Μια συνταγή με ζυμαρικά και λαχανικά που θα σας κάνει να πείτε αντίο στην κρέμα γάλακτος για πάντα. Νοστιμιά και γεύσεις Μεσογείου με υλικά φτωχά σε λιπαρά αλλά πλούσια σε γεύση!
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία ζυμαρικά ριγκατόνι
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες 2 ντομάτες
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο μισό κρεμμύδι αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά. Σουρώνουμε
- Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
- Για να φτιάξουμε την σάλτσα: Βάζουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο, μισό κρεμμύδι κομμένο, προσθέτουμε και τις 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τα ζυμαρικά και προσθέτουμε σε αυτά τα ψημένα λαχανικά και την σάλτσα και τα αφήνουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά
- Μπορούμε να προσθέσουμε τυρί παρμεζάνα όταν τα βγάλουμε από το φούρνο
Καλή σας όρεξη!!
- Ριγκατόνι αλά μεσογειακά - Diatrofi.gr | -.