Love

Πώς φεύγει η πιπιλιά στον λαιμό

  • -

πιπιλιά

Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να φύγει το σημάδι.

Η πιπιλιά, αυτό το… μαρτυριάρικο σημάδι αγάπης, είναι ένας τραυματισμός του δέρματος που προκαλείται από τοπική αναρρόφηση στο δέρμα, συνήθως στον λαιμό.

Εμφανίζεται όταν κάποιος πιπιλίζει ή δαγκώνει το δέρμα, προκαλώντας σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων και με αποτέλεσμα ένα κόκκινο ή μοβ σημάδι.

Αν και μια πιπιλιά είναι γενικά ακίνδυνη και θα υποχωρήσει από μόνη τους με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να είναι… άβολη για μερικούς.

Τι να κάνετε για την πιπιλιά στον λαιμό

  • Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα: Η χρήση μιας κρύας κομπρέσας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και την ερυθρότητα. Μπορείτε να φτιάξετε μια κρύα κομπρέσα τυλίγοντας μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα ή χρησιμοποιώντας μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά. Εφαρμόστε την κομπρέσα στην πιπιλιά για 10-20 λεπτά τη φορά, πολλές φορές την ημέρα.
  • Χρησιμοποιήστε κρέμα με arnica: Είναι μια φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του οιδήματος και της φλεγμονής. Εφαρμόστε την κρέμα πολλές φορές την ημέρα και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα.
  • Εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα: Μετά από 1-2 μέρες χρήσης μιας κρύας κομπρέσας, μπορείτε να μεταβείτε σε μια ζεστή, για να προωθήσετε τη ροή του αίματος και να βοηθήσετε την πιπιλιά να επουλωθεί πιο γρήγορα. Μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή κομπρέσα βυθίζοντας ένα καθαρό πανί σε ζεστό νερό και να την βάλετε στο σημείο για 10-20 λεπτά τη φορά, πολλές φορές την ημέρα.
  • Κάντε μασάζ στο σημείο: Το μασάζ στην περιοχή γύρω από την πιπιλιά μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ροής του αίματος και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Τρίψτε απαλά το σημείο με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να κάνετε μασάζ στην περιοχή.
  • Κάλυψέ το! Εάν νιώθεις άβολα, απλά κάλυψε το σημάδι με ρούχα (π.χ. ζιβάγκο, φουλάρι, κασκόλ) ή μακιγιάζ (π.χ. concealer ή foundation).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν και αυτές οι μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του σημαδιού, μπορεί να μην το εξαλείψουν εντελώς. Επιπλέον, μερικοί μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως πόνο ή κνησμό, οπότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγές: https://www.healthline.com, https://health.clevelandclinic.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια ΣΜΝ κολλάνε και μέσω των ρούχων

-

Related posts

Πόσο ερωτικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για εσένα;

admin

Μήπως τα προβλήματα στη σχέση σου οφείλονται σε φοβία δέσμευσής του;

admin

5 σημάδια ότι έχετε σχέση με έναν άνθρωπο που χειραγωγεί τα συναισθήματά σας

admin

6+1 σημάδια ότι κάποιος δεν είναι καλός φίλος

admin

Πόσο ερωτικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για εσένα;

admin

Τι τύπος γυναίκας αρέσει σε έναν άνδρα σύμφωνα με το ζώδιο του;

admin

Έτσι θα κερδίσεις την καρδιά ενός Κριού

admin

Επιτρέπεται η ερωτική επαφή τη Μεγάλη Σαρακοστή;

admin

Πώς μπορεί το υαλουρονικό οξύ να βοηθήσει την ερωτική ζωή των ανδρών

admin

Άνδρες: Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για τη στυτική λειτουργία

admin

Η ζέστη επηρεάζει την γονιμότητα των ανδρών – Πώς να προστατευθείτε

admin

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα: Προσοχή σε συγκεκριμένα συμπτώματα – Συμβουλές ειδικών

admin