Fitness

Τέσσερα μέρη του σώματος που όλοι ξεχνάμε να γυμνάσουμε – Τι να κάνετε

Κάνουμε κοιλιακούς για να ενδυναμώσουμε τους μυς της κοιλιάς μας, push ups για να τονώσουμε τα χέρια μας και τη γνωστή σε όλους σανίδα για να γυμνάσουμε όλο το σώμα και να ανακουφιστούμε από τους πόνους της μέσης. Ποιος όμως θα περίμενε ότι και άλλα μέρη του σώματος μας χρειάζονται εξίσου την… προπόνησή τους;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα εστιάσουμε περισσότερο σε σημεία του σώματός μας, που αν τα γυμνάσουμε, θα έχουμε μια πιο σμιλεμένη εικόνα, καλύτερα να βάλουμε στο πρόγραμμα και τα παρακάτω με στόχο να διασφαλίσουμε την ευεξία μας και την υγεία μας εν γένει.

Ναι, το μυαλό!

Αν και από τη σωματική άσκηση μπορεί να ευνοηθεί και το μυαλό, θα πρέπει να το διατηρούμε… απασχολημένο χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μια δυσάρεστη διαδικασία. Μπορείτε να μάθετε μια καινούρια γλώσσα ή, αν θέλετε να βγείτε από το σπίτι, να εξερευνήσετε ένα καινούριο μέρος ή μια καινούρια πόλη. Ένα νέο χόμπι, όπως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή ενός αθλήματος μπορεί να ευνοήσει επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου. Όσοι θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο τα… ενδότερα του μυαλού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε το διαλογισμό και την πρακτική της ενσυνειδητότητας. Το ζητούμενο είναι να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση.

Τους πνεύμονες

Αν «γυμνάσουμε» τους πνεύμονές μας, σίγουρα θα παρατηρήσουμε μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα της αναπνοής μας καθημερινά. Μια εύκολη άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι η διαφραγματική αναπνοή, η οποία μιμείται την αναπνοή των μωρών.

Ξαπλώστε σε μια άνετη θέση και τοποθετήστε τη μια παλάμη στο στομάχι σας, πάνω από τον αφαλό, και την άλλη στην περιοχή του στήθους. Αναπνεύστε από τη μύτη για δύο δευτερόλεπτα και νιώστε την κοιλιά σας να φουσκώνει με αυτό τον αέρα. Το μοναδικό χέρι που θα πρέπει να κινείται είναι το χέρι πάνω στην κοιλιά. Κατά την εκπνοή, κρατήστε τα χείλη σας κλειστά και σιγά σιγά ξεφουσκώστε την περιοχή της κοιλιάς. Επαναλάβετε για μερικές φορές.

Τους καρπούς

Περνάμε αρκετή ώρα με ένα κινητό στο χέρι ή χρησιμοποιώντας το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, χωρίς ίσως να σκεφτόμαστε πόσο κουράζουμε τους καρπούς μας. Μπορείτε να κάνετε την εξής άσκηση για να τους ξεκουράσετε: Τοποθετείστε τον πήχη του ενός χεριού πάνω σε ένα τραπέζι, με το χέρι να εξέχει από τον καρπό. Λυγίστε αργά τον καρπό σας και μετά επαναφέρετε τον στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε για μερικές φορές και συνεχίστε και με το άλλο χέρι.

Εξαιρετικά ευεργετικές είναι και ορισμένες ασκήσεις της γιόγκα που εστιάζουν αποκλειστικά στην περιοχή των καρπών.

Τα πέλματα

Όλο μας το σώμα στηρίζεται στα πόδια μας, όμως αμελούμε να φροντίσουμε τα κάτω άκρα μας. Για να τα ξεκουράσουμε, μπορούμε να κάνουμε μια εύκολη άσκηση stretching. Καθίστε με την πλάτη στον τοίχο, τεντώστε τα χέρια σας και με τα ακροδάχτύλα σας ακουμπήστε ελαφρώς το έδαφος. Τεντώστε τα πόδια σας κάνοντας point (μύτες) τα δάχτυλα του ποδιού μετρώντας μέχρι το τέσσερα και μετά κάνοντας flex. Επαναλάβετε για μερικές φορές.

Διαβάστε επίσης: 

Έξι ασκήσεις γιόγκα για ευεξία και αποτοξίνωση

Νόσος Αλτσχάιμερ: Οι ασκήσεις που «ξυπνούν» το μυαλό και μειώνουν τον κίνδυνο

Related posts

Workout για λιγότερο στρες, καθαρό μυαλό και πιο δυνατή καρδιά

admin

Πελματογράφημα: Σε ποιες παθήσεις γίνεται – Πότε χρειάζονται ειδικά ορθοπεδικά πέλματα

admin

Πέντε απλές διατάσεις για καλύτερη κινητικότητα και ευλυγισία κάθε μέρα

admin

Πόνοι περιόδου: Το «φυσικό» φάρμακο που ανακουφίζει – Δοκιμάστε το

admin

Η αποτελεσματική άσκηση που βελτιώνει τη στάση του σώματος

admin

Βάρη ή λάστιχα; Ο ειδικός απαντά και προτείνει τον καλύτερο τρόπο για δυνατό σώμα και μυαλό μετά τα 60

admin

Γυμναστική: Ποια ώρα της ημέρας προστατεύει περισσότερο την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

admin

Νεφροί: Πέντε tips για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

admin

Το μυστικό για να χτίσουν μυς οι 60χρονοι – Ο ειδικός το αποκαλύπτει

admin

Τρέχετε ατσούμπαλα ή όλο χάρη; Τι μαρτυρά το στυλ τρεξίματος για την προσωπικότητά σας

admin

Εμμηνόπαυση: Επτά tips από τους ειδικούς για αποτελεσματική άσκηση

admin

Προπόνηση με περισσότερα σετ ή μεγαλύτερα βάρη; Οι ειδικοί απαντούν στο αιώνιο δίλημμα

admin