Fashion

Πόσα χρήματα θα έδινες για ένα κατεστραμμένο ζευγάρι παπούτσια Balenciaga;

Το πολυτελές brand μόλις κυκλοφόρεσε τα νέα limited-edition sneakers με την υπογραφή του και αμέσως ξεσήκωσε μία θύελλα αντιδράσεων για το αν ανήκουν στην πασαρέλα ή στην ανακύκλωση. Τα τέσσερα ζευγάρια παπούτσια που είναι μέρος αυτής της καινούργιας συλλογής είναι τόσο «ταλαιπωρημένα», που μοιάζουν παράξενα με εκείνα τα παλιά Converse που σχεδίαζες με μόνιμους μαρκαδόρους στο γυμνάσιο. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να τα κάνεις δικά σου θα πρέπει να πληρώσεις το εντυπωσιακό ποσό των 1.850 $.

Σύμφωνα με τη Balenciaga, τα «Paris Sneaker», όπως ονομάζονται, είναι φτιαγμένα από «πλήρως κατεστραμμένο βαμβάκι και καουτσούκ» με «σκισίματα σε όλη την επιφάνεια του υφάσματος». Τα «εντελώς κατεστραμμένα» παπούτσια είναι διαθέσιμα σε μαύρο και άσπρο και το δημοφιλές brand λέει ότι θα πουλήσει μόνο 100 ζευγάρια από αυτά.

Balenciaga releases new ‘Paris Sneakers’ collection for $1,850 a pair. pic.twitter.com/IUCE9VCPhH

— Pop Base (@PopBase) May 10, 2022

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας τους αναφέρει, «Το νέο sneaker είναι ένα αναδιαμορφωμένο κλασικό σχέδιο το οποίο μεταφράζει την mid-century αθλητικότητα και το διαχρονικό casual wear σε μαύρο, λευκό, με λαστιχένια σόλα και μύτη, με φθαρμένο καμβά και σκληρά τελειώματα, μιμούμενο ένα πολυφορεμένο look».

Όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό των social media είχε κάποιες αξιοσημείωτες αντιδράσεις. Ένας χρήστης του Twitter είπε: «Η Balenciaga κυκλοφορεί ένα νέο ζευγάρι παπούτσια και πρέπει να υποθέσω ότι απλώς τρολάρουν τους ανθρώπους σε αυτό το σημείο». Ένας δεύτερος χρήστης έγραψε: «Η Balenciaga πρέπει να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα για να δει ποιος είναι αρκετά ανόητος για να ξοδέψει χρήματα για τα πιο άσχημα παπούτσια που έγιναν ποτέ».

Balenciaga is releasing a new pair of shoes, and I have to assume they are just trolling people at this point. pic.twitter.com/IsJaBxCvy6

— Joe Pompliano (@JoePompliano) May 9, 2022

Τα σχόλια εκτός από την καθόλου προσιτή τιμή και το σοκαριστικό, αν μη τι άλλο, design, εστίασαν και στην οικειοποίηση κι εμπορική εκμετάλλευση της «αισθητικής των φτωχών», των ανθρώπων δηλαδή που όντως δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν συχνά- ή ποτέ- καινούργια παπούτσια και αναγκάζονται να φορούν τα φθαρμένα που ήδη έχουν στηνκατοχή τους.

Αν αναρωτιέσαι αν πρόκειται για κάποιου είδους «αστείο» από μέρος της εταιρείας, δεν είσαι η μόνη. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουμε κάποια πληροφορία εκτός από το ό,τι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Demna Gvasalia, φημίζεται για το υποδόριο χιούμορ του.

Ακολουθήστε το - στο

Google News

και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Related posts

Τρόποι να συνδυάσεις τις αέρινες παντελόνες την άνοιξη 2024

admin

Καλοκαιρινά παπούτσια που κάθε γυναίκα χρειάζεται στην ντουλάπα της

admin

7 Ανοιξιάτικα Φορέματα Mango που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

admin

4 Denim ανοιξιάτικα ντυσίματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις

admin

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin

Οι τάσεις στα χρώματα την άνοιξη 2024

admin