Must

Τη δική του οδό στον Άλιμο θα αποκτήσει ο Σήφης Μιγάδης, ο πιλότος που απέτρεψε ένα αεροπορικό δυστύχημα στον Άλιμο

Τη δική του οδό στον Άλιμο θα αποκτήσει ο Σήφης Μιγάδης, ο πιλότος που απέτρεψε ένα αεροπορικό δυστύχημα στον Άλιμο

Μία οδός κοντά στο παλιό αεροδρόμιο θα ονομαστεί προς τιμήν του Σήφη Μιγάδη, του πιλότου που πριν 44 χρόνια κατάφερε να αποτρέψει ένα μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα στον λόφο Πανί.







Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Αυγούστου που στα social media έγιναν αναφορές ότι την ίδια ημέρα, ακριβώς πριν από 44 χρόνια, στις 9 Αυγούστου του 1978, ένα ΒΟEING 747, το Olympic Zeus «έξυσε» τον λόφο Πανί του Αλίμου, περνώντας μόνο 2 μέτρα και 74 εκατοστά πάνω από την επικείμενη συντριβή του.

Το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής» με 348 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος «έχασε» τον ένα του κινητήρα στη διάρκεια της απογείωσης. Ο πιλότος Σήφης Μιγάδης και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Φικάρδος έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το υπέρβαρο θηρίο στον αέρα, ενώ πετούσαν μόνο 48 μέτρα από το έδαφος, σπάζοντας ακόμη και κεραίες σε ταράτσες, με καλύτερο σενάριο τη συντριβή του στο όρος Αιγάλεω.

Λίγο πριν το κρίσιμο σημείο, ο Σήφης Μιγάδης κατάφερε να στρίψει, να αδειάσει καύσιμα και με την ψυχή στο στόμα, να προσγειωθεί ξανά, μετά από 20 λεπτά τρόμου, αλλά χωρίς κανείς από τους επιβάτες να αντιληφτεί κάτι! Οι δύο ήρωες κατάφεραν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και τις προδιαγραφές της Boeing, δρώντας με ψυχραιμία και θάρρος να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εθνική μας αεροπλοϊκή τραγωδία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους προσομοιωτές της Βοeing με προσομοίωση της συγκεκριμένης πτήσης το Olympic Zeus συντριβόταν!

Να αναφέρουμε ότι ο Σήφης Μιγάδης είχε πολεμήσει στη μάχη της Κρήτης, το 1941, ενώ απολύθηκε από την Ολυμπιακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας και επαναπροσλήφθηκε στη μεταπολίτευση και ήταν από τους πιλότους-σύμβολα για τη στάση ζωής και αγώνες του. Η αναφορά του συμβάντος 44 χρόνια μετά έκανε πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι είναι άδικο που η πολιτεία δεν τιμά τέτοιους ήρωες.







Αμέσως λοιπόν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης σε ανάρτηση στα social media, ανακοίνωσε ότι:

«Πραγματικό κατόρθωμα, στα όρια του απίθανου. Όντως, αξίζει να ονομάσουμε μία οδό “Σήφη Μιγάδη”, και μάλιστα κοντά στο πρώην Αεροδρόμιο. Πιθανότατα θα μας δοθεί η δυνατότητα τώρα που με την επένδυση-ανάπλαση θα ανοίξουν δίοδοι προς το πάρκο και κάποιοι νέοι δρόμοι μέσα στον Άλιμο.»

Έτσι λοιπόν σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την ηρωική του πράξη, ο Σήφης Μιγάδης θα έχει το δρόμο του και μάλιστα κοντά στο αεροδρόμιο.

- : alimosonline.gr







Related posts

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

admin

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin

Μουτίδου: «Δεν πιστεύω στο Θεό γι’ αυτό και δε βάφτισα την κόρη μου»

admin

Δυσάρεστα νέα για την Αθήνα – Ψηφίστηκε ως η χειρότερη πόλη της Ευρώπης

admin

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

admin

Ερωτεύθηκαν παράφορα στο σχολείο, χάθηκαν για έξι δεκαετίες και τώρα στα 80 τους παντρεύονται

admin

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των αμαρτημάτων κατά την ορθόδοξη εκκλησία

admin

Τον σκóτωσε με μωρομάντηλα και φωτογράφιζε: Nεκρός 3χρоνος από τα χέρια της μητριάς του – Σε σоκ οι γоνείς

admin

Ζευγάρι όρμησε σε φλεγόμενο παιδικό σταθμό και έσωσε 20 μωράκια

admin

Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Ο γιος μου θα υιοθετήσει δύο παιδάκια που έμειναν ορφανά. Έχουμε πολλά ορφανά, νεογέννητα, παιδάκια»

admin