Γίνονται κουραμπιέδες με λιγότερες θερμίδες; Φυσικά και γίνονται.
Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνω και θα διαπιστώσετε ότι δεν διαφέρουν καθόλου σε γεύση.
Την συνταγή όπως και πολλές άλλες, θα την βρείτε στο βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Υλικά
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου 1/4 του κιλού)
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
- 1,5 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι ροδόνερο
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι.
Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή απόλαυση!
- Συνταγή για κουραμπιέδες - Diatrofi.gr | -.