Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες φτιάχνοντας την πιο τέλεια χορτοφαγική bolognese.
Ακολουθήστε κατά γράμμα την συνταγή και δεν θα θέλετε να τρώτε τίποτα άλλο!
Θα χρειαστείτε
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- μισό κιλό μανιτάρια
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1/ 4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα γιαουρτιού και γάλακτος)
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη και 1/4 φλιτζάνι για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο
- 600 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και τα μανιτάρια
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Ρίξτε μέσα τα λαχανικά, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα όλα να μαλακώσουν για 20 λεπτά
- Προσθέστε το κρασί και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Μαγειρέψτε για άλλα 25 λεπτά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε για 5 λεπτά
- Ρίξτε μέσα τα ζεστά ζυμαρικά, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 φλυτζάνι νερό και ανακατέψτε
- Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό
Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τα μανιτάρια δεν είναι τυχαίος. Πέραν του γεγονότος ότι προκύπτουν πιάτα με εξαιρετική γεύση, ανεβαίνει κατακόρυφα και η διατροφική τους αξία, χωρίς ταυτόχρονα να επιβαρύνεται η θερμιδική πρόσληψη.
Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια που συνδυάζει τους υδατάνθρακες για ενέργεια, και τα μανιτάρια που έχουν υψηλή θρεπτική αξία, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη!
Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες Β, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.
- Σπαγγέτι ολικής με νηστίσιμη bolognese - Diatrofi.gr | -.