, επιφύλασσε μόνο χλευασμό. Ο αληθινός έρωτας της Χριστίνας και του Αντώνη ήταν μία ειρηνική επανάσταση. Βάλαμε έναν δυναμίτη στην καρδιά της πατριαρχίας. Το μέχρι τότε δικαίωμα των ανδρών, έγινε και δικαίωμα των γυναικών. Και αυτό το έβλεπε στην τηλεόρασή της, ακόμα και η γυναίκα που ζούσε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας και έπαιρνε δύναμη», ανέφερε αρχικά.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μιλά για τις δύσκολες στιγμές που βίωνε παράλληλα με τα γυρίσματα του Ντόλτσε Βίτα

Στη συνέχεια ο ηθοποιός μίλησε και για τις δυσκολίες που μπορεί να είχε ο καθένας από τους ηθοποιούς του «Ντόλτσε Βίτα» εκείνη την περίοδο, αλλά κατέθεταν την ψυχή τους σε κάθε γύρισμα.

«Σε όσους πιστεύουν ότι μία τέτοια διαχρονική επιτυχία έγινε χωρίς κόπο και πόνο, λέω ότι κάνουν λάθος. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες καταθέταμε την ψυχή μας σε κάθε γύρισμα, άσχετα με τις δυσκολίες που είχαμε στην προσωπική μας ζωή.

Και πιστέψτε με, δεν ήταν μικρές οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κάθε ένας μας. Αναφέρω μόνο δύο περιπτώσεις, που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί: 1) Η Μαρία Καβογιάννη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί της, χωρίς να διακόψει καθόλου τα γυρίσματα. Για να δικαιολογηθούν τα παραπάνω κιλά της εγκυμοσύνης (μιας και ο ρόλος που έπαιζε δεν είχε σεξουαλικές επαφές με κανέναν άντρα), προστέθηκε στο σενάριο, απλά, ότι πάχυνε.

2) Εγώ ζούσα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Την ημέρα της πρεμιέρας του σίριαλ, η κοπέλα μου έφυγε κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν χάλια – στα όρια της κατάθλιψης, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν από αρκετές σκηνές.

Αν λοιπόν κάνεις κάτι σήμερα, που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, μη φοβηθείς να κουραστείς, μη φοβηθείς ακόμα και να πονέσεις. Αν δεν υποστηρίξεις εσύ τα όνειρά σου, ποιος περιμένεις ότι θα το κάνει;», έγραψε ο ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

-