Food

Φάβα με χταπόδι και κάπαρη

Αυτό θα πει νοστιμιά! Η Γιώτα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια συστηματική χορτοφάγος. Ή πιο σωστά, απέχει από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Για μένα στην αρχή αποτελούσε μέγα μυστήριο πώς μπορεί να μην τρώει κόκκινο κρέας. Μέχρι που δοκίμασα την μαγειρική της. Απλά υλικά, παραδοσιακά, νηστίσιμα και πάνω από όλα πεντανόστιμα!!! Τύφλα να έχει το master chef!!!!

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη φάβα:

  • 500 γραμμάρια φάβα
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το χταπόδι:

  • 1 χταπόδι (περίπου 2 κιλά)
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη ή μη
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τη φάβα. Τη βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με 7 ποτήρια νερό και τα κρεμμύδια για περίπου 1½ ώρα.

Στη συνέχεια την πολτοποιείτε με το ηλεκτρικό γουδοχέρι και τη ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε καλά και το βάζετε σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό. Μόλις αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, προσθέτετε το ξίδι και το κρασί και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει (περίπου μιάμιση ώρα), ελέγχοντας συχνά μήπως κολλήσει στην κατσαρόλα.

Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα και από πάνω απλώνετε τα κομμάτια του χταποδιού, την κάππαρη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα κρεμμυδάκια.

Καλή απόλαυση!

- Φάβα με χταπόδι και κάπαρη - Diatrofi.gr | -.

Related posts

Μουσακάσ light

admin

Light Παστίτσιο

admin

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin